Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!

Малайзийският самолет бе ударен преди 4 г., загинаха 298 души на борда
Обновена: 24 май 2018 15:19 | 24 май 2018 14:37, Веселина Йорданова
374
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!
Снимка: БТА

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17.

ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
6
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Добрата новина: Дедо Сорос обяви специална премия от 3 цента за коментар срещу Русия.Така всеки крадлив суджукар-гербераст ще може да си узакони откраднатото.Бързайте другари суджукари.Сега е момента.
185
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зверство е да отнемаш естественото право на хората да бъдат разумни същества.Писна ми от хора под-ло-ги, които са слуги на богатите срещу дребни възнаграждения.
184
8
 
12
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Имам чувството ,че цецовците които коментират тук , не знаят че Украйна беше част от Русия до преди няколко години.Краварите ги подкокоросаха да се правят на големи и сега ядат дървото.Този самолет беше свален по поръчка от краварите.Естествено че е с руска ракета ,те укрите нямат други.Останалото е четиво за наивници.Записи ,филми ,експерти и така вече 4 години.Дрън ,дрън.Оказа се че"умиращата"Русия направи последната зимна Олимпиада ,построи най-големия мост в Европа и сега е домакин на СП.
183
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което не е ясно е на кого е бил "златния пръст" изстрелял ракетата и няма да се разбере. Това което се разбира е че са руснаците обаче.
182
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещам се за онази крилата фраза от "Адио Рио":Оправданието е като зад-ни-кът, всеки си го има.Е, зад-никът на ЕС в цялата Украинска афера остана непокрит.Дори ние участвахме заедно с "украинските" войници от международния корпус.
181
1
 
4
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 150 Абе ти с децата, пак ли се появи? Не те ли е срам? И децата знаели...Децата знаят : Зайченцето бяло....Нямаш ли други аргументи.Не се излагай.
180
10
 
6
 
! Отговори
зед преди 5 години
До шефът на светаУкраинските войски нямат ПВО във зоната на конфликта, защото противниците им от Донецката република нямат авиация и не действат с авиация срешу Украйна. Обратно, Украйна използва военни самолети срещу сепаратистите, които пък получават ПВО (и ракети Бук) от Русия като поддръжка.Факт е че войната в източна Украйна продължава вече 4-та година и е ясно че без мощна подкрепа на сепаратистите от Русия, украинската армия просто няма с кога да воюва
179
4
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Тази ракета, поразява не с пряко попадение, макар че и такова е възможно, а се взвивява близо до самолета, и поразява с облак осколки, на принципа на ловната пушка. Всяка осколко, е номерирана с уникалния номер на ракетата, това го каза руския генерал, шеф на ПВО-то, още тогава. Зако не се показа поне една осколка, поразила самолета, и не се показа номера и? Останалото са свободни съчинения.И защо чак сега излизат данните, от разследването?
178
4
 
7
 
! Отговори
Марин преди 5 години
То това е ясно на всеки. Ясно е, че бунтовниците не са знаели, че това е пътнически самолет. Не е ясно само защо украинското РВД не е затворило тази зона за граждански полети при условие, че там редовно свалят военни хеликоптери и самолети. Сякаш някой е жертвал тези хора, за да покажат на света колко лоши са бунтовниците.
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя тази ракета може и да е открадната.Има си диверсанти, има и предатели.Даже филмчето с ракетата със заголените от платнището данни беши предтечата на появилия се по-късно фолмов жанр в ИД.
176
6
 
14
 
! Отговори
шефът на света преди 5 години
Шефът на света, Донката Трумп: на нас не ни трябва истината за свалянето на Боинга и за руските войски в Украйна. Истината ние я знаем. Украинското ПВО е свалило Боинга. Руски войски в Украйна няма. На нас ни трябват лъжи, че за всичко са виновни руснаците!
175
6
 
6
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Боингът е бил свален "по грешка" с ракета 9М38М1 от 156-ти зенитен ракетен полк на Украйна. По време на учения, в района на Зарощенское. ЗРК "Бук-М1" е трябвало тренировъчно да се цели в украински Су-25. По случайност траекториите на Боинга и на Су-25 съвпаднали, сливайки се на екрана в една голяма точка. Когато има схождане на целите на един азимут, системата за съпровождане автоматично се пренастройва за водене на целта с по-голяма площ, т.е. към Боинга. Бил е произведен "несанкциониран" запуск на ракетата.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗЕД Абсолютно си прав!Самолета е малайзийски ,ракетата е правена в Русия и...с това се изчерпва всичко вярно.
173
2
 
7
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, и да ме отвращава фашисткия режим на Президента пУТИН, отричам становището на "международния екип".Доказвам. На мястото на разбиване на самолета бяха намерени голи тела - и вундервафла да е руската ракета, тя не съблича дрехи.Намерени бяха ря.зани части от корпуса на самолета, не откъснати от взрив или разбиване на корпуса. И пряко попадение на ракета, тя не реже, а разкъсва.Няма пълен списък на жертвите - пътници и екипаж. Ракетите не трият данни от билетни бюра...
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко, което започва с press, не е доказателство.Аз съм атеист и протестанските измислици са ми много чужди.Аз мисля и това ме прави жив.
171
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русофили поне си направте труда да изгледате пресконференцията, безспорно се доказва, че ракетата свалила самолета е била от комплекс базиран в Курск, това се установява на базата на номерата на разчета и конкретната ракета, установеннно по безспорен начин на базата на сателитни снимки, същия комплекс е предислициран в източна Украйна, на този момент обаче неможе категорично да се каже дали с него е стреляно от руската армия или от сепаратистите, затова и се иска съдействие от МО на РФ
170
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомняте ли си Катрин Аштън-една с крива физиономия, външен министър на ЕС, която някак си изчезна от политическата сцена 2014г след инцидента със самолета и която беше главно действащо лице на украинския майдан?Според мен инцидентът е разработка на ЕС и МИ6.
169
0
 
10
 
! Отговори
зед преди 5 години
До Анонимен<<Руски части ,на украинска територия стрелят по холандски самолет?И сигурно по заповед на Ердоган? Айде ,бегай си при стадото.>>Значи, пъвро самолетът е малайзийски, а не холандски.Второ, някой все пак е стрелял (или не)?!?
168
9
 
15
 
! Отговори
10 преди 5 години
"...Но още не може да каже кой и защо е свалил самолета.."А иначе твърдим,че Русия е свалила самолета!?Гадове!
167
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за пътниците. Грешка е да не се затвори въздушното пространство над зона на бойни действия. Воене самолет лети над пътническия, за да се скрие. При опит за обстрел по него, пътническия гори. Руснаците са пуснали ракетата, но украинците нарочно не са затворили за пътнически самолети небето си, а са ползвали чуждите граждански самолети за прикритие или жив щит.