Екзитпол: Ирландците отхвърлят забраната за абортите

Прогнозата е за победа с голяма преднина на референдума
26 май 2018 08:52, Елка Василева
28
Екзитпол: Ирландците отхвърлят забраната за абортите
Снимка: Reuters

Два големи екзитпола прогнозират, че ирландците са отхвърлили конституционната забрана за абортите, предаде Асошиейтед прес.

И според двете проучвания, едното за вестник "Айриш таймс", а другото за ирландската телевизия, прогнозата е за победа с голяма преднина на лагера, който иска да бъде либерализиран строгият законодателен режим за абортите.

Според екзитпола за ирландската телевизия подкрепата за либерализирането ще достигне около 70 процента.

Екзитполовете са само прогнози, а резултатите от официалното преброяване се очаква да бъдат обявени днес следобед, отбелязва Асошиейтед прес.

Екзитполовете по категоричен начин показват, че избирателите са възприели ясното послание, че конституционната забрана вреди на жените и трябва да бъде премахната, заяви Катрин Мърфи, един от лидерите на малката Социалдемократическа партия.

Според екзитполовете във всички части на Ирландия отпадането на забраната среща силна подкрепа.

Ако либерализирането мине на референдума, ирландският парламент ще изработи нови правила за абортите.

"Изглежда утре ще творим история", написа в Тwitter министър-председателят Лио Варадкар, който беше за либерализирането, цитиран от Ройтерс.

Според екзитпола за "Айриш таймс" либерализирането минава с 68 срещу 32 процента, а според този за ирландската телевизия - с 69 срещу 31 процента.

/БТА/
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
антихриста е тук преди 9 месеца
сега гледах по английският канал4-ри, гнусна картина - екзалтирани маси ликуват за победата, по-болна картина не съм виждал, млади жени да се радват, че им се дава лиценз да убиват децата си, без дори да се иска съгласието на бащата за това им действие. нека питам - ако вие сте бащата и си искате детето, а майката не го иска и го абортира, това от ваша гледна точка като баща на детето - убийство ли е или да?! и всичко за да някакви безотговорни лигли могат се праскат без страх наляво и дясно...
23
1
 
2
 
! Отговори
отвратен преди 9 месеца
гнус ме е от последователите на сорош в тоя форум
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абортът е право на свободен избор. И според правото не е убийство. Хомицид идва от хомо—човек. Нероденият не е човек, а плод, ембрион, защото няма ЕГН.
21
7
 
7
 
! Отговори
IXXI преди 9 месеца
който осъжда на смърт най-беззащитното на този смят - нероденото бебе, то този някой не заслужава нищо друго освен реципрочност, както казва народа, каквото почукало, такова се обадило.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз дори не мога да проумея долните коментари! Естествено ,че жената има право сама да реши това ли е подходящия момент да става майка и дали изобщо иска да има бебе! Това е нехното тяло и тя единствена може да реши какво да прави с него! Аман от религиозни фанатици в тоя форум.
19
6
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 месеца
Планът за заличаването на бялата раса върви с много бързи темпове ,след 50 години няма да има бели християни останали по света ;) !!!!
18
8
 
9
 
! Отговори
гп преди 9 месеца
Мръсници! Този свят става все по-черен и сатанински! Няма оправдание за абортите! Те са убийство! Ако нещо е убийство, няма изключения от рода - ами аз удобрявам само при еди какви си условия. Ако е убийство е убийство. Детето не трябва да плаща заради грешките на бащата, който е изнасилил. Всеки живот е живот. Ние убиваме децата си и се радваме на това и го наричаме права на жените? Всички са се превърнали в дяволи. Живеем в последните дни преди страшния съд. Ако ги защитавате и вие сте убийци
17
8
 
8
 
! Отговори
Lan преди 9 месеца
Смятам, че абортите трябва да са разрешени при три усливия:
1. При изнасилване. - Това ще стимулира всички изнасилвания да са докладвани в полицията и да се разследват.
2. При тежки малформации на плода.
3. При животозастрашаващо състояние на майката.
Всички други случаи са неприемливи! Младо било момичето - щом прави секс, тряба да си понесе отговорността от него. Щом младите баба и дядо нямат желание да гледат внучето - дават го за осиновяване. Достатъчно много хора чакат да осиновят дете.
16
2
 
6
 
! Отговори
сорош преди 9 месеца
доволен съм, европейците все пак ще успея да ги изтребя в рамките на живота си, ционистите забавят, но не забравят!
15
9
 
5
 
! Отговори
к0нсерва преди 9 месеца
Ирландците са 4 милиона, сега като реално узакониха убиването на бели бебета за 0 време ще станат малцинство - при исляма аборти няма!! Честито - това беше и целта, тъй като само бели феминистки извършват аборти!
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой не иска нищо друго от теб освен да не убиваш бебета, дай ги за осиновяване.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много средновековни селяни са се изказали тук. Не сме 16ти век вече, не всички искаме да носим забрадки и да орем нивите.
12
20
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 9 месеца
Аборта е убийство и то на беззащитно малко човешко същество.Зверство чиито последствия са ужасни.
11
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 9

А дъщеря ти какво предпочита, ако предпочита да се плющи на поразия и да абортира ти какво можеш да направиш ? Дори може докато е бременна да си направи смяна на пола и най-после мъж да роди и да сключат гей-брак със зетя ти. Бъди толерантен и не се обаждай предпочитал бил комунист със комунист такъв.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен9
Дори и да става дума за момиче под 16? Лелеееее!
9
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 14
Предпочитам дъщеря ми да роди дете като млада,вместо да убие мой наследник.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо агитират с тез табели и внушават на хората разни страхове от раждането на бебета, защо либeрaлите се заиграват със страховете на хората.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 4

Нека да позная, мъж, а?
6
2
 
5
 
! Отговори
Албанците казваха преди 9 месеца
на сърбите - ке ви биемо со курец! И си пренаселиха и ,,взеха" Косово..
5
19
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 9 месеца
Аборти трябва да има само при животозастрашаващо състояние на майката. Нежеланите бебеда да бъдат давани на социалните служби за осиновяване. Много добре знаем, че мнозинството от абортите са пижелание, а не по медицински причини. НПО-та изпилзват единичните случаи за своята пропаганда, при положение че те всъщност искат аборти заради нежелана бременност.