Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията

Премиерът Виктор Орбан се обяви в защита на традиционното семейство
Обновена: 25 май 2018 20:00 | 25 май 2018 19:27,
70
Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията
Снимка: архив Reuters

Унгарското правителство ще вземе мерки, за да спре демографския спад, а след това и да обърне тенденцията, до 2030 г., заяви днес премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Орбан посочи, че ключовият въпрос е дали унгарската нация ще бъде съхранена "биологически и количествено" и какво трябва да направи правителството, за да спре демографския спад. То ще приеме "сериозен план за действие по семейната политика", заяви Орбан, без да разкрие подробности.

По думите му либералната демокрация не е успяла да спре имиграцията, да защити християнската култура или да укрепи традиционното семейство на мъж и жена, посочва БТА.

"Има много видове семейства, много начини на живот и тя (либералната демокрация) твърди, че не бива да правим разлика между тях. Тя иска да осигури равно третиране пред закона. И това е причината, една от причините защо изживяваме демографски спад сега", заяви Орбан по държавното радио.

Статистическите данни показват, че населението на Унгария намалява от десетилетия, отбелязва Ройтерс. След избирането на Орбан през 2010 г. то е намаляло още - от 10,014 милиона през 2010 г. до 9,771 милиона през януари 2018 г.

Вместо от либерална демокрация, според него периодът до 2030 г. в Унгария и в Европа трябва да се определя от модернизирана идея на християнска демокрация.

"Християнската демокрация ни пази от миграция, защитава границите, подкрепя традиционния семеен модел между мъж и жена и смята защитата на християнската ни култура за нещо естествено", заяви Орбан.

Той потвърди, че правителството му ще внесе в парламента следващата седмица проектозакон, който ще предвижда наказателна отговорност за неправителствени организации, обвинени, че подпомагат и финансират на незаконната имиграция.

По време на днешното интервю за националното радио Орбан обяви още, че следващата седмица на парламента ще бъде предложено да гласува конституционна промяна, по силата на която на демонстрантите по време на протести ще бъде забранено да доближават домовете на политици, предаде ДПА.

Протестите срещу депутати не са рядко явление в Унгария.

"В интерес на защитата на частния живот, искаме да останем верни на принципа, че хората не бива да бъдат притеснявани в домовете си", каза Орбан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
55 ти и застаряващо население ! Без изключение
46
10
 
4
 
! Отговори
demograph преди 5 години
И Путин и всеки диктатор демагог твърди същото. Комунизмът унищожи основите на семеството. Унищожи морала и ценностите. Всички посткомунистически държави са в тежка демографска криза. Повече социализъм - толкова по малко деца. Това важи и за обраслите със цоциализъм западни демокрации. Комунизмът ликвидира селското население, където децата са ценност. Комунизмът натика семействата в панелките, където освен котки и кучета друго не вирее. Комунизмът накара жените да карат трактори и да не раждат.
45
2
 
6
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До ВерноТа идеята на либералната демокрация е унификация на всички хора по света и строгото им подчиняване на един малък кръг от Богоизбрани(естествено).Образно-САМО един вид тревопасни и САМО един върховен хищник!Вместо цялото това огромно многообразие досега!Чудничка идея,нали?И нямате представа колко близо са до осъществяването и!
44
1
 
6
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До АнонименЗатова става дума-представят нещо абсолютно пагубно за Европа(и не само) за демокрация под името "либерална демокрация"!И скачат срещу всеки,който се противопостави!А в тая проказа няма нищо либерално и нищо демократично,защото всъщност е налагане на властта на силно ограничен кръг от хора върху целия свят чрез ликвидиране на националното самосъзнание и превръщането на човечеството в аморфна маса.То е все едно от всички видове животни на земята да се направи едно и само то да остане.
43
1
 
15
 
! Отговори
А преди 5 години
премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства,Тези, които се тръшкате за демокрацията. Прочетохте ли - Орбан е казал, че ЛИБЕРАЛНАТА демокрация подкопава ТРАДИЦИОННИТЕ семейства. Нещо невярно?Орбан печели трети мандат с 67% . Унгарците си го искат. Но за нашите либерани демократи е диктатор...Всеки, който не е съгласен с евроатлантическите либерални ценности е или диктатор, или популист или и двете заедно. Ултрадесен популист :)
42
0
 
14
 
! Отговори
Светнаха се! преди 5 години
Евро - гейската зараза не може да се размножава по естествен път. Нищо чудно че природата е ограничила тази противоестествена аномалия.
41
15
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Ти на лосион ли си?По комунизма хората не умирали на по 60 години,чуваш ли се.Мъжете пияхя като луди,и още на 50 бяха дроб.Нямаше Западни лекарства и техника в болницата,и като се разболееш от нещо тежко и си заминаваш.Но познай-децата на шефовете в БКП се лекуваха на Запад,пиеха качествени питиета и хапваха добре.Бяхме 10 милиона,щото хората живееха в затвор и нямах право да излизат извън България дори на почивка.Стреляха по границата,като в затвор и въпреки всичкоимаше избягали.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на бившите соц. страни по отношение на миграцията и ниската раждаемост не е демокрацията,а фалита на комунизЪма,ограбването на икономиката и спестяванията на хората пак от комунистите или от пребоядисани такива.Кризата за народа,която четвърт век не свършва,го принуди да бяга на запад,а тия които останаха тук,раждат по едно дете.Другата глупост на политиците е,че дават детски и помощи на кючекчиите,а след време вече размножени ,ще искат отново да се размножават,но друг да им плаща смет
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИВА ОРБАН!
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Демографска криза в Унгария, виновна е... демокрацията"===Бе не знам, Борянке Павлова, ама откакто в България има "демокрация", няма нация. Преди "демокрацията" бяхме почти девет милиона. След 29 г. "демокрация" сме седем милиона, даже не знам дали имаме и толкова. Не че времето преди демокрацията беше хубаво, ама поне деца се раждаха и хората не умираха на възраст около 60 г.
37
7
 
21
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Свободата е за силните - не за смешните.Путин и Орбан не са от смешните брадати Кончити,с които е пълно по на-запад от Унгария и Полша...
36
12
 
3
 
! Отговори
Могьор мен преди 5 години
Как бе фашистче, как ще стане тая работа... Чеккия ли ще ми правиш, за в епруветка, че после да заплождаш унгурките като крави.
35
7
 
21
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Ще се сетите за семейните ценности на истинските Европейци, на дано да не е прекалено късно до тогава....
34
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На крив диктатор свободата му пречи.
33
5
 
14
 
! Отговори
Die Herr преди 5 години
Интелигентната Диктатура е за предпочитане пред безродната олигархична Субкултура!
32
15
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Унгарците са патриоти, като турците и подкрепят този който защитава интересите на държавата си, а не интересите на ЕС или други. Не напразно унгарците са наричани турци в миналото и имат роднински връзки с турците. В момента и Орбан Ердоган са диктатори за ЕС, а и двамата народа ги подкрепя! Кръвта вода не става!
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един комунофашист.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей майка и демокрация много лоша бе...
29
4
 
7
 
! Отговори
Абе Hafen die.. преди 5 години
Що се бъзикаш с Орбан,при положение че вчера баба Златка с водното пищовче подмокри цял влак с арийци?
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Орбан си беше уредил държавата, унгарците щяха да раждат в Унгария, а не в Германия.