Двете Кореи обсъждат споразумение за ненападение

Ким Чен Ун и Мун Дже Ин си обещаха да се срещат често
27 май 2018 08:46, Анисия Иванова
6
Двете Кореи обсъждат споразумение за ненападение
Снимка: БТА

Северна и Южна Корея обсъждат евентуално обещание за ненападение на САЩ към Севера и начало на преговори за сключването на мирен договор, съобщи високопоставен южнокорейски представител, цитиран от Ройтерс.

"За успеха на срещата на върха Северна Корея-САЩ проучваме различни начини да успокоим тревогите на Северна Корея в областта на сигурността", каза източникът пред репортери.

"Това включва край на враждебните отношения, взаимно обещание за ненападение и начало на преговори за мирен договор на мястото на сегашното примирие", добави той.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун благодари на южнокорейския президент Мун Дже-ин за усилията, които положи за организирането на срещата на върха Пхенян-Вашингтон, "насрочена за 12 юни" и "изрази твърдото си намерение" тези "исторически" преговори да се състоят. Това съобщи Корейската централна телеграфна агенция след вчерашната изненадваща среща между Ким и Мун в граничното селище Панминчжон, предадоха световните агенции.

Двамата политически лидери се споразумяха да проведат преговори на високо равнище на 1 юни и "да се срещат често в бъдеще".

Те разговаряха два часа в Панминчжон, където бе първата им историческа среща на 27 април, на която се споразумяха да преследват редица цели, включително безядрен Корейски полуостров и слагане на официален край на Корейската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
процес преди 5 години
след обединението на двете Кореи стават още един мощен фактор в Азия с който Масква трябва да се съобразява
5
0
 
4
 
! Отговори
bolbov да преди 5 години
От по далечна и съвсем близка история знаем,че САЩ винаги спазват своите обещание,но при едно изрично условие да имат пълно послушание и икономическа изгода
4
0
 
1
 
! Отговори
Иванов кротко преди 5 години
БРАВО НЕ Е ИМАЛО ВОЙНА МЕЖДУ СЕВЕРНА И ЮЖНА КОРЕЯ..Войната се е водила за освобождаване на АЗИя от проникнали жестоки врагове през пробиви в измеренията. Убитите са били мобилизирани на война за искърпване на пробиви до Аляска и Флорида. Много ценна работа свършват убити от САЩ .Благодарение на милиони отглеждани от американците домашни крави,волове,бикове ..които помагат на убитите да открият жестоките врагове.
3
0
 
4
 
! Отговори
до2 преди 5 години
и пеодължението си спестил, докато не се намеси третата свързана и с корейския проблем..
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха. Те и две други страни си бяха подписали споразумение за ненападение...
1
2
 
10
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
"Ким Чен Ун и Мун Дже Ин си обещаха да се срещат често"сигурно на пълничкия Ким са му харесали супичките и манджичките на Мун , как няма да иска да се срещат ... предполагам и рецепти ще разменят ...