Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те руснаците да толкова тъ.пи че ще оставят опознавстелни знаци. ...Сам признаваш, че са руснаци без опознавателни знаци или т.нар.зелени човечета познати ни и от кримския "референдум" за които и самият тавариш Путин призна.
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е с тая статия се посмях малко , как са познали от коя бригада е изстреляна , само да не ми казват че на ракетата е пишело , хаха , голям смях с тоя международен разследващ екип
13
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕЗИРАМ БОГА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЗВЪРШЕНИ ОТ АНТИХРИСТКА РУСИЯ!!!ДОЙДЕ ВРЕМЕ РУСИЯ ДА БЪДЕ НАКАЗАНА ПОДОБАВАЩО ЗА ЗЛИНИТЕ СИ!!!
12
36
 
16
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
11
33
 
13
 
! Отговори
а преди 5 години
След толкова години лъжи и наглост, кой ли вярва на Русия?
10
13
 
35
 
! Отговори
До Анонимен 5 и 6 преди 5 години
Тъпунгелът с главните букви! Та те нали точно това искат - да смажат Русия! Но ядреното, неядреното, лазерното, хиперзвуковото, свръхточното оръжие на Русия ги оставя само с мечтите им. Ти можеш да опиташ да я смажеш с "Хол хъс"!И още - Русия е православна християнска държава, Третият Рим, наследница на Византия, династично свързана по линия на Мономахите, приела за герб двуглавия орел на Византия! Великият грък Казандзакис е писал, че Православието ще съществува, докато има Русия! Бог е с нея!
9
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО БОГ ДА ГИ УБИЕ ПУТИНИСТИТЕ В АДСКИ МЪКИ :D
8
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е приключен.Слугите на дядо Сорос могат само лъжат , макар и самите те да не си вярват.Но нали им се плаща.Няма нищо по-долно от платен соро.соид.
7
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още древните са казали "Qui bene", а другарят Ленин - "Кому это выгодно?". Дайте ми една, само една, повтарям - само една причина руснаците да свалят малайзийския "Боинг"!
6
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САНКЦИИТЕ КОИТО СА НАЛОЖЕНИ НА КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ СА МНОГО МАЛКО!!!! ТОВА ГРОБИЩЕ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НАРЕЧЕНО РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СМАЗАНО!!!
5
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ ДА СЕ БЛАГОДАРИ , ЧЕ ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ИНАЧЕ ДА СА ЗАЛИЧЕНИ СЪС ЗЕМЯТА ОТДАВНА!НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА Е КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!
4
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е много ясно че ще кажат че е руски, пък как разбраха от коя бригада е ракетата си е жиеа фантастика.... просто някой им е казал коя е най близката. Те руснаците да толкова тъ.пи че ще оставят опознавстелни знаци. Безумни писания за деца. И нали имаше щатски дателити дето ясно били снимали, къде са тези снимки...че накрая следствието обработвало фейс фотоси с вериятности мост лайкли....
3
7
 
19
 
! Отговори
Разбира се преди 5 години
че е минавала. Скрипал, бог да го прости, ще потвърди от ония свят.
2
8
 
26
 
! Отговори
западен преди 5 години
Лично Путин натисна спусъка на ракетата ,защото го видях !!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ну заяц,ну погоди!