Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!

Турският президент цели да подсили валутата на страната
Обновена: 26 май 2018 17:33 | 26 май 2018 17:20,
281
Ердоган: Братя, обърнете своите долари и евра в турски лири!
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова гражданите на Турция да конвертират своите спестявания от долари и евро в турски лири, съобщава Reuters, предаде "Фокус".

Ердоган цели да подсили валутата на страната, която е загубила към 20 процента от стойността си срещу американския долар през тази година.

"Моите братя, които имате долари или евра под вашите възглавници, отидете и конвертирайте парите си в лири. Ще осуетим тази игра заедно", заяви Ердоган по време на митинг в източния град Ерзурум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аркадашлар! Ние го ядохме с лева! Знаем какво се случва! Да не сте луди!
143
3
 
15
 
! Отговори
нищо ново преди 5 години
Инфлацията в Турция е ежедневие до десетилетия насам още преди Ердоган да дойде на власт ! Само ,че при Ердоган положението стана много трагично за турците и много комично за нас ! Как стоят нещата още от десетилетия -наричат инфлацията / зам / , казват зам гелди ,значи дойде инфлацията ! Цените на продуктите ако се увеличат 50 % ,заплатите им се увеличават с 5 или 10 % и така правителството залъгва хората ,че паралелно с инфлацията уж увеличават и заплатите ! Това е положението от 60 г. насам
142
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган допусна голяма грешка със САЩ и Израел. Няма такова нещо като силна Турция. Независимост, суперикономика, суперармия - това са балони пред силата на САЩ и Израел. Сметката,разбира се, ще плати Турция и обикновените хора.
141
4
 
10
 
! Отговори
до 150 преди 5 години
Искаш ли да ти дам един безлихвен заем в $ и да го обърнеш в турски лири?Ще ми върнеш отново $ след една година.Оптимистичната прогноза за лирата е 7-8 за след година(4,7 сега)
140
12
 
13
 
! Отговори
Бай Тодър Възродител преди 5 години
САЩ ОТКАЗВАТ ДА ДОСТАВЯТ Ф-35 НА ТУРКЕИЯ..А ПРАЩАТ 80 БРОЯ НА ГЪРЦИЯ, И НАД 100 БРОЯ НА ИЗРАЕЛ !ХАХАХА
139
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно темата за доларчето много ги вълнова еврейчетата ,затова са така активи под тази тема в сайта..Знаят еврейчетата,че цялата им игра и далавера приключва с краха на доларчето .Края на долара е край на ч*футските сатанистки машинации и мечти да сложат ръка на целия свят и да поробят човечеството под маската на някакви еврЕоатлантически (ценности) глобализъм и нов световен(ред) дето са все ционистки измами Това е положението чефита долар отича в канала ,а с него и ЦИОН
138
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКОРО ЗЕЛЕНИЯ *** ПАПИР ДЕТО НЯВМА НИКАКВО ПОКРИТИЕ ,ДЕТО ГО ПЕЧАТА В НЕСВЯСТ ЦИОНИСТКОТО РЕПТИЛСКО ВЛЕЧУГО РОДШИЛД НЯМА ДА СТРУВА И ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е ОТПЕЧАТА ЕДНА ПО ЕДНА СТРАНИ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ДОЛАРА.ПЪРВО КИТАЙ ОТВОРИ ПЕТРОЛНА БОРСА НЕ В ДОЛАРИ,А В ЙОАНИ..ИРАН,ВЕНЕЦУЕЛА И КАЗАХСТАН И АЗЕРБАЙДЦЖАН ОБЯВИХА ,ЧЕ СА ГОТОВИ ДА СИ ПРОДАВАТ ПЕТРОЛА В ДРУГА ОТ ДОЛАРА ВАЛУТА,А САМО ПРЕДИ ДНИ МЕДВЕДЕВ ОБЯВИ,ЧЕ РУСИЯ ЗАПОЧВА ДА КЪСА С ДОЛАРОВАТА ЗАВИСИМОСТ В ИКОНОМИКАТА СИ,А СЕГА И ТУРЦИТЕ ПЛЮЯТ НА $
137
5
 
21
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До Hmmmm 144Както казах срам ме е от такива индивиди като теб родени в България, но проповядващи и милеещи за чужда държава, а не за самата България. Гордея се, че съм Българин и се срамувам от такива анти-българи като теб. Имал той приятели българи. Ти си змия в пазва. На такива като теб никога не може да им се има вяра и това е доказано в годините назад.
136
8
 
29
 
! Отговори
Юхджан преди 5 години
Османее! Недей ни срами Османее!!Срамиш себе си,срамиш и мене! Турция е създадена на 29 Октомври 1923г. Какви векове те гонят.Какви глупости!
135
10
 
27
 
! Отговори
хубава новина преди 5 години
Това показва колко е слаба турската лира , всеки ден губи стойности заради тъпата политика на султана ! Той затова поиска изборите да станат една година по-рано защото след една година лирата ще се обезцени още повече и дори хората които са му вярвали няма да гласуват за него ! Ако Ердоган се задържи на власт поне още 10 години ,Турция ще се върне в средновековието !
134
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахах, това е все едно да си превърнеш парите в нищо не струващи хартийки! Ама като знам колко са ограничени избирателите на султана, нищо чудно и да го направят
133
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османеее виждаме че по история си имал 2= ...прочети коя държава е направила най мн жертви на противника с най-малко хора. Това се ние ДА. Ква империя си показал бе неук. Вашата империя започва 12 век. Нашата 1 век. Охльов винаги сте след нас ...И сега сте след нас, но не го знаеш. Това ти казвам отново.
132
7
 
26
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тоя по-зле и от нашта тиква, само дето държавата му е доста по-голяма.
131
8
 
22
 
! Отговори
Пазвантоглу преди 5 години
Не купувайте ,братя ! Накрая ще му наденат въжето самите турци !!!
130
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вярвам ли на очите си!?!?!?ЕРДО ВЕЛИКИЙ се моли?!?!?!?
129
2
 
8
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Я като в кипър кръцнете от депозитите на всички и готово.
128
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 96-та тичахме към банките да си обменим заплатите за долари и марки, че обеднявахме не с дни, а за часове. И цените скачаха постоянно. Ако Ердоган заповяда магазините да замразят цените в лири на всичко, може и да му се върже някой. Демек, да обяви социализъм. Щото сега призива звучи така: "Дайте ни парите си, а ние ще ви напечатаме тоалетна хартия с колкото нули искате." Смедва какво - изплащане на влоговете само в лири, и то с ограничение за сумата... Дано комшиите не ядат нашия от 96-та.
127
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахах. Братя, сменяйте еврото и доларите за турски лири... и после ги ползвайте за тоалетна хартия.Ержо, спри да печаташ като луд и няма да има проблеми. Ама такава ти е икономиката - крепи се на печатницата...
126
39
 
8
 
! Отговори
Osman преди 5 години
България била създала държавност, а Турция не?! Само аз ли знам от историята, че от 14 века бг 7 е в робство, т.е няма такава държава. Турция е била на три континента. С векове, с език и култура, която е донесла и до тук. Бъди благодарен!
125
3
 
23
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До Не понасям бай ганчоТова, че си български гражданин не те прави българин и добре че е така, защото иначе щях да се срамувам заради такива индивиди като теб. След като си се родил в България, защо плюеш по българите? Отговорае, защото не си българин. Индивиди като теб защитаващи чужда държава, идеология и чужди антибългарски интереси нямат място тук. Ти си срам за Родината ми.