110 загинали на летището в Хавана, и Мексико ще разследва

Самолетът бил отдаден под наем от мексиканска авиолиния
20 май 2018 10:10,
9
110 загинали на летището в Хавана, и Мексико ще разследва
Снимка: Reuters

Министерството на транспорта на Мексико ще проведе извънредна проверка на компанията собственик на самолета Боинг 737, който в петък се разби в Куба, информира ТАСС.

Мексиканското Главно управление за гражданска авиация ще направи нов оперативен одит на компанията "Авиолинии Дамох" като част от извънредна проверка, за да установи дали работата й отговаря на съответните норми, както и с цел да събере информация в помощ на разследването на инцидента, се посочва в изявление на ведомството.

Още по темата

Компания Дамох, известна също под името "Глобъл еър" преди по-малко от месец е отдала авиолайнера под наем заедно с екипажа на кубинската "Кубана де авиасион". Последната проверка на самолета преди катастрофата е била през ноември 2017 година и тогава той е получил сертификат за летателна годност.

Машината се разби почти веднага след излитането си от Хавана. По данни на кубинските власти в катастрофата са загинали 110 души, сред които пет деца и 11 чужденци. Шестимата членове на екипажа са били мексикански граждани, а сред пътниците е имало петима чуждестранни граждани - по двама на Аржентина и Западна Сахара и една мексиканка.

Причината за инцидента все още е неизвестна, намерена е една от двете черни кутии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, да те е страх да се качиш на Боинг 737! Единствено по-страшно е на ATR-72.Затова мексиканците поръчаха още "на зелено" МС-21.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех Кастро, Кастро, що не си жив да откриеш веднага и втората черна кутия и да откриеш причината за катастрофата за няма и 5 минути?
7
4
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
При другаря Кастро самолетите не падаха ,но и не излитаха
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА ДОВЕРИЕ НА ТЕЗИ МАШИНИ.ПАДАТ ПОСТОЯННО - В ИНДОНЕЗИЯ, МЕКСИКО, КУБА И ПР.ЗАТОВА КИТАЙ И ИРАН ПОРЪЧАХА ЕЪРБЪСИ
5
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Боингите много често падат, това е истината. Докато кубинците летяха с Ту -134, а това е от 1962 година досега - нямаха катастрофи. Почнаха ли да вземат стари Боинги под наем . ето резултата!
4
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е работа на цру докато беше жив фидел кастро това не можеше да се случисега обаче тереньт е свободен
3
2
 
27
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Боинг 737 е един от най-надеждните и най-разпространените самолети в света. На всеки 4,7 СЕКУНДИ един такъв каца или излита нейде по световните летища. Това, че катастрофиралия е произведен през 1979 г. и отдавна е трябвало да е бракуван е друга тема.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, само чакаме да изкарат руски модел до 10-на години и почваме да купуваме.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли, че боинзите са западни барутници и ковчези, купувайте си руски модерни самолети.