Куба скърби, траур след самолетната катастрофа

Жертвите над 100, все още се издирват черните кутии
19 май 2018 08:25, Александър Попов
11
Куба скърби, траур след самолетната катастрофа
Снимка: Reuters

Кубинските власти обявиха национален траур за загиналите в самолетната катастрофа край Хавана, съобщи ТАСС, позовавайки се на съобщение на Държавния съвет на карибската страна.

Траурът е обявен от 06 ч. местно време на 19 май до 00 ч. на 21 май. В цялата страна ще бъдат спуснати наполовина държавните знамена.

Още по темата

Боинг 737 на кубинската компанията "Кубана де авиасион", нает от малка мексиканска авиокомпания, се разби вчера малко след излитане от Хавана напът за град Олгин в източната част на Куба.

Според кубински медии са борда е имало 105 души. Според други данни на борда е имало поне 110 души, отбелязва Асошиейтед прес. Повече от сто са загинали.

Първоначално бе съобщено за три оцелели жени, които са хоспитализирани в тежко състояние. По-късно се появи информация, че едната от тях е починала.

Повечето от пътниците са били кубински граждани, а екипажът - пет или шестчленен по неуточнени данни - е бил мексикански. Съобщено бе и за петима чужденци сред пътниците. По-късно аржентинското външно министерство каза, че сред загиналите има двама аржентински граждани, предаде АП.

Засега причината за катастрофата не е ясна. Черните кутии още не са намерени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
От 1962 година досега кубинската авиокомпания "Кубана де авиасион" използва Ту-134 и никога не сме чували за катастрофи. Близо 60 години. А сега наемат стари Боинги и ето резултатът! Боингите много падат, а може и да са му помогнали ...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6...Poproceti za vuprosnata putnicka...napravo si smurdi za mrusna operacia na tainite sluzbi.Za drugoto sum suglasen.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Boeing 737, кой го произвежда? Да не е от същата серия, при която се разпадна левият мотор и една перка уби пътничка? Веднага побързаха да ни замангальосат как го приземила жена, служила боен пилот. Много катастрофи направи този модел. Защо не купували руски самолети? Ми, защото все още няма за външния пазар - МС-21 сега "прохожда". Но с нови, съвършени двигатели, с много стъклопластик и въглеродни влакна. Първи ще го купят мексиканците. Жалко за загиналите хора - кубинците са хубави хора!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Коя държава точно визираш и обвиняваш в безотговорност , самолета е собственост на мексиканска авиокомпания и е бил нает .Ама и ти като във вица , Чукча писател , Чукча не читател.
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това Щатите им пречели. Те сами си пречат. Нима няма други държави - Венецуела, Русия, Китай, Ангола. Стига с тия щати. Пък на всичкото отгоре и с американски боинг. Кво им пречи да купуват руска летателна техника.
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Do 1Имаше един сладур дето беше избачкал 4-5 деца на една бг златотърсачка и отпрашил натам да пълни тумбаците на местните.Готини са местните особено по-белите ама са доста безотговорни и не обичат да се грижат за нещата.То само с гюбеци и алкохол не става.
2
16
 
22
 
! Отговори
Do 1 преди 5 години
Много ги разбираш ***. Кубинците са усмихнати, работливи хора, които както повечето държави в региона живеят бедно и скромно, заради ограниченията, които САЩ им налага от край време.
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За някой трагедия за други закономерност.По принцип в онази държава нещо се ремонтира когато се запали,взриви или изгори.