Майката на Скрипал: Искам да се срещнем, не съм опасна!

Досега никой не беше споменавал, че жената е жива
Обновена: 23 май 2018 07:06 | 22 май 2018 22:03, Елка Василева
42
Майката на Скрипал: Искам да се срещнем, не съм опасна!
Снимка: архив, Reuters

Руската държавна телевизия направи интервю с жена, за която твърди, че е майката на отровения във Великобритания бивш руски разузнавач Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес.

Преди седмица Скрипал беше изписан от болницата повече от два месеца след като беше отровен с нервнопаралитично вещество. Неговата дъщеря, която също беше отровена, беше изписана миналия месец.

Двамата Скрипал са отведени на неизвестно място и не са се появявали публично.

Още по темата

Вчера руският Първи канал излъчи интервю с жена, която според телевизията е майката на Сергей Скрипал.

Жената каза, че не е разговаряла със сина си, откакто той е бил хоспитализиран и призова британските власти да позволят на Скрипал да й се обади.

"Не съм виждала сина си от 14 години. Искам да се срещна с него, искам да го прегърна силно близко до сърцето си", каза жената в интервюто, докато бършеше сълзите си.

"Аз съм на 90 и не представлявам опасност за никого", настоя тя.

Нито британските власти, нито единственият известен родственик на семейство Скрипал в Русия са споменавали досега, че майката на Сергей Скрипал е жива.

Сергей Скрипал е бивш офицер от руското разузнаване, който през 2004 г. е арестуван и осъден за шпионаж в полза на Великобритания.

През 2010 г. отива в Обединеното кралство след размяна на пленници. Преди да бъде отровен, води тих и спокоен живот в английския град Солсбъри на 145 км югозападно от Лондон, пише БТА.

Жената, за която се твърди, че е майката на Скрипал, заяви, че по-рано всяка седмица разговаряла със сина си по телефона. Тя призова британските власти да й позволят да говори с него и да разрешат на братовчедката на дъщерята на Скрипал Виктория, която вече получи отказ за виза за Обединеното кралство, да го посети във Великобритания.


42
Още от
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внучката я показаха, но я пазят повече от Кралицата. Сега ще се напишат 20-30 доктората, как са ги излекували и овладели. Вероятността пострадал от такова вещество да оцелее е почти нула. Имайки предвид имперско-колониално-протоколната система на работа в английските болници, вероятността някой да проведе такова лечение на своя глава е безпредметно. Начина на реакция и заключенията за "неизвестното, но руско" вещество, предполага предварителна подготовка.
Зле организиран театър.
38
2
 
7
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 1 месец
...жена, за която твърди, че е майката на отровения във Великобритания...
...отровения, според твърденията на Ми-5/6...
37
3
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 1 месец
Британците няма да дадат възможност на майката на Скрипал да говори със сина си, това е ясно. Току виж казал нещо, което да не е по британската версия за случая. Въпраса е как ще обяснят отказа си. Така че това е като в традиционният японски театър - там всички какво ще стане, а отиват само за да видят как ще го представят.
36
2
 
34
 
! Отговори
факт преди 1 месец
Не пускайте бабата в Англия! Това не е никаква баба, а лично Путин маскиран като старица. Той иска лично да пререже гърлото на Скрипал, а след това с джобна ракета да отлети обратно в Кремъл.
35
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи руските медии едва ли не са показали някаква жена, за която се твърди, че е майката. Все едно е някаква манипулация... А всичко, което се представя от Запада се представя като сто процента истина. Много жалки дописници, не журналисти.
34
6
 
36
 
! Отговори
Вие питате: преди 1 месец
Вие питате: Как така Сергей и Юлия Скрипал не умряха?
Ние отговаряме: Защото не е имало никаква отрова. Шибнали са им някакъв силен наркотик да ги зашемети и да не си спомнят какво е станало. След това са им казали, че са отровени.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
kompleksar zad kompiutar
32
48
 
