Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!

Турският президент цели да подсили валутата на страната
Обновена: 26 май 2018 17:33 | 26 май 2018 17:20,
281
Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова гражданите на Турция да конвертират своите спестявания от долари и евро в турски лири, съобщава Reuters, предаде "Фокус".

Ердоган цели да подсили валутата на страната, която е загубила към 20 процента от стойността си срещу американския долар през тази година.

"Моите братя, които имате долари или евра под вашите възглавници, отидете и конвертирайте парите си в лири. Ще осуетим тази игра заедно", заяви Ердоган по време на митинг в източния град Ерзурум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си запази еврото и доларите в затвора ли ще влиза ? - Тогава първи той и синовете му .
203
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердуган и синовете му да дадат пример ! Да си вкарат парите от чуждите банки в Турцияи да ги обърнат в турски лири ! Лирата пада с всеки изминал ден. Не са далече от хиперинфлация, а този човек Ердуган след като вкара интелигенцията по затворите е сигурен, че народа му съвсем е изглупял. Затова ли иска да потъпчи делото на Кемал Ататурк и да вкара властта в ръцете на *** и бурките ?
202
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тоя съвсем изтрещя.Нека да даде пример като обърне своите 17млрд долара.Само неговата обмяна ще се отрази положително на лирата.
201
3
 
4
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До некадърен народ: Не е вяра в кадърността на турскяи народ, а просто лични амбиции. До WW I Турция е владяла целия Близък Изток и голяма част Северна Африка. Амжицията на ердоган е съвсем прозрачна - да остане в историята като родоначалник на нова султанска династия на Велика Турция - не в старите граници, но като неоспорим ислямистки лидер. А познанията му за икономиката са като на всеки ислямист - отрицателни. Защото Западните страни може и да го дондуркат, но бизнеса няма да търпи загуби.
200
2
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
А тоя ЕксДоган ще даде ли личен пример или тия призиви са само за заблудените му "братя и сестри " дето трябва да напълнят турските банки с долари и евро в замяна на все по-обезценяващите се лири . ..... а после ще четем за някоя турска КТБ фалирала ей,така , изведнАж .
199
1
 
3
 
! Отговори
КЕШ преди 5 години
СЛУШАЙ СЛУШАЙ СЛУШАЙ СКЪПИ МОЯТА МОЛБА ТАЗИ ВЕЧЕР ТАЗИ ВЕЧЕР ДА СЕ НАПИЯДОЛАРИТЕ В ЛИРИ СМЕНЯМ АЗ ВИНО ЗА ДА ПИЯ В ТОЗИ ЧАСЛИРИТЕ СТАВАТ ДОЛАРИТЕ НЕАЗ ЩЕ СЕ САМОУБИЯ В ЛИРИ ПОНЕ :D
198
1
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
"Не харесвам Ердоган,но съм съгласен с неговите думи.Така се подкрепя държава и икономика." - Нищо не подкрепяш. Когато нямаш рерурси - злато,петрол,газ или други минерали .... няма какво да подкрепиш, защото ти трябват долари за да ги купиш :)
197
0
 
11
 
! Отговори
Али преди 5 години
КАТО ОБЪРНЕШ ДОЛАРИ И ЕВРА В ТУРСКИ ЛИРИ СТАВАШ МИЛИАРДЕР В ТУРСКИ ЛИРИ
196
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай, Ердо, мачкай турците. Затова раята те харесват - да ги мачкаш
195
6
 
5
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Султан Ердоган = Султан Мурад - Реорганизирал Османската империя от бейлек към империя. М. Председател Борисов = Иван Асен III които бил зависим от външни владетели и откраднал държавната хазна(т.н Държавен резерв) и избягал.
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тоя мюфтия ги съветва да обърнат спестяванията си в лири. И какво ще стане... турко ще смени 1000 долара за турски лири и след още 6 месеца ще загуби нови 20% от стойността на тези 1000 долара...
193
10
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТУРСКИЯ СУЛТАН НЕ Е БЪЛГАРСКА ТИКВА
192
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комшиите са патриоти ,но не са ***.
191
4
 
6
 
! Отговори
марин преди 5 години
Прав е , защо да пълнят възглавниците с т. хартия !!!!
190
4
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Баба ГенкаС Али Реза ли? Ами обърна си спестяванията в лири. Като се събуди на другия ден и взе вестника, видя, че лирата поевтиняла 10 пъти и спестяванията му станали толкова, колкото да купи нова ютия за жената. Хвана се за сърцето, показаха една линейка и сериалът свърши.... Ферхундето замина за Дубай и стана масажистка.
189
2
 
6
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Какво стана с Али Раза,пропуснах финало да го гледам на битивито,магарето беше избягало и го търсех по махалата
188
18
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Не харесвам Ердоган,но съм съгласен с неговите думи.Така се подкрепя държава и икономика.
187
6
 
39
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
В превод от турски: "Братя, пожертвайте спестяванията си и платете за моите глупости!"
186
22
 
12
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, тук има много ругатни срещу Ердоган и турците, но няма никави доводи.Не ми харесва Ердоган; че сме били под турско робство за мен е историческа истина, но ругатните и цинизмите Ви ме отвращават.Но и...Оценете Ердоган от друга страна - умело използва междудържавните противоречия и тъпотията на ЕС-имперците. Управата му увеличи територията на страната си за сметка на Сирия; увеличи и самостоятелността й.Да се засили национална валута чрез купуване?Да, друг начин няма!
185
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само въртоглав, може да си помисли, че като разбие интелегенцията и елита на нацията ще прокопса. Да вземе пример от нас, след 1944 когато въртоглавите избиха хиляди и още не можем да постигнем онзи подем, с който сме били след първата световно война. Те затова и ДПС и въртоглавите така страстно се обичат.