Меган почете Даяна, после и гроба на Незнайния воин

Булката имаше и незабравки в букета си - любими на покойната принцеса
20 май 2018 20:22,
57
Меган почете Даяна, после и гроба на Незнайния воин
Снимка: Reuters

Еуфорията от кралската сватба продължава и след като тя вече се състоя преди ден. Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си. Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдава почит и на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести. Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

Още по темата
Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.

"Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф" - написа в. "Сънди телеграф", който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма "Сейнт Джордж".

"Булката беше прекрасна - допълва консервативният вестник, според който "дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса".

"Най-хубавата от всички кралски сватби - пише от своя страна в. "Сън он сънди" и определя този съюз като "историческа промяна" за монархията". - Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила".

В. "Сънди мирър" с умиление пише, че сватбата въплъщава "днешна Великобритания - модерна, с много култури, мулитрасова".

С по-малко ентусиазъм в. "Гардиън" призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо "революционно" ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари "не е показвал да иска да има такава".

"Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм - продължава в. "Гардиън". - Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
18
 
! Отговори
лицемерие преди 5 години
Над 40 милиона *** роклички и букетчета, а иначе са първи по благотворителност...
21
7
 
32
 
! Отговори
Възмездие преди 5 години
Кралският внук се взе със слугинята - отмъщението за колониализма... и само си представете дамазлъците рижавки, с негроидни черти и прабаба им да е жива да ги сваля от клона.
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ни занимавате с тези ***?Остави ,че нямат никаква власт от което следва и отговорности,но си живеят богато и безгрижно!!!Англия си има законна мафиотска структура с ,,тути ди капи"начело в момента с престарело бабе!!!
19
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Меган ,ако не се лъжа е имала участие в порнофилми!Значи отказала се била, от кариерата на порноактриса,и това било голяма жертва,ха,ха,ха,!
18
10
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
До Анонимен5,що бе,нали сте големи християни,прошки,любов това-онова или християни само за парите,за другото да не ви търсим,нали жалки лицемери,ако всички мразеха българите за злините,които са сторили на света до сега нямаше да е останал един жив българин
17
14
 
10
 
! Отговори
РУСОМРАЗЕЦ ХРАБЪР преди 5 години
Сега ще папкат кинти от бюджета. Тая хитруша добре се домъкна при него. Друго си е да даряваш вулвата си безплатно и накрая ставаш кралица....Те една ме отряза преди време че не й харесвало начина на сваляне. Е,сега ще пуфти на запалени свещи оти нема пари за ток а аз си изкарах парите покрай европроекти....съдба,кво да се прави
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега кой папа е подред във Ватиканa тоз жендър ли е 112-ят папа ако е той всички имаме 3 месеца защото това е последният папа до 2 месеца ще го убият.
15
35
 
12
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
*** балкански, вмирисан на чесън, плюе по кралството, уважавано в цял двят.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБЪТ НА НЕЗНАЙНИЯ ВОЙН, ТОЕСТ НА РУСКИЯ ВОЙН
13
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само деби.л.ните англичани могат да платят 40 милиона паунда от своя джоб /такава част от разноските по сватбата идва от данъкоплатците/ и да се радват, възторгват и умиляват на събитието. Който си е имал работа с англичани, знае за каква арогантна т.ъ.пота става дума.
12
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ивоаве мухъл -поне имам достойнство и самоуважение и не лижа подметките на короновани червеи и не вися с изплезен език под балконите на дворците им само за да зърна воалетката на някаква принцеса ...аман от дебилни чуждопоклонници !!!
11
6
 
13
 
! Отговори
Четник преди 5 години
Даже и паметника на съветската армия е почела.
10
21
 
16
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Добре Бай ***, кога ще спреш да плюеш и мразиш всеки успял в тоя *** скапан живот¿
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще почне да му развържда зайчета на година по едно , като зълва си Мидълтън -да запасят династията с отрочета за пет поколения напред .
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зрелище за инфантилни хора -и нашите телевизии да не останат по назад допринесоха масовата инфантилност ...еле пък като видяхме Гала в студио с шапка и воалетка .....нашето беше жива пародия !!!!!!!!!
7
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато една жена има дори и малко африканска кръв във вените си, голяма е вероятността детето да се роди като африканче.
6
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принца става за един път да го оноди някой мюселманин, другата първо да си пусне една брада да заприлича на жендър може да и излезе късмета освен да си ляга стоя алкохолик за пари и титли
5
29
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Впечатляваща двойка.Коравият пилот-воин Хари си е избрал яка мадама,в най...добрия смисъл.Добри са,това ще е двойката,която ще играе силна роля не само в живота на кралския двор на Англия,но и в по...широк,международен мащаб.
4
21
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с каква ВУДУ МАГИЯ го омая тази чернокожа с лисича физиономия отвратителна захапка и проблемна кожа.3 години по-голяма от него.разведена .дете на разведени родители.баща алкохолик и майка със слугинско излъчване
3
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе трябва да се подценяват и омаложават с обидни епитети. Дали ни харесва или не кралското семейство има много власт не само в Англия, и от него зависи в голяма степен какво се случва и как се развиват събитията по целяи свят.