В кабинета на Каталуния - министри в затвора, в изгнание

Сформирането на кабинета може да бъде блокирано от Мадрид
7
В кабинета на Каталуния - министри в затвора, в изгнание
Снимка: Reuters, архив

Новият каталунски премиер обяви днес състава на своето правителство, в което влизат двама бивши министри, намиращи се в затвора, и двама политици, живеещи в изгнание след опита за отделяне на Каталуния от Испания, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

Сепаратистът Ким Тора, встъпил в длъжност на 14 май, огласи указ с имената на министрите си, но сформирането на кабинета може да бъде блокирано от Мадрид.

Испанското централно правителство на практика запазва прякото си управление над областта, наложено на 27 октомври миналата година, след като каталунския парламент обяви областта за независима.

Двама от 13-те съветници (министри) в регионалното правителство - Жорди Турул и Жозеп Рул са в предварителен арест край Мадрид. Други двама - Тони Комин и Луис Пуч - живеят в изгнание в Белгия, където избягаха заедно с бившия регионален лидер Карлес Пучдемон след свалянето му.

Турул и Рул обявиха в Туитър, че приемат назначенията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 5 години
българия се се е отцепила от османсата империя и много българи са затворени в Диарбекир преди това. доно каталуния се отцепи от ограбщата я по бедна исланска държава.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Тея глупости ги обяснявай на оперативката при консумола. Отцепването на част от държава, не е демокрация ? Не 2ма ами всичките трябва да са в затвора. Правителството, не си свърши работата до край и сега пак почва същото.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испанското правителство си действа правилно. Поема си управлението и толкова. На тия които не им харесва ги праща в Русия.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ядат пак големия раХОЙ, не се научиха тия откъде изгрява слънцето, удри по тъпите кратуни докато им дойде мозъка
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания се представя за демократична страна обаче има политически затворници и то не само политици. В затвора са рапери който пеят за трудният живот на хората;за обраните от банките вложители; за наложените от диктатора Франко крал и монархия;за безнаказаността на алчните феодални политици, за фондове лешояти който изкупуват социалните жилища и изхвърлят хората на улицата;за партията на Рахой прикрита екстремна десница съставена от корумпирани фашисти.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука политиците пари правят.Цялата съдебна система е зависима от АТАКА, БСП. ДПС, ГЕРБ, ОП.ЖИВОТ КИПИ ЗА ТЯХ.