Български компании подават ръка на бежанците

Вече има социален проект за мигранти от Близкия Изток
28 май 2018 15:30, Екип на Bloomberg
24
Български компании подават ръка на бежанците
Снимка: Pixabay

Фирмите в България са доста отворени и много от тях са готови да подадат ръка на бежанците и да им помогнат да си намерят работа. Това коментира Ива Гумнишка, основател на Human in the Loop, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Human in the Loop е социален проект, който има за цел да назначава бежанци от Близкия Изток. Първоначалната идея е била да организира курсове по програмиране за тях, но впоследствие се концентрира върху предоставянето на възможности за работа, като подпомага компаниите за машинно обучение.

В момента във фирмата работят 7 души, предимно от Сирия, а идеята е броят им да се увеличи до 50. Тя си партнира с държавните структури, като хората са наети по програма за субсидирана заетост за бежанци.

Гумнишка посочи, че планира в бъдеще да разшири таргет групите и проектът да обхване хора с увреждания и такива, които нямат възможност да си намерят работа.

Според нея технологиите могат силно да подпомагат хората, но всичко зависи от останалите участници в екосистемата. По думите й компании, които аутсорсват дейности, трябва да са много внимателни и да не избират ниската цена пред етичността, както и винаги да мислят за социалните ползи.

Повече по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добра идея хем да се разреди прогнилия български ганювскин ген
20
0
 
0
 
! Отговори
Зелена Карта преди 5 години
Няма кой да работи за джобни пари , даже и зулусите ....Сметките Ви пак ще се окажат криви . "CONSUMER CONFIDENCE " или Потребителското Самочувствие е много важен INDEX , който е много по-силен от % на безработицата . Той се гради само с високи заплати , но в България все още важи правилото "Печалбата на фирмата " се гради от неизплатените заплати на работниците......
19
0
 
3
 
! Отговори
що пък за тях преди 5 години
Що за българите никой не подава ръка от компаниите,никой не дава пари за курсове и обучения, а за тия мигранти ще давате? Предлагам с една вила да ги погнем докато не избягат от България..
18
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ликвидацията на България си върви по плана на синедриона. Бежанците настоявят за работа на бюро, - изкопчийска, каналджийска и особено селскостопанска са за остатъците от туземното население. Бежанците също са огорчени, че мюфтиите трафиканти им обещаваха легиони бели девици - а какво избезе?! Ако ще е така, те ще преразгледат въпроса с имиграцията, а и тези вече пристигнали чоже и да се върнат!
17
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Курсове за програмиране?А курсистите имат ли поне начално образование? Защото повечето от мигрантския контингент са неграмотни. Тези от тях, които са поне със средно образование дори и не мислят да остават в България.Донякъде мога да разбера организаторите, ако чрез този проект се усвояват пари по някаква програма, финансирана от европейски фондове. Малко парички ли "усвоиха" ловки и съобразителни хора по този начин? За сериозни и полезни резултати обаче не питай, няма такива.
16
2
 
13
 
! Отговори
Да бъдем разумни преди 5 години
Ние имаме достатъчно голям контингент от бълг. граждани, които не желаят нито да учат, нито да работят, но пък създават голям брой деца, за които не могат и не искат да се грижат. Това създава социално напрежение, чийто резултат ще доведе до тежки последици.Това е проблемът, с който трябва да се справим, а не да засилваме напрежението, като вкарваме в страната нови групи с подобен манталитет - бащата работи като общак, а 20-членното му семейство вегетира на соц.помощи.
15
1
 
12
 
! Отговори
Толераст преди 5 години
На майка ви ***, изгонихте хората, после ще ми субсидират *** да работели. Ще изгниете по затворите предатели ПОМНЕТЕ СИ ДЕЙСТВИЯТА.
14
1
 
19
 
! Отговори
л преди 5 години
"наети по програма за субсидирана заетост за бежанци"кой я субсидира тази програма !?пак ли крадете от залъка на гладуващите булгарски пенсионери, вие гадове еврейски глобални !!!!!!!!!!!!!!!!!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, местните турци и ро.ми не ги искате на работа, отказвате позиция само като чуете различно име, тръгнали да се правят на отворени и разчупени.Пиша по- принцип, конкретната фирма не я зная, но със сигурност нещата не са от добра воля и безкористно. Всичко е пари и за пари.
12
2
 
25
 
! Отговори
XXL преди 5 години
Национален предател сте госпожо...
11
2
 
30
 
! Отговори
А преди 5 години
Тея па. На интелигентните, образовани българи в чужбина не подават ръка, ама на хора, чиято култура няма нищо общо с нашата - дай.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези нпо имат за цел трайно настаняване на май муни тук. Единствените които ще ги вземат на работа арабите които от 20 г имат фирми тук предимно полулегален внос на нещо, включително наркотици. България загива под козяшкоюдейския ботуш, къде са патриотите питам????
9
2
 
23
 
! Отговори
българина преди 5 години
Кой финансита тия из роди бе? От близкия изток? Кой ви даде разрешение да оперирате тук и да ми обучавите джасимци и хазърбасановци който да наричат Левски лай но?!?? Цацаров да не се чудиш ако тези ги намериш самоубесили се някой ден? Тези работят срещу държавността и българския етнос! Когажше има чужда фондация закриляща българския пенсионер от плъховете?!?!?! Ще има един голям ТУПА ЛУПА НА ТИЯ ЛУПОВЦИ.
8
4
 
19
 
! Отговори
ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ преди 5 години
герб/сорос/НПО - България загива
7
2
 
31
 
! Отговори
иво преди 5 години
Какви курсове , бе , стига с тия сороски НПО-та , никакви мигранти тук , не си измисляйте разни смешни оправдания да ни напълните с ислямисти , програмисти щели да стават !!!!
6
0
 
42
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Поредната пропаганда целяща да стрестне народа ни за да продължи да работи за жълти стотинки на "работодателите" в България!Кой имигрант ще се хване да бачка за 500 лева след като държавата му дава по 1100 на месец за да лежи, яде и пърди по цял ден!!
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сте видели арабин да работи бе?
4
1
 
36
 
! Отговори
хъш преди 5 години
Защо не се погрижите първо за българите,продажници мръсни или и на вас ви плащат да ни заменяте....?!
3
3
 
39
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Глупава и тенденциозна статия. Кой здравомислещ ще наеме работници без образование, умения и даже, елементарен български?!?!
2
0
 
45
 
! Отговори
те са преди 5 години
НПО-то се финансира от вън с цел скрита миграция..