Защитените животни – застрашени от онлайн търговията

11 772 екземпляра се споменават в малки обяви в сайтове
23 май 2018 20:54,
0
Защитените животни – застрашени от онлайн търговията
Снимка: Архив, Reuters

Слонова кост, препариран крокодил, кожи, но също живи костенурки, папагали, мечки - онлайн търговията застрашава защитените животински видове, предупреди Международният фонд за защита на животните (IFAW), цитиран от Франс прес.

Експерти от фонда изследваха шест седмици малки обяви в интернет в 4 европейски страни - Франция, Русия, Германия и Великобритания. Резултатите сочат, че 11 772 екземпляра на обща стойност 3,2 милиона евро от застрашени видове се споменават в малки обяви и послания на 106 сайта за онлайн продажби и в 4 социални мрежи.

Около 80 на сто от екземплярите са живи - най-вече морски и сухоземни влечуги, за които се говори в 45 на сто от обявите, и птици - папагали, гъски, но понякога също якове и орангутани в Русия, лъвове, ягуари и мечки в Германия.

Търговията с някои животински видове е напълно забранена, а с други е подложена на ограничения, като се изисква специално разрешение.

За подобна продажба може да е нужен документ, доказващ например, че херманова костенурка е отгледана законно в плен в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари