Северна Корея: Срещата на върха със САЩ зависи от тях

Вашингтон игнорира добрата ни воля, заяви дипломат
6
Северна Корея: Срещата на върха със САЩ зависи от тях
Снимка: БТА

Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон-хи заяви, че бъдещето на срещата на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп зависи от поведението на Съединените щати, съобщиха ДПА и ТАСС.

"Ако САЩ игнорират добрата воля на КНДР и продължат да извършват незаконни и възмутителни постъпки, аз ще предложа на висшето ръководство на страната да преразгледа решението за провеждане на среща между лидерите на КНДР и САЩ", посочи севернокорейският дипломат, чието изявление беше разпространено от държавната агенция КЦТА.

"Дали САЩ ще се срещнат с нас на масата на преговорите или в решителна ядрена схватка зависи изцяло от решенията на Вашингтон и неговите действия", добави Цой Сон-хи. Тя разкритикува също американския вицепрезидент Майк Пенс за изказването му в интервю за телевизия Фокс нюз в понеделник, в което той сравни Северна Корея с Либия.

Пенс заяви, че Северна Корея може да повтори съдбата на Либия, ако Ким Чен-ун не се откаже от ядреното оръжие и предупреди севернокорейския лидер "да не разиграва" Доналд Тръмп.

Цой Сон-хи окачестви това изявление като "глупаво и безсрамно" и изрази учудване, че подобни думи могат да излизат от устата на американския вицепрезидент. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Дори Прасчо се възмути от каубойската дипломация и политика
4
0
 
0
 
! Отговори
дедо Мано преди 5 години
Тръмпчо явно е ***. Но страшното е че *** са и хората които го избраха. С кризата която ги тресе на ФАЩ им трябва конфликт за да отложат срива. Ама този път попаднаха на ЧОВЕКА. Фащ нямат ресурс да "влязат" в горещ конфликт с КНДР. Зад корейците седят китайците и руснаците. А зад ФАЩ само мижавото НАТО. И повечето от тези "съюзници" в НАТО помнят корейската война. На никой не му се воюва за "славата" на ***. Щото в една война с КНДР не може да има победители. Ще има само умрели кравари!
3
0
 
3
 
! Отговори
стефан преди 5 години
От времето на Кисинджър в САЩ няма дипломати . Тяхната дипломация в момента се изразява в това да демонстрират военно превъзходство над набелязаните за противници.Така ще е докато някой път"стомната се строши" и "най-големите им страхове се оправдаят"!
2
0
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Ким е един от малкото които си позволиха удоволствието да разиграват САЩ като маймун-и.
1
2
 
29
 
! Отговори
факт преди 5 години
На САЩ не трябва да се вярва те са нарушава ли,нарушават и ще нарушават всякакви договори,те са страна агресор и терорист.