Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?

Блокират се български акаунти заради ползването на кирилица
23 май 2018 17:00,
103
Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?
Източник: Reuters

Преди седмица социалната мрежа обяви, че ще стане по-агресивна в преследването на тролове, което изглежда е довело до непредвидени последици, съдейки по случващото се в българската общност на Twitter, пише The Verge.

Все по-голям брой българи съобщават за техни блокирани акаунти, както и за скриване/триене на техни коментари, написани на кирилица, по други туитове.

Засега изглежда, че основната причина е споменаването на @YouTube или друг Twitter акаунт от такава величина в туит на кирилица. Има шанс и акаунт, който отговаря на такъв туит, без значение на какъв език, също да се окаже блокиран.

Защо се случва това? Най-правдоподобното обяснение е, че Twitter работи усилено по алгоритмите си, които да филтрират руски тролове и ботове, наблягайки върху разпознаването на кирилицата.

Но явно алгоритмите не са до край изпипани, за да предвидят, че още много други славянски страни, извън Русия, използват кирилицата. И че не всеки, пишещ на кирилица, е трол.

Хора с блокирани акаунти бързо успяват да ги отблокират, когато се свържат със социалната мрежа, но продължават да бъдат третирани като "дигитални аутсайдери", защото не могат да пишат коментари по други туитове или да пращат нотификации на други потребители, обяснява Влад Савов, който пише за The Verge от България.

И според един от критериите за безопасност на Twitter - има вероятност да се приеме, че даден потребител има "връзки" с руското правителство, ако "често пише на руски", т.е. на кирилица.

При търсенето на коментар от Twitter, отговорът е бил следният: "Разглеждаме този проблем и ще предприемем всички необходими стъпки за разрешаването му, като междувременно ще продължим да предприемаме действия за борба с зловредни мрежи и ботове".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
9
 
! Отговори
проверено преди 5 години
Ако завършвате всяко съобщение с "тръмп акбар, алах да удължи дните му" веднага получавате 1000 харесвания и телефонните номера на 40 девственици.
90
0
 
0
 
! Отговори
stoto ste takiva преди 5 години
trolove... Pitcove ako biah s vashata hava stiah da se grumna..
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, защото са такива.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да приемем еврото и латиницата. Иначе не сме истински евролунатици.
87
12
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 93Руската пропаганда, *** и ботове цели нещо съвсем друго. Тя влияе върху по-ниско интелигентните хорица, предимно от източния блок - да ги превръща в русофили, като им промива мозъците. Помните ли втечнения трифазен огън с който уж колхозниците изпепелиха до крак талибаните? :))) Пък накрая излезе американска демонстрация на шестцевната картечница М134 Minigun от едно американско изложение :) Ама стадото вярва на всичко, дошло от руските *** безрезервно
86
10
 
2
 
! Отговори
Twitter is cancer преди 5 години
Пълна трагедия е тази жалка левичарска мрежа, където можеш да прокламираш безнаказано единствено комунизъм.Всеки който е център или дясно бива брутално цензуриран от тези нещастници, опитващи се да възродят тоталитаризма!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАшото половинта са ?
84
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 68Сега за да чуем истината се налага да четем руски сайтове. До къде я докарахме а?докарахте я да се излагате за няколко миризливи копейки
83
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо защото американците са неграмотни (не владеят и собствения си правопис), и после политически са против православното християнство. Те си подкрепят ислямския тероризъм.
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми на шнура за туитър
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щото в БГ е пълно с дребни мишки дето заработват или пишат от малка злобичка по цел ден във форумите.
80
16
 
8
 
! Отговори
ч преди 5 години
БСП е единствената партия с платени ***, пропагандатори.
79
20
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До ХАХАХАХАА--62;Неграмотен,русия и Австрия ни раздадоха земите.Българомразеца Игнатиев провали Цариградската конференция. На нея ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175000 кв. км. територия.Игнатиев убеди Мидхад Паша да не подпише решението.Англия първа призна СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция;Никаква война с Б--я.Тя беше покровител на Б-я.Когато Русия дръпна флот във Варна за да ни окупира и извърши десаннт ,Англия я предупреди че ще има втора Кримска война ,заради Б-я.Русия си отиде като пръднала.
78
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Западняците са..... Факт !
77
4
 
9
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
До Анонимен Не съм съгласен ,че са ***.просто не са достатъчно умни,не знаят география и история,не могат да смятат на ум с числа по-големи от 10 и не знаят таблицата за умножение!?
76
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** си пишат на английски, защото ако пишат на кирилица никой няма да ги разбере.Ама тези п`едери нали са си ***, правят глупости.
75
25
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Ми те всички *** у нас твърдят че са "българи" и явно от туитър са повярвали на поредната им фалшива новина ... !!!
74
9
 
20
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Защо е така?!Щот са ***, затова!
73
29
 
18
 
! Отговори
браво преди 5 години
Трябва да се вземат превантивни мерки срещу руските *** дори ,ако се наложи да блокират и други които не са *** ! Въпреки ,че покрай сухото може да изгори и мокрото , аз предпочитам много строги мерки срещу руските *** ,които се представят за хора от различни националности и хвалят руската *** за да създадат впечатление ,че по света боб хвърляме от обич към русия !
72
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До любоТрол е подходящо определение за тези,които споделят "ценностите" от Козяк.