От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
5
 
! Отговори
Селският идиот преди 5 години
До Анонимен 183О-о, оксиморон! Ти, оказва се, знаеш купешки думи! Е, кажи къде е ударението на тазидума! Бързо, пуснах хронометъра, не гледай Енциклопедията на бедните - така наричам Гугъла. Защото в някои домове има "Братя Данчови", БСЭ, Meyers Lexicon, Еncyclopedia Britannica. Някои са отраснали с тези книги! Мен в Америка един "добре позициониран" тип ме нарече "Walking Encyclopedia Britannica", а тук някакъв гульо, дето не може да си обърше носа - "селският ***"! Там е разликата, ***!
201
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 200Еххх експертеВ Сърбия единственото място за АЕЦ е Черна Вода. Но дори и там е достатъчно земетръсен район така че по съвременните критерии ...А Цяла Гърция я люлее през две седмици вярно слаби земетресения но могат да стигнат максимална степен - Виждал ли си в Гърция сграда по-висока от 4 етажа?
200
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесвам филмите за разгрома на съветите в края на Студена война. Те са много поучителни, как доброто побеждава злото
199
6
 
6
 
! Отговори
Корнелий Нинов преди 5 години
Много обичам товарищите да ми набиват социалистическото канче, да им плащаме милиарди, а те да се гаврят с народа ни. Обичам Масква, обичам Вова Ботоксовий, мразя сорошоидите, еврогейовете, зелените и америка за България....защото сме социалисти и обичаме да ни пошляпват по другарски! Да пребъде вечната и необхватна матушка Раша, да ни дава конвертируеми рубли още дълги години, а ние ще коленичим и преглъщаме справедливия им гняв, задето избрахме джендърската Гейропа....защото сме социалисти!
198
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е грешка защо не пускат през Украйна що има много развита транзитираща преносна система от възможни направления в зависимост от нейното разположение спрямо Русия и останалите ползващи продукта изискващ доставка,а всички съседни страни на краен пункт разпределение Украйна са вече членове на ЕС по тез направления и на предложение от ЕС за допуск на повече транзитиращи фирми от вътрешни и външни за ЕС си гукаха за перфорации инак кой ще разреши транзпреностцентър у нас,а да изпусне 2 кат Г и Т.
197
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците през последния повин век са все губещи, в америка на такива им викат лузери. Сега искат да ни изкарат нас виновни заради своята негодност
196
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия загуби студената война, това беше ужасно поражение и още не могат да се оправят. Сега им остава да се правят на велики пред нас, защото сме просяците на Европа
195
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо логиката се губи, гърците и сърбите били по-достойни хора от нас. Уважават ги и западняци и останалите. Ние недостойните никой не ни уважава, а ни убеждават, че ни предлагат добри сделки - Южен Поток, АЕЦ Белене, нефтопровод през Бургас и т.н.И ние недостойните, които дължим свободата си и всичко което притежаваме на нашите освнодители сме били направили огромни грешкиАми нека да построят АЕЦ в Сърбия или Гърция - там са достойни
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 188"Абе, проммитак..."Нещо да те сърби? Ти просто лъжеш! Лъжеш като стар ром, не става дума за бутилка тъмна напитка от захарна тръстика! Как им викат на тези, дето лъжат?
193
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАК КОГАТО ИЗЛЕЗЕ СТАТИЯ ЗА РУСИЯ ИЛИ ПУТИН, ПО СИГНАЛ СЕ АКТИВИЗИРАТ ГНИИДИТЕ И ЧЕЕРВЕИТЕ НА ХРАНИЛКА ОТ ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, И ЗАПОЧВАТ С ПЯНА НА УСТА ЯРОСТНО ДА ПОВРЪЩАТ ЗМИИ И ГУЩЕРИ. В НАЧАЛОТО ИМА НАД 40 КОМЕНТАРА ЗА , И ИЗВЕДНЪЖ ИЗПЪЛЗЕЛИТЕ *** СЕ СКЪСВАТ ДА ДРАСКАТ. И ПАК СИ ОСТАВАТ МАЛЦИНСТВО. ПОВЕЧЕ ОТ 15 ГЛАСА В СВОЯ ПОЛЗА НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ, ДОРИ И ДА ГЛАСУВАТ ОТ ДВА КОМПА.
192
3
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Няма такива ******н***ри, като нас, които да се отказват от производство(АЕЦ Белене) и/или транзит(ЮП) на енергия. Това, че сме щели да сме на загуба е пълна глупост и демагогия за плебса. Даже украинците, въпреки че ги направиха най- големите русофоби реват, че руснаците ще спрат транзита през тяхната "държава". Ако бяха на загуба дали щяха да вият кат гладни кучета??? Или Турция ще е на загуба от ТП??? Или руснаците специално за нас са подговили гунещи проекти??? Пълни глупости!!!
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО ОСВЕН ЛЮТЕНИЦАТА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗНАСЯМЕ И НЕЩО ДРУГО ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ, ПРОФЕСОРЕ. А сега се скрий КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ИЗГРЯВА.ЕДНО ВЯРНО НЕЩО КАЗА БОРИСОВ ЗА ТРИ МАНДАТА.`Аз съм *** и вие сте прости затова се харесваме`.А ТРОЛОВЕТЕ СИ ИЗБИРА ОТ НЕГОВОТО СИ КОТИЛО.
190
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 167Хкрементче, не се тръшкай толкова за онези "пацаны". Жалко за момчетата, те бяха осем (8) души, даже не 10, както съобщиха вагнеровци. Специален екип на "Щерн" уточни тази цифра. А ВКС си върнаха царствено на шибантиите! Ти разбра ли колко леш дадоха при Дейр ес Зор?Руснаците са в пълното си право да негодуват срещу българската политика. Това не е моята политика, това е предателство спрямо националните интереси на България! Аз също негодувам, но кой ме чува! Псувам с упоение!
189
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИДЯ СЕ ПРЕЗ 1876 КОЛКО СМЕ ГОДНИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ САМИ. КОЙ ЩЕШЕ ДА ТРЪГНЕ ДА НИ ОСВОБОЖДАВА?На Зпада си му беше много добре да сме в рамките на Турция. Да не са луди да измират заради някакви българи.Русия помогна за освобождението и на гърци и сърби. Но те са достойни хора и до днес се отнасят с уважение към Русия. И Европа ГИ УВАЖАВА. Само нас ни подритват. Заслужаваме си го.
188
9
 
