Бутилки, бесилки и псувни – един баскетболен финал у нас

Докога агресията ще властва по спортните събития?
25 май 2018 10:50, Красимир Ангелов
24

Този път грозното лице на българския спорт се показа не на футболния терен, както сме свикнали, а на баскетболния. Грозни сцени, хвърляне на предмети, бесило и жандармерия по време на втората среща от финалната серия на "Левски-Лукойл" и "Балкан" (Ботевград), която бе прекъсната и доиграна на следващия ден. Кой драсна клечката и какви ще бъдат последствията?

"Организацията на събитието е отговорност на домакина. Защо едната агитка бе поставена до другата? Организацията не е направена на ниво. Баскетболистът от "Балкан", който хвърли предмет към публиката - явно не са му издържали нервите. Нашата публика нямаше вина за създалата се ситуация. Главният съдия също носи огромна отговорност. ФИБА има ясна позиция срещу расизма и дискриминацията", подчерта президентът на баскетболен клуб "Балкан" Михаил Михайлов.

В студиото на "България сутрин" треньорът на "Левски-Лукойл" Константин Папазов обясни, че цялата случка има предистория.

"Ние сме повлияни от подобно събитие на 18 април в тяхната зала. Това, което можеше да се случи, е да има по-голям ред. Радостното в тази ситуация е, че няма ударен спортист от "Балкан". Истина е, че ругатните водят до неприятни реакции. Проблемът е много неприятен. Психологичната война преди мачовете води до ескалация на напрежението. Ще имаме тежки претенции към тези, които са хвърлили бутилки. Защо публиката на "Балкан" демонстрира такъв непукизъм и неуважение към закона? Те трябваше да напуснат залата", категоричен бе Тити Папазов.

Като вариант за борба с агресията по спортни събитие се върти предложението гостуващият отбор да няма агитка със себе си. Според Михайлов тази промяна може да остави залите празни. По-скоро трябва да се работи заедно в посока тези ситуации да не се случват, допълни той.

Днес се очаква решението на Дисциплинарната комисия, която да прецени кой е виновен за случилото се на срещата и какви ще бъдат последствията за него.

Какво още казаха Папазов и Михайлов вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ботевград не е София.Там това да се качват по трибуните е нормално.Просто хората са с по-диви прагът на агресия е много нисък обикновено нещата се решават с кръв.Който е ходил по провинцията знае за какво става въпрос.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и на художествената гимнастика и на шаха.