Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията

Премиерът Виктор Орбан се обяви в защита на традиционното семейство
Обновена: 25 май 2018 20:00 | 25 май 2018 19:27, Боряна Павлова
70
Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията
Снимка: архив Reuters

Унгарското правителство ще вземе мерки, за да спре демографския спад, а след това и да обърне тенденцията, до 2030 г., заяви днес премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан посочи, че ключовият въпрос е дали унгарската нация ще бъде съхранена "биологически и количествено" и какво трябва да направи правителството, за да спре демографския спад. То ще приеме "сериозен план за действие по семейната политика", заяви Орбан, без да разкрие подробности.

По думите му либералната демокрация не е успяла да спре имиграцията, да защити християнската култура или да укрепи традиционното семейство на мъж и жена, посочва БТА.

"Има много видове семейства, много начини на живот и тя (либералната демокрация) твърди, че не бива да правим разлика между тях. Тя иска да осигури равно третиране пред закона. И това е причината, една от причините защо изживяваме демографски спад сега", заяви Орбан по държавното радио.

Статистическите данни показват, че населението на Унгария намалява от десетилетия, отбелязва Ройтерс. След избирането на Орбан през 2010 г. то е намаляло още - от 10,014 милиона през 2010 г. до 9,771 милиона през януари 2018 г.

Вместо от либерална демокрация, според него периодът до 2030 г. в Унгария и в Европа трябва да се определя от модернизирана идея на християнска демокрация.

"Християнската демокрация ни пази от миграция, защитава границите, подкрепя традиционния семеен модел между мъж и жена и смята защитата на християнската ни култура за нещо естествено", заяви Орбан.

Той потвърди, че правителството му ще внесе в парламента следващата седмица проектозакон, който ще предвижда наказателна отговорност за неправителствени организации, обвинени, че подпомагат и финансират на незаконната имиграция.

По време на днешното интервю за националното радио Орбан обяви още, че следващата седмица на парламента ще бъде предложено да гласува конституционна промяна, по силата на която на демонстрантите по време на протести ще бъде забранено да доближават домовете на политици, предаде ДПА.

Протестите срещу депутати не са рядко явление в Унгария.

"В интерес на защитата на частния живот, искаме да останем верни на принципа, че хората не бива да бъдат притеснявани в домовете си", каза Орбан.
 


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 9 месеца
Добър живот на каква цена!? Ето този прост въпрос, вие демократите никога май не си го задавате!? По-голямата част от благоденстващите демокрации са със отрицателен собствен демографски прираст, който го компенсират с внос на имигранти, в частност от държави от третия свят, с което променят етно-расовия състав на нациите си!
57
1
 
3
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 9 месеца
Не знам дали половината ти познати са ти с по три (освен ако и познатите ти и ти не сте от древноиндийския етнос), но на мен 70 % от познатите ми са с НУЛА деца! А ако си в час, което е очевадно че не си, за миналата година България е имала най-ниската раждаемост откакто се вода такава статистика БЕ, сульо!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
55 ти и застаряващо население ! Без изключение
55
4
 
2
 
! Отговори
;-) преди 9 месеца
Уж демокрацията била лошо нещо, пък всички стари демокрации са пример за добър живот. Що така?
54
4
 
2
 
! Отговори
КЕКС преди 9 месеца
До 53

Че половината ми познати са с по три бе. Аз лично съм с две. Всичките са родени през демокрацията. През соца бяхме повече, щото ни държаха тука насила, под заплаха от затвор, репресии за семейството или разстрел на границата ако опиташ да избягаш от ''светлото бъдеще''.

Не ти е виновна демокрацията че си беден и не можеш да издържаш семейство. Който е кадърен може да осигурява добър стандарт за децата си. Демокрацията обаче отдели зърното от плявата. През соца некадърниците се плодяха
53
2
 
8
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 9 месеца
Ами то си има статистика бе, демократче - по колко деца са раждали жените по социализма и по колко раждат при демокрацията! При социализма жените масово имаха по две деца, рядко по едно или по три, след като дойде демокрацията жeните вече имат или по едно или по нула!
52
10
 
