От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!" - Правилно. Угодихме на Брюксел,угаждаме на западняците и сега, в замяна получихме само унижения и жълти стотинки.
181
0
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над два млрд. долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании"- ББ 2010г. "От държавната компания отбелязват, че проектът поставя страната ни в неблагоприятно положение. Предвижда се нулева печалба до 25-тата година от реализацията на "Южен поток", а до 2023 г. БЕХ няма да получава дивиденти"-ББ 2014г.
180
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега има книги на различни езици и така трябва да бъде. Погрешно е да се хвалят отминали години когато имаше книги само на български и руски
179
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Руския император не ни беше освободил преди 140 години сега щяхме да сме като кюрдите. Главната ни задача щеше да е да си погребваме избитите.
178
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 181"Осъзнал"! Алооуу, тая дума, свързана с тебе е оксиморон. "Осъзнал" бил селският му ***! Хехе...:)))
177
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989г България беше съветска колония
176
10
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 141 - II преди 5 години
След години осъзнах, че руснаците са си върнали дълга с европеизираната кирилица, въведена от Петър Велики и с хилядите думи, влезли направо в езика ни през 18-19 век.С ограмотените десетки хиляди българчета, с книгите, които се продаваха тук на безценица. Европа и света опознавахме чрез руските книги и учебници! Нашият път към Европа е минавал повече през Санкт Петербург, Москва и Одеса, отколкото през Виена,Берлин и Монпелие!Свикнете с мисълта, че тези, които плюят брат си са антибългари!
175
3
 
11
 
! Отговори
до 174 преди 5 години
И да псуваш и да не псуваш - резултатът е един - нищо смислено не казваш.То когато нямаш доводи да защитиш тезата си и акъл, започват обиди и псувни.ГЕРБ затри БЪЛГАРИЯ. много ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ И МНОГО УСИЛИЯ ДА СЕ ДОБЕРЕМ ДО ПОЛОЖЕНИЕТО ОТПРЕДИ 89-ТА.НО ТАКИВА ОЛИГО.РЕНИ КАТО ТЕБ НЕ МОГАТ ДА ГО СХВАНАТ.
174
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До 8===o: Хайде стига спекулации. Какво Набуко - нито сме го започвали, нито сме го спирали, само приказваха в ЕС за Набуко (и вече успяха да го забравят). И каква Грузия покрай него.
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 172Ти си задърстен, комплексиран и маргинален тъпaнар. Не се хаби да пишеш, само ни разсмиваш. Също като някой селски ***.
172
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако руския император не ни беше "освободил" преди 140 години, сега България щеше да е а три морета
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оня с бомбитеКъдето и да ги пуснат е грешка-поне хората с малко акъл го знаят.Даже думата не е грешка,а престъпление.Относно другото:пробвай да поживееш сред японци и ще видиш дали са за предпочитане пред руснаците!
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, за цяла Европа газ има и артисва, а за нас нямало.ПОНЕ *** ИНТЕЛИГЕНТНИ да си бяха намерили, а то пъни илитерати.
169
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 165Какво си изнасял бе, мyньо!? По регулациите на сбъркания СИВ, където пияните мужици КОМАНДВАХА търговията под дулото на танковете. Изнасял! *** игнорантско ***.
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пРосия ни дърпа назад към светлите времена на диктатора живков
167
7
 
6
 
! Отговори
До Минувач преди 5 години
Минавай и заминавай! Какви интереси била имала Русия,*** кво била взела - ала бала.В резултат на тези интереси сега има България.И ако не бяха интересите на Австро-Унгария, Великобритания и Прусия,страната ни щеше да е доста по-голяма.
166
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Минувач: Минавайки, можеш ли да ни разясниш кой ни е освободил та имаме от 140 години държава България (след всичките перипетии по обединение, независимост и т.н.). Не че има нещо общо с темата за Южен поток. Има хора (включително и минувачи) които са родени да бъдат роби. За тях наистина не си е струвало Русия да дава толкова жертви за да ги освободи.
165
4
 
4
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Най-голямата ни грешка ,че не напъвахме достатъчно за Набуко.Не ,че заради Набуко русия не започна война в Грузия - заради енергиините си интереси русия е готова да избие милиони.
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БВП на България през 1988 може да бъде изчислен много точно тъй като тогава западните банки отказаха кредитиране. Ако дълга е бил през 1988 година $12 000 000 000 , то БВП на НРБ е бил не повече от $6 000 000 000
163
11
 
6
 
! Отговори
Чичо Хитко преди 5 години
Другари русолюби, пуснете си една търсачка в империалистическия гугъл и вижте от последните 24 часа как колхозниците се гаврят с България и нейния Президент.....Не ми говорете за никаква дружба с това средно-азиатско племе, което по стечение на обстоятелствата сме дарили с писменост, култура и религия....Тези са по-долу и от ***- всичко до което се докопат се превръща в пепел и пустош. Цялата огромна територия и народите които са поробили са се превърнали в огромен боклучарник...