Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!

Малайзийският самолет бе ударен преди 4 г., загинаха 298 души на борда
Обновена: 24 май 2018 15:19 | 24 май 2018 14:37, Веселина Йорданова
374
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!
Снимка: БТА

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17.

ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проклятие за престъпниците които са свалили пътническия самолет над Донбас !
265
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До БерлинБунтовниците практически свалиха 1/2 от цялата изправна авиация на Украйна включително един път угробиха Ил-76 със сумата ти и войници на борда. Ан-24/26/30 са семейство самолети Граждански/Военно транспортен/Фотогравско-разузнавателенСамолетът не е херметизиран и за това практическия таван е под 8000м Реално самолетите едвам се качват на 5000м височина а това е в обсега на ПЗРКА на голяма височина един двудвигателен Боинг и Един Ан-24/26/30 за не специалиста изглеждат еднакво.
264
1
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Добре де, нали веднага след падането на самолета, Игор Гиркин пусна самодоволен постинг в социалната мрежа. Там за птичкопада и т.н. Беше писал, че са свалили украински военнотранспортен самолет. После, като разбра грешката, изтри публикацията. Какво има тука въобще за разследване?!
263
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До РакетаКак така е ясно от начало?Колега ясно е отначало че сестра ти *** - аз дори не знам дали имаш сестра - но е ясно че ...
262
6
 
2
 
! Отговори
Ракета преди 5 години
То има ли учудени,че от руска ракета е свален,това бе ясно отначалото!
261
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 279Ето за кой ли път ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВПоредното(кое е предишното и кое е следващото и според КОЙ) руско(защо не лично на Путин или съветско а ИЗОБЩО ДОПУСКАШ ЛИ ПОНЕ ЗА СЕКУНДА ЧЕ МОЖЕ ДА НЕ Е РУСКО) нагло (е че как иначе) престъпление (а доказано ли е че е?)Империя на Злото(ето поредната опорна клечка)
260
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното руско нагло престъпление! Империята на злото!
259
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей много учени в България! Домати - внос, чесън - внос, а тук всички са академици (без формули, без информация) обясняват нещата!
258
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 277Пропуски на Разследващите които са НЕДОПУСТИМИ дори само от гледна точка на елементарния принцип НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО1. Разглежда се само една версия - Украинска версия ТАБУ2. за изчисления се ползват данните на ракетата СЕЕ Спароу НЕ ЗА РАКЕТАТА БУК М1 (некъв ужас некъв АТ) дори не специалист вижда че на външен вид двете бойни части са различни.
257
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ ПВО В УКРАЙНА И РУСИЯ СА РУСКИ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВО ЗАГЛАВИЕ ЦЕЛЯЩО ДА МАНИПУЛИРА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ В ПОСОКА ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКИТЕ НИ 'ЦЕННОСТИ'!
256
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
6. Последното и най-важно от къде е стреляноСъвременните ракети като се взривят образуват диск от осколки напречно на полета на ракетата. Този диск почти като с гилотина разрязва самолета цел.Версия А - Сепаратисти/Русия - ракетата практически трябва да лети челно спрямо самолета - този случай не би трябвало да има осколки в САЛОНА НА САМОЛЕТАВерсия Б - Украйна - ракетата лети (не ползвам трябва да) перпендикулярно на самолета - Взрив - лявата част на кабината е гилотинирана, дясната здрава
255
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bobi. Ti si prekaleno "informiran" i "kompetenten" po vsichki temi ruski trol.
254
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
4. Самотна Огнева установка с ракети снимана няколко пъти в Луганска/Донецка област - за поне 3 от снимките руски блогери откриха точните места от къде се снима и хората които са снимали въпросната установка. Оказва се че снимките са от една година по-рано 5. Цифрата 53 на Огневата установка МОЖЕ да означава 53 Руска Ракетна бригада А според УКРАИНСКАТА номерация означава 5 дивизион 3 машина(от 6) - но тази ВЪЗМОЖНА ВЕРСИЯ НЕ СЕ ИЗОБЩО РАЗГЛЕЖДА
253
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Няколко ФАКТИ относно МН171. Украйна е виновна че е разрешила полет над военна зона2. Преди да навлезе в зоната където е свален самолета е отклонен от своя курс заради облачност и това е по указания на РВД Украйна - тоест бунтовниците няма как да знаят тази информация освен ако нямат специална радио станция подслушваща на стотици км?3. Ракета(АНАЛОГОВА) от типа свалил МН17 на въоръжение в РФ няма вече 12 години - има подобно изглеждаща (ДИГИТАЛНА/ЦИФРОВА) ракета с различна бойна част
252
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много престъпления се събраха.Време е Интерпол да арестува Путин и да го предаде на международния Трибунал в Хага !
251
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия е терорист и бандит трябва да се накаже с още икономически санкции.Запада ще стъпче.Силата на парите ще ви прекратят във вашата родина монголия.Не на славяно-монголщината
250
6
 
6
 
! Отговори
Да бе, да преди 5 години
Самолета е свален с руска ракета, а една руска чавка им е изпила акъла.
249
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нещо, което всички знаем. Още тогава Гиркин се похвали със свалянето на самолета.
248
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позорный форум, говорить не о чем с этим дерьмом
247
7
 
21
 
! Отговори
дедо Мано преди 5 години
Когато твърдиш нещо се излагат факти. Когато не представяш факти това се нарича ЛЪЖА. Някакъв измислен следовател твърди че ракетата била на "Въоръжение" в руска зенитен дивизион. Дори филмче направили. Другото твърдение че Русия не подпомагала раследването влиза в нон сенс с предходящото. Как установиха че въпросната ракета е на Русия? Ако ракета все пак е дошла от Русия с какво е била истреляна, щото ракетата без установката и станцията която я насочва си е скраб. Тъй че като лъжат трябва и да