Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!

Малайзийският самолет бе ударен преди 4 г., загинаха 298 души на борда
Обновена: 24 май 2018 15:19 | 24 май 2018 14:37, Веселина Йорданова
374
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!
Снимка: БТА

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17.

ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислиха и извършиха всички гадости, с които да обвинят "врага". И понеже репертоарът се позчерпи, започна поетапното претопляне на старите манджи!
205
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия западняци са толкова нещастни и слабоумни, че вече и провокациите им приличат на вицове.
204
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми много ясно че е от руска ракета. То се знаеше това отдавна. От каква ракета да е свален?
203
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!....Че ние това го знаем още от момента на свалянето.
202
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИМПЕРИАЛИСТ 203Хи-хи-хи........А КАКВИ СА БИЛИ тия укропи въобще???? Народност по "окраината" на руската империя, която, поради близост с поляците приема думи от тях..........БЕЗ РУСИЯ укропията Е НИЩО.........НИЩИЧКО!!! Както НЕ Е ИМАЛО НИЩО В ИСТОРИЯТА, КОЕТО ДА Е ОТДЕЛНО ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ И СССР! Затова сега, понеже си нямат герои, си назначиха за герой степан бандера (хи-хи...и той всъщност е поляк)- отявлен престъпник, убийца, първо осъден от поляците и пуснат от хитлерчето! ПОЗОР!
201
21
 
6
 
! Отговори
Вставай Страна Огром преди 5 години
Поредната провокация и инсинуация на прогнилия запад срещу любимия ни СССР и лично срещу бащата на народите - товарищ путин.Ние от клуб селски патриоти с руски знамена настояваме за незабавно присъединяване на България към СССР и възстановяване на комунизма.Ако някой се противи - веднага да се викат на помощ зелените човечета на товарищ путин.Всичко е уговорено и уточненo на последната визита на другаря Радев в Кремъл.чакаме знак от другарката Нинова и се вдигамеВставай Страна Огромная
200
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 210"ясно Ви се казва"От източници които никога не са лъгали и нямат грам мотив да лъжат в случа нали? Нека бъдем прогресивни жендъри и приемем твърденията на доверие.Трудно може да се докаже кой е свалил самолета.Обаче кой го е пренасочил в последния момент през активна военна зона се знае черно на бяло.Ако самолета не беше там, нямаше да бъде свален, и това е неоспорим факт.
199
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега преди да измислят някой нов Скрипал, или газова атака, нали трябва с нещо да ни занимават.И Хеопс също го отровиха руснаците, щото при дисекция на мумията се оказа, че вътре намерили Новичок.
198
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 210Брей, брей, брей..............ЧЕ ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕХА СЕГА ТИЯ "сателитни снимки" бе "разбирачо????? Руснаците ВЕДНАГА ПОКАЗАХА ТАКИВА И ТАМ ЯВНО СЕ ВИДЯХА укропските "букове"..........КОИТО (о...какво съвпадение) СЪЩО СА РУСКА ТЕХНИХА..........ПО ТОЧНО СТАРА СЪВЕТСКА ТЕХНИКА! Аре бегай..........ще вярваме на разни нагло-сакси или въобще западняри! Ха-ха-ха.........със всеки изминат ден СЕ УБЕЖДАВАМ, че това еуропейско образование е нагло, гадно, мръсно, лъжливо, безчестно и отвратит
197
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другари не ставайте смешни, ясно Ви се казва на базата на номерата и сателитни снимки в т.ч. и исторически такива, безспорно се доказва че въпросния комплекс Бук е бил част от 53-а зенитна ракетна бригада базирана в Курск, кое още не Ви е ясно ??? разследването продължава, за да се установи, дали въпросни комплекс свалил самолета към този момент е бил обслужван от руската армия или от сепаратисти, и в двата случая сте загазили, безсмислено е да шикалкавите !
196
12
 
28
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 5 години
Ако намушкам някой с швейцарско ножче, Швейцария ли ще е виновна?
195
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 202 Анонимен герби: "Разчет който е на въоръжение в руската армия"-човече ,ти си по-неграмотен и от пожарникар.Не го показвай!!!Попитай някой старшинка за какво става дума и ...си удари два шамара по тиквата.
194
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези шегуват ли се? Естествено, че ракетата е руска - Украйна е изцяло с руска техника. Тия експерти дъвчат-дъвчат и накрая - нищо.
193
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същата ракета "Бук" я има на въоръжение и в армията на Украйна! Тия заключения на холандските "специалисти" не доказва абсолютно нищо! Поредната пропагандна статия!
192
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до обективенДобре бе ,калпавий.Не се напъвай излишно.И се ограмоти граматически.Ако не е късно вече.Укрите вече съжаляват за глупостта си да се дървят на Русия.След тях сме ние.
191
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 202:доказаха, че ракетата е руска.Пич, не можеш да четеш написаното в статията, или химията в снаксовете ти е балсамирала мозъка и те гони деменция?
190
9
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Имперското мислене на русите е главната им беда. Украинците не са някакви крепостни мужици за да си ги купи Путин за евроазийски си съюз.
189
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добра работа на холандците, доказаха безспорно че ракетата е изстреляна от разчет, който е на ввъоръжение в руската армия, въпроса е дали по самолета е стреляно от руски военни или въпросния бук е даден от тях на сепаратистите, едва ли руснаците ще кажат истината, тъй като в първия случай означава, да признаят че редовни руски подразделения са участвали в източна Украйна, а във втория означава да признаят официално че са въоръжавали терористичнаюи групи, не че тия неща не се знаят
188
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е поредното бедно магаре, което тича след моркова на пръчка в ръцете на обяздващия го.За сега не виждам новият ездач да е по-добър към магарето от стария.
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До обективенОбективния, как Украйна ще е била част от русия бе ?Беше част от СеСеСеРе-то и то не преди няколко, а преди много години..,