От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
21
 
8
 
! Отговори
8===о преди 5 години
Единственото по-лошо от това руснаци да са ти врагове е да са ти приятели/бизнес партньори.С тая постоянно вдигаща се цена за белене и юп по-добре да си нямаме работа с тях.
241
8
 
6
 
! Отговори
до 248 преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ ТИ НЯМА ВИНА ЗА СПИРАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК НО Е НАТОВЕЦ И НЕ Е ПРОРУСКИ ГАЗ РУСКИ НО САМОЛЕТИ НЕ МОЖЕ ЗАЩОТО БИЛ ЧЛЕН НА ОКУПАТОРСКА ЕВРОПА И НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО.ЩЕ ВЗЕМЕ АМЕРИКАНСКИ БАРАКИ НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЛИ ДА КУПИ РУСКИ ЛЪЖЕЦА!НАТОВЕЦА!!!!
240
7
 
13
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Според руските изчисления, Русия е загубила от спирането на ЮП 800 000 000 евро, а България 16 700 000 000 пак евро. Затова сега президента ни моли руския "колега, простреляхме се в крака, помогни, да се превържем". Макар, че точно нашият президент най-няма вина за спирането на ЮП.
239
7
 
16
 
! Отговори
ДО 234 преди 5 години
ПОЛЗАТА ОТ ЮЖЕН ПОКОК ЩЕШЕ ДА БЪДЕ 800 000 000? ГОДИШЕН ПРИХОД ОТ ТРАНЗИТ НА ГАЗ ЧЕТРИ ТРЪБИ И БЪЛГАРИЯ ЗА РАЗСПРЕДЕЛИТЕЛЕН ЦЕНТЪР СЕГА ДВЕ СЕ СТРОЯТ ТУРСКИ ПОТОК И СЕВЕРЕН 2 ОСТАВАТ ДВЕ ТРЪБИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ХВАНЕ ЛИ ПОСЛЕДНИЯ ВЛАК ИЛИ ЩЕ СЛУЖИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ?????СЕ ПИТА В ЗАДАЧКАТА СТАДО БЛЕЕЩО ВЪВ ФОРУМИ!
238
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Голяма я! Аз с дреболии не се занимавам.
237
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 243Колега замисли сена всеки 100км трасе за всеки 1000 кубометра ГАЗ Газпром плаща на съответната страна по 2$ транспортна такса(ток, помпи, застраховки, охрана) и 3$ транзитна таксакогато тръбата минава под морето има само някакви оперативни разходи които са много по-малко от 5$
236
5
 
7
 
! Отговори
до 242 преди 5 години
НЕ ТА ЗНАМ ЩО СЕ ПИШЕШ ЕЛИ НО ПРОЕКТА ГО СПРЯ БОЙКОТО ТИ!А ОРЕШАРСКИ СЕДЕСАРА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ТОЙ НЕ БЕШЕ БЕСЕПАР.КАКТО И БЕСЕПЕТО ТИ ВКАРА НАТОВСКАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ТАКА И ГЕРБА ТИ СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.САМО НАРОДЕН СЪД МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИ ОТ 240 БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!!!
235
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще хвърлят милиарди за да забиколят Украйна и да се натресат на Турция.Това не е газопровод а гъзопровод.
234
15
 
7
 
! Отговори
ели преди 5 години
БСП -НАЧЕЛО С ТЕХНИЯТ ПРЕМИЕР ОРЕШАРСКИ СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК И СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯИЗОБЩО ФАЛШ И ЛИЦЕМЕРИЕ ЛЪХА ОТ БСП
233
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би сенатор Пушков смята, че газа сега идва от Русия в България по въздушно-капков път?Но ако руснаците искат да заобиколят Украйна може да построят газопровод и по дъното на Черно море. Само да не ни вкарват и нас в техните безумни разходи!
232
2
 
6
 
! Отговори
към 238 преди 5 години
До Как говорят руские..Ей, не се научи, ей! Няма руснак, който да се изразява толкова неграмотно. Далече си от способността да постигнеш дълбокия философски смисъл на цитираната сентенция. Тези думи са валидни за всеки един човек, живеещ във всяка една точка на планетата. Във вечният стремеж към по-добър живот, на човек му се струва, че на други места е по-хубаво. С този стремеж, с тази илюзия се обяснява и факта, че днес българите, работещи зад граница са повече от тези, живеещи в България.
231
6
 
9
 
! Отговори
А преди 5 години
ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВА ЩЕ ПОЛЗАТА ОТ ЮЖЕН ПОТОК ДА ИДАТ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ В ЧЕРНО МОРЕЩЕШЕ ДА ИМА ГАЗ ЗА НАС,ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ,СЪРБИЯ,УНГАРИЯ,АВСТРИЯ,ИТАЛИЯ,600 МЛ ЕВРО ГОДИШНА ПРЕМИЯ,СИМЕОНОВ ОТ ТУКА ЩЕШЕ ДА УВЕЛИЧИШ ПЕНСИИТЕ,АМА ТИСИ РУСОФОБ,ГЛЕДАШ ШУМА ПО МОРЕТО. ББ ЩЕШЕ ДА Е ЦАР ВСЕКИ ЩЕШЕ ДА СЕ МОЛИ ЗА ГАЗ И ТОК ОТ БЕЛЕНЕ,АМА ТОЙ,АЗ ЗАТВОРИХ ТРИ ПРОЕКТА СРЕЩУ РУСИЯ,СЪД ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ ЦАЦАРОВ ЗА МИЛИАРДИ.
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха, ами не бе, ще кажат:- Добре, че не се вързахте, че как щяхме да ви скубем ...
229
6
 
9
 
! Отговори
Как говорят руские.. преди 5 години
Хорошо где нам нет
228
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руски сенатор препоръча на руснаците да се лекуват с отвара от дъбови кори....това е достатъчно говорящо за интелекта на руските сенатори.
227
13
 
6
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
226
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква щеше да е ползата от Южния паток, някой може ли да каже ?
225
7
 
13
 
! Отговори
БГ е прозападна преди 5 години
"Руски сенатор към България: Добър урок за София"Тея руснаците кви са, учители някви ли?
224
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си на пътя на руската газ ,неприятностите които могат да ти се случат са големи.Пример:Украйна.
223
4
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Където няма икономически интерес има държавници - простаци - те това ОНЗИ Б.Б..