6
 
! Отговори
Въпрос ? преди 5 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
187
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 190Аха, дала! Русия само е взимала от България! Груб, брутален и безочлив грабеж!
186
7
 
18
 
! Отговори
К'во става, бра преди 5 години
Tримата дежурни козяка се оляха в злобата и безсилието си! Езикът и изказите им са достойни за текст на попфолк песен. Абе отвсякъде са шушани!
185
13
 
13
 
! Отговори
До 187 преди 5 години
До АнонименМилиардите, които ни дава Европа за теб са жълти стотинки???Хилядите западни фирми с офиси тук са жълти стотинки???Хайде сега ни кажи...твоята велика Русия...кога и дали е дала пари на България да си построим дори и една детска площадка пред някой блок???
184
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 184Ако Руския император не ни беше "освободил" преди 140 години Австро-Унгария щеше да принуди Османската Империя да ни даде автономия и сега щяхме да сме на нивото на Словения и Унгария.
183
15
 
10
 
! Отговори
Do 181 преди 5 години
До До Анонимен 141 - IIАбе, проммитак...това, което ни учеха твоите "братя", защото тези алкохолици, които искат само да цедят нашата родина не са мои братя...та, това което ни учеха е...че трябва да се кланяме на вождове...които са с основно образование...учеха ни, че който не им се кланя, ще бъде затрит..убит или изтезаван...учеха ни, че запада е нещо лошо...и не ни пускаха там...докато те караха западни коли и изпращаха децата си да учат и живеят там.Та...не ми разказвай какво са ни дали.