6
 
! Отговори
да преди 1 месец
Путин...Сталин на 21 век.... ниски, комплексирани , амбициозни, способни на всякаква поквара, лъжи , измама и подлост, лишени от нормални човешки качества, като състрадание и обич.................Бог да пази света от такива.
31
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че той сина ти бе гвоздея на политическото шоу, а ти очакваш да го видиш. Сега ще започнат едни легенди и никой никога няма да ги види. Така се контролира тълпата - на час по лъжичка. След няколко години ще пуснат снимки колко са щстливи, неизвестно къде. Гледай "Running man", за да видиш отдавна проиграни варианти. Те за шпионина си шестак дето го убиха в центъра на Лондон, излезе версия, че сам се е напъхал в сак в банята, а ти си мислиш, че със сина ти ще е по-различно.
"Хляб и зрелище"!
30
47
 
5
 
! Отговори
докато преди 1 месец
Докато Путин и питинизмът е жив... всеки е застрашен за живота си.....Путин е Стлин на 21 век. Жалко за руснаците.
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бабата на скрипал къде е?
28
5
 
38
 
! Отговори
2 преди 1 месец
няма по -гнусен грях от предателстваото...
27
2
 
9
 
! Отговори
има опит преди 1 месец
у нас нагли престъпници чрез дигитален терор ограбиха десетки хиляди имоти като плащат за блокиране софтуера на кадастралната карта.Съучастниците им от агенцията по геодезия се подиграват на ограбените нагло крадците на имоти плащат на прокурори и адвокати .Срещу по упорити плащат на платени убиици вкл от групи за мокри и мръсни поръчки от МВР ...МАсирани инфакрти,инсулти рак катастрофи самообесвания много
26
4
 
1
 
! Отговори
БАнкови терористи преди 1 месец
при тестване на банка с е оказа че само за 12 секунди се опитаха да ни позиционират през сателити обемно..спаси ни само добра програма за сигурност..реагира мигновенно
Веднага след това терористите от Англия блокираха всички връзки с англия и сащ..вкл с пентагона и посолствата..
има т групи з а проследяване на жертви от летищата/вижте как са убили българин с убождане /масиран инфаркт е получил/ИМАт обемни скенери за засичан е на проследявани..Правят фалшиви пълномощни с откраднати лични данни
25
16
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Басимайката дето се появи изневиделица на деведесе след четирнайсе години. След година може и бащата на сто и двайсе да дотърчи от тайгата
24
3
 
1
 
! Отговори
дигитален тероризъм преди 1 месец
Засега се появи една основна версия дигитален он лайн банков тероризъм/
НА орг престъпници следящи обемно банките са достатъчни до 12 секунди з а позициониране на всяка жертва имаща солидни пари в банката ..играят с банкови служители ползвали са програмисти участващи в разработки на банков софтуер..следят он лайн всеки клиент с англииска банкова карта..има данни че правят фалшиви карти вкл лични з а минути и се надат да ограбят всички клиенти вкл убити от тях саморъчно
23
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естрествено, че англичаните ги крият за да не дадат показания. За малко изтърваха отровения полицай и той даде такова изказване, че веднага стана ясно, че веществото не е Новичок, а американско несмъртоносно БОВ, което само дрогира и дезориентира заразения. Те затова и скрипалови оцеляха. Сега ще се борят със страничните ефекти, които могат да бъдат и психични проблеми ;)))
А това вещество е достъпно САМО в страните, които бяха в НАТО преди 1988 година ;)))
Та кой отрови скрипалчетата? ;)))
22
9
 
51
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
Колкото и зле да е положението в Русия, тя винаги ще бъде горда и велика страна със самочувствие и няма да се даде никой да я командва. Ама това един лyзъp няма как да го асимилира. Една велика страна минава през такива периоди на спад, както беше Русия през 90те и после пак е там където й е мястото, а една вечно нaгъзeнa на всеки България винаги си е зле и по стандарт на живот и по икономика и по спорт и по всичко
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Жената, за която се твърди, че е майката на Скрипал"... Ама няма толкова нещастни автори никъде другаде ;))))))))
20
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом ги крият и пазят така, значи англичаните крият нещо за цялата истина!