Бутилки, бесилки и псувни – един баскетболен финал у нас

Докога агресията ще властва по спортните събития?
25 май 2018 10:50, Красимир Ангелов
24

Този път грозното лице на българския спорт се показа не на футболния терен, както сме свикнали, а на баскетболния. Грозни сцени, хвърляне на предмети, бесило и жандармерия по време на втората среща от финалната серия на "Левски-Лукойл" и "Балкан" (Ботевград), която бе прекъсната и доиграна на следващия ден. Кой драсна клечката и какви ще бъдат последствията?

"Организацията на събитието е отговорност на домакина. Защо едната агитка бе поставена до другата? Организацията не е направена на ниво. Баскетболистът от "Балкан", който хвърли предмет към публиката - явно не са му издържали нервите. Нашата публика нямаше вина за създалата се ситуация. Главният съдия също носи огромна отговорност. ФИБА има ясна позиция срещу расизма и дискриминацията", подчерта президентът на баскетболен клуб "Балкан" Михаил Михайлов.

В студиото на "България сутрин" треньорът на "Левски-Лукойл" Константин Папазов обясни, че цялата случка има предистория.

"Ние сме повлияни от подобно събитие на 18 април в тяхната зала. Това, което можеше да се случи, е да има по-голям ред. Радостното в тази ситуация е, че няма ударен спортист от "Балкан". Истина е, че ругатните водят до неприятни реакции. Проблемът е много неприятен. Психологичната война преди мачовете води до ескалация на напрежението. Ще имаме тежки претенции към тези, които са хвърлили бутилки. Защо публиката на "Балкан" демонстрира такъв непукизъм и неуважение към закона? Те трябваше да напуснат залата", категоричен бе Тити Папазов.

Като вариант за борба с агресията по спортни събитие се върти предложението гостуващият отбор да няма агитка със себе си. Според Михайлов тази промяна може да остави залите празни. По-скоро трябва да се работи заедно в посока тези ситуации да не се случват, допълни той.

Днес се очаква решението на Дисциплинарната комисия, която да прецени кой е виновен за случилото се на срещата и какви ще бъдат последствията за него.

Какво още казаха Папазов и Михайлов вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поз0р п0дуянски.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз затова от доста време , ходя само на фигурно пързаляне, художествена гимнастика и някой волейболен мач на женски отбори- тихо , спокойно, малко публика- културна работа . Все пак отивам да погледам нещо , за да се отпусна и да си почина от ежедневието , а не да си вдигам кръвното и 3 пъти да се преобличам преди да тръгна , за да не е някой да ме припознае като запалянко на противниковия отбор
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A МВР къде пак чоплят семки някъде . Такива ***.или трябва да се регистрират в МВР като хулигани и да им се забрани доживот да посещават спортни мероприятия
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Разбрал съм достатъчно.Вие за пореден път потвърждавате думите ми.Много нерви,много агресия много дивотия за какво?Честа юнашка?Щом думите ми са засегнали вашата чест извинявайте.Много е голяма и е навсякъде.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то по тия стадиони ходят главно ***. Какво очаквате да стане?
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 5 години
А ти господине Анонимен 2 откъде си? От кое село/ махала изпълзя и сега се пъчиш и представящ за гражданин? Такива като теб колкото искаш в големия град, люпещите семки в парка и обяснявайки за живота. Как не те е срам да слагаш толкова хора под един знаменател? Ботевград е една от люлките на баскетбола и колкото и да им се иска на някои хорица история и традиции нито се купуват, нито пък променят. Ако беше ходил поне веднъж в Ботевград щеше да разбереш.
16
2
 
17
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 5 години
Титката не само, че не е доволен, че му спестиха служебната загуба, ами настоява и за наказания за играчите на Балкан. България!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите имаме слабо развит спорт и баскетбол.
14
1
 
12
 
! Отговори
Достойнство преди 5 години
Ако имат поне малко достойнство всички който наричат чорбата ГМО не трябва да стъпват на мачове на баскетболното гмо левски-академик-лукойл-титиА фен на Левски с бесило в ръка е , като да биеш майка си че те е родила.
13
1
 
19
 
! Отговори
kiril преди 5 години
Константин Папазов е абсолютен комплексар и даже и с парите на Лукойл не може да спечели титлата в България. Ако има един виновен то това е именно той. Баскетбола в България само ще спечели ако тоя *** започне да се занимава с нещо друго.
12
2
 
8
 
! Отговори
обикновен фен преди 5 години
Чест прави на Тити да плаща на фенове да подкрепят отбора му, а още по голяма чест прави на сериозните момчета от София Запад да подкрепят псевдолевскаря Тити. Надявам се феновете на футболния Левски да се дистанцират маскимално от гмо-то Лукойл-Левски и треньора им шут. Време е водещата фракция при ултрасите на Левски да се покаже като такава.
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, това сериозно ли е сега? Ти довлече тази зад пейката на гостуващия отбор! Ти търсеше точно тази провокация. Какъв трябва да си за да не реагираш след като те плюят храчат, замерят обиждат и какво ли още не цял мач? Фен на Левски съм но това не е моя Левски. Ние играехме и побеждавахме с баскетболни умения, не със задкулисие и простотия.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става когато футболните агитки се появат на мачове от други спортове. Аз заради тях преди около 40 години спрях да ходя като публика на баскетболни мчове, а играех баскетбол. Специално в зала Универсиада едва ли ще стъпя, заради блокирането на повечето вход/изходи на залата и при някакво извънредно обстоятелство, може да стане като в Индиго.
9
2
 
10
 
! Отговори
10 преди 5 години
Това е отражение на агресивната макросоциална деградация у нас.Като се започне от парламента и се свърши с Долно ***!Вижте Благоевградскияя КАТ-корупция от корен до върха.В автобуса,ако направиш забележка на шофьора,че тръгва рязко,най-малкото,което ще получиш е псувня!?Шофьорите слизат и се бият по пътя-убиха и едно момче пазач,ако си спомняте!Защото няма върховенство на закона и контрол за спазването му-я правете тези неща на запад ,че да видите какво става с вас после!
8
3
 
24
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Ревльото е изключително нагло и неприятно същество! Рядко се среща подобен ***, който от десет кладенеца ще донесе вода, само и само да каже на черното бяло.
7
3
 
26
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Този Тити стана символ на цинизма.Изключително лицемерен и изкуствен човек.и 1% от сълзите му не са искрени.
6
2
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 1Разбира се, причината не е в определен спорт или спортно събитие, тя е в ниската култура на хората от публиката! Не всички, но голяма част от тях опорочават целта на спортните срещи и спорта като цяло, заради такива много нормални хора не посещават подобни събития!!!
5
2
 
18
 
! Отговори
Титко преди 5 години
тити, малоумния ревльо!!!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сепаратиста Ж. К. Юнкер защо дели хората на жендъри и други на западно европейци и източно европейци, това не е ли расизъм и дискриминация и сексизъм.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е проява на расизъм, популизъм и екстремизъм в БГ трябва да има само един отбор, една партия, една телевизия и една полиция една съдебна систвма една ЗК всички да са еднакво бедни или еднакво богати и хората да не се делят на фенове на едни и други, защото това разделя нацията и една лека форма на сепаратизъм р. БГ вече копае под дъното трябва да се върне бай Тошовата конституция При бай Тошо що никой не хвърляше бутилки и бомби по главите на полицаите.