България с първа загуба в Лигата на нациите – от САЩ

Националите ни отстъпиха пред "янките" с 3:1 гейма
Обновена: 26 май 2018 14:27 | 26 май 2018 13:56, Елка Василева
11
 България с първа загуба в Лигата на нациите – от САЩ
Снимка: архив, Булфото

Българският национален отбор по волейбол претърпя първото си поражение в Лигата на нациите. В Нинбо, Китай "лъвовете" паднаха с 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25) срещу САЩ във втория си двубой от турнира.

Дълги разигравания, битка до последната точка и страхотни действия във всички фази на играта от двете страни на мрежата белязаха втория двубой на "трикольорите" в Нинбо.

Сблъсъкът беше равностоен, а българите бяха изключително близо до феноменален обрат в заключителния четвърти гейм. Съставът на селекционера Константинов изоставаше с 12:18, но успя да запише пет поредни точки. Основна заслуга за това имаше силният сервис на Тодор Скримов и ефективността в атака на появилия се на полето Валентин Братоев. До края на частта американците отново успяха да се откъснат в резултата и да се поздравят с втори успех в турнира след 25:20 и точно два часа игра.

Най-резултатен за България стана диагоналът Николай Учиков, който завърши с 15 точки. Тодор Скримов добави 10, Виктор Йосифов приключи с 9, а Розалин Пенчев отбеляза 8 точки. За победителите Тайлър Сандер реализира 18 точки.

В неделя отново от 11.00 часа в Нинбо "трикольорите" се изправят срещу състава на Аржентина. До момента България е с актив от победа и поражение в престижната надпревара.

Във втората седмица от Лигата на нациите двубоите ще се пренесат в София. От 1 до 3 юни националите ще разчитат на подкрепата на родната публика. "Лъвовете" играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната "Арена Армеец".

Още спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай - Аржентина 3-0 и Китай измести България.
6
1
 
3
 
! Отговори
загуби преди 5 години
Важното е че сме първи с ...
5
7
 
9
 
! Отговори
До Ха преди 5 години
Бяхме по-добрите на терена през целия двубой ... но коварните империалисти ни взеха заслужената победа.Ако си бяхме стояли в СИВ и Варшавския щяхме да сме сребърни медалисти ... след великата Русия, разбира се :)
4
7
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Далу ще бием другите господари от Сибир? Ха?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клекнахме им доброволно на америкабците - ЕС и НАТО са ни виновни! Вечна дружба с матушка Россия!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите играха както играеха последните 4-5 години - посредствено, дори на места жалко.
1
10
 
17
 
! Отговори
ха преди 5 години
То оставаше и да победим господарите си :D