Акупунктура? Кога си струва да изтърпим бодежите?

Препоръчва се срещу редица състояния. Вижте какви!
19 май 2018 23:00,
8
Акупунктура? Кога си струва да изтърпим бодежите?
Източник: Reuters

Акупунктурата като метод за лечение се асоциира с китайската медицина. Търсят се конкретни точки по меридиани, които започват и свършват в края на пръстите на ръцете и краката. Името на методиката идва от латински – acus (игла) и puncture (убождане). Всяка процедура се изразява в поставянето и манипулирането на игли, които се поставят в определени точки и на определена дълбочина. Смята се, че се влияе на конкретни нервно-вегетативни центрове. 

Акупунктурата не е лечение, което да се прилага при спешни състояния. Смята се, че тя има добър ефект за ускоряване на оздравителния процес в период на възстановяване, било то след оперативна намеса или дълга консервативна терапия. Тя има място и за облекчаване на състояния при палиативни грижи на раково болни.
 
Кои състояния и заболявания се повлияват добре от акупунктура?
 
Много добър ефект се наблюдава при умствена и емоционална преумора – за повишаване тонуса, паметта и концентрацията. Някои психични състояния като фобии (патологични страхове), депресии и епизоди на тревожност също имат добро повлияване от процедурите с иглотерапия.
 
При хронични инфекциозни процеси и чести рецидивиращи възпаления е установен добър ефект на акупунктурата за повишаване имунните сили на организма и намаляване податливостта към различни инфекции.
 
Някои гинекологични проблеми – дисменорея (болезнен цикъл), нередовна менструация, успех на инвитро процедури, намалено или липсващо либидо също са част от областите, в които акупунктурата има своята роля за лечението им.
 
Не на последно място добро повлияване е наблюдавано при периферни невралгии, метаболитни отклонения, проблеми с храносмилането, изхожданията (запек, диария), както и някои зависимости – към алкохол, наркотици, включително и тютюнопушене.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ала бала.
4
15
 
3
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Акупунктурата е шарлатанство подобно на хомеопатията.Няма изследвания които да сочат ,че работи.А пък различите школи по акупунктура толкова си противоречат ,че чак е смешно.
3
2
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Къде па у берковица има такъв пункт бе, да не е в раковица
2
6
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Един от Северозападав берковица акупунктурата я правят с манивела , в пункт за изкупуване на акумулатори.
1
2
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Акопунктурата не боли!!! Както казваше доктор Ванг Пей Дзю, ако те боли, не съм улучил точката! Точно в точката няма рецептори за болка, само за допир. И, уверявам ви-акопунктурата, съчетана с други древни практики, точков масаж и масаж, както и вендузи, електростимулация, помага, и то-с години!!!Преди не вярвах, сега горещо препоръчвам!!!