4
 
! Отговори
demograph преди 9 месеца
И Путин и всеки диктатор демагог твърди същото. Комунизмът унищожи основите на семеството. Унищожи морала и ценностите. Всички посткомунистически държави са в тежка демографска криза. Повече социализъм - толкова по малко деца. Това важи и за обраслите със цоциализъм западни демокрации. Комунизмът ликвидира селското население, където децата са ценност. Комунизмът натика семействата в панелките, където освен котки и кучета друго не вирее. Комунизмът накара жените да карат трактори и да не раждат.
51
2
 
6
 
! Отговори
Верно преди 9 месеца
До Верно
Та идеята на либералната демокрация е унификация на всички хора по света и строгото им подчиняване на един малък кръг от Богоизбрани(естествено).Образно-САМО един вид тревопасни и САМО един върховен хищник!Вместо цялото това огромно многообразие досега!
Чудничка идея,нали?И нямате представа колко близо са до осъществяването и!
50
1
 
6
 
! Отговори
Верно преди 9 месеца
До Анонимен
Затова става дума-представят нещо абсолютно пагубно за Европа(и не само) за демокрация под името "либерална демокрация"!И скачат срещу всеки,който се противопостави!А в тая проказа няма нищо либерално и нищо демократично,защото всъщност е налагане на властта на силно ограничен кръг от хора върху целия свят чрез ликвидиране на националното самосъзнание и превръщането на човечеството в аморфна маса.То е все едно от всички видове животни на земята да се направи едно и само то да остане.
49
1
 
15
 
! Отговори
А преди 9 месеца
премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства,

Тези, които се тръшкате за демокрацията. Прочетохте ли - Орбан е казал, че ЛИБЕРАЛНАТА демокрация подкопава ТРАДИЦИОННИТЕ семейства.
Нещо невярно?
Орбан печели трети мандат с 67% . Унгарците си го искат. Но за нашите либерани демократи е диктатор...
Всеки, който не е съгласен с евроатлантическите либерални ценности е или диктатор, или популист или и двете заедно. Ултрадесен популист :)
48
0
 
14
 
! Отговори
Светнаха се! преди 9 месеца
Евро - гейската зараза не може да се размножава по естествен път.
Нищо чудно че природата е ограничила тази противоестествена аномалия.
47
15
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 9 месеца
Ти на лосион ли си?По комунизма хората не умирали на по 60 години,чуваш ли се.Мъжете пияхя като луди,и още на 50 бяха дроб.Нямаше Западни лекарства и техника в болницата,и като се разболееш от нещо тежко и си заминаваш.Но познай-децата на шефовете в БКП се лекуваха на Запад,пиеха качествени питиета и хапваха добре.Бяхме 10 милиона,щото хората живееха в затвор и нямах право да излизат извън България дори на почивка.Стреляха по границата,като в затвор и въпреки всичкоимаше избягали.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът на бившите соц. страни по отношение на миграцията и ниската раждаемост не е демокрацията,а фалита на комунизЪма,ограбването на икономиката и спестяванията на хората пак от комунистите или от пребоядисани такива.Кризата за народа,която четвърт век не свършва,го принуди да бяга на запад,а тия които останаха тук,раждат по едно дете.Другата глупост на политиците е,че дават детски и помощи на кючекчиите,а след време вече размножени ,ще искат отново да се размножават,но друг да им плаща смет
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВИВА ОРБАН!
44
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията"
===
Бе не знам, Борянке Павлова, ама откакто в България има "демокрация", няма нация. Преди "демокрацията" бяхме почти девет милиона. След 29 г. "демокрация" сме седем милиона, даже не знам дали имаме и толкова. Не че времето преди демокрацията беше хубаво, ама поне деца се раждаха и хората не умираха на възраст около 60 г.
43
7
 
21
 
! Отговори
До 40 преди 9 месеца
Свободата е за силните - не за смешните.Путин и Орбан не са от смешните брадати Кончити,с които е пълно по на-запад от Унгария и Полша...
42
12
 
3
 
! Отговори
Могьор мен преди 9 месеца
Как бе фашистче, как ще стане тая работа... Чеккия ли ще ми правиш, за в епруветка, че после да заплождаш унгурките като крави.
41
7
 
21
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 9 месеца
Ще се сетите за семейните ценности на истинските Европейци, на дано да не е прекалено късно до тогава....
40
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На крив диктатор свободата му пречи.
39
5
 
14
 
! Отговори
Die Herr преди 9 месеца
Интелигентната Диктатура е за предпочитане пред безродната олигархична Субкултура!