Имигрант от Мали зрелищно спаси дете в Париж

Мъжът беше похвален от кмета на френската столица
28 май 2018 13:07, Елка Василева
62

 

Имигрант от Мали се покатери по фасадата на четириетажна сграда във френската столица, за да спаси дете, висящо от тераса.

Кметицата на Париж Ан Идалго похвали героизма на мъжа, предаде Ройтерс.

Идалго каза, че градът ще подкрепи стремежа на малиеца да се засели във Франция.

"Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, спасила живота на дете", заяви тя в Тwitter, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, за да му благодари.

Видеозаписът, показващ как Гасама се изкатерва бързо, за да стигне до детето, доби огромна популярност в социалните мрежи, а 22-годишният малиец беше обявен от хората за истински "човек паяк".

Той дори е поканен да се срещне днес с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец, заяви служител от президентската канцелария, пише БТА.

Идалго каза, че Гасама й казал, че пристигнал от Мали преди няколко месеца и искал да остане във Франция.

"Отговорих, че тази героична постъпка е пример за всички граждани и че град Париж очевидно ще прояви желание да го подкрепи в усилията му да се установи във Франция", заяви тя.

В. "Паризиен" съобщи, че Гасама вървял в района, когато видял събрали се хора пред сградата и се втурнал да се катери.

"Направих го, защото беше дете. Покатерих се... Слава Богу го спасих", казал той.
 


62
Още по темата: детеПарижМалиимигрант
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Мали & мамун преди 7 месеца
Додо, браво, че успя да му запомниш името! Дали е (е , и, мигрант) няма значечие, освен, ако това не важи и за т.нар. бебе!
Това, което е направик не става без подгтовка ( едва ли би катерил, като Човекът-Паяк иначе) , но не омаложавава стореното и не значи че ще краде през балкони, както четох, по-надол'у'
55
5
 
3
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
Сега по същество. Това, което е направил Мамуду, ако е вярно, е похвално и всяка му чест! Но, това е съвсем нормална реакция, която всеки един човек, независимо от раса, религия и т.н. би следвало да прояви и Мамуду не бива да бъде глорифициран с геополитическа цел! Случката не променя факта, че Франция се разпада под натиска на мега нашествието от негpи и араби от Третия Свят, подменящи генофонда и ценностната система с всеки изминал ден!
54
2
 
2
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
До Киро Х:

Не си прав да пишеш така за Мамуду! Сигурно е някой високо квалифициран специалист в областта на нанотехнологиите. Като нищо ще се реализира във Франция, че и данъци ще плаща! Такива като него са много ценни и търсени кадри!
53
2
 
6
 
! Отговори
Киро Хикса преди 7 месеца
“Мамуду Гасама казал, че пристигнал от Мали преди няколко месеца и искал да остане във Франция.”
========
Това са плодовете на Глобализацията - всеки човекоподобен абориген може да реши да “пристигне” където си иска в земите на Белите хора - Християни, че и да “иска да остане”! А само допреди 10-ина години ние, Българите до Солун без виза не можеше да отидем на разходка, да не говорим пък във Франция, да не говорим пък да “останем” там на издръжка на социалната им система, както планира Мамуду!
52
5
 
4
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, но е по-добре да бъде върнат в Мали. Света ни би бил едно много по-хубаво място за всички хора без глобализацията и нашествието на тъмнокожи раси в земите на Белия човек.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен - Колко наши войници биха могли въобще да се катерят с тази лекота? Да не говорим за хилавите и кашкавалените ни младежи.

обаче пък как могат да играят кючеци и мръсни танци!
50
2
 
2
 
! Отговори
На преди 7 месеца
фона на хилядите грабежи, изнасилвания, убийства, извършени от "гостите за
постоянно" в Европа, един се показал свестен? От 10 млн. -това е 0,много01 %.
Да му дадат Почетния легион и правото да си доведе племето във Фр.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
браво на човека , не всички емигранти са лоши , има и много съвестни стига да ги различиш ,за това което е на видеото се иска смелост , ако беше тук в БГ това отдолу гледащите щяха да чакат да падне детето и после да пишат във фейса ще са биле свидетели на голяма драма и да чакат харесвания
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
TOZI MOGE DA KRADE BEZ DA VLIZA PREZ VRATATA.
47
1
 
0
 
! Отговори
До 46 преди 7 месеца
Добре е, че не грамотността е тази, която ще спаси света. Иначе с вашето отеКчение нямахме шанс.
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БЯХ ОТЕКЧЕНА, КОГАТО ПУСНАХА ВИДЕОТО ОНЕМЯХ, СЛУЧАЕН МЛАД ЧОВЕК, КОЙТО СЕ ОТЗОВА ЗА МИНУТИ НА ЧЕТВЪРТИ ЕТАЖ И ПОДХВАНА ДЕТЕТО- ТОВА СЪМ ГО ГЛЕДАЛА САМО ВЪВ ФИЛМИТЕ- СПАЙДЕРМЕН И СУПЕРМЕН- 45, СЪГЛАСНА С ТЕБ- ОСВЕН КРАСОТАТА И ЧОВЕЩИНАТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА! ПОКЛОН ПРЕД ОГРОМНОТО, ДОБРО СЪРЦЕ.
45
1
 
26
 
! Отговори
La France преди 7 месеца
Браво на човека за доблестната постъпка. ЧОВЕЩИНАТА ще спаси света!
44
8
 
4
 
! Отговори
шматка преди 7 месеца
Туй е реклама на Найк.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За всеки който се занимава дори лаически с катерене е ясно, че човекът катери и то сериозно. Слава Богу, че е бил там и е спасил животът на детето.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Сърбоман
Да говориш за монголска връзка на българите в 21ви век при всичките генетични изследвания на европейският и балкански геном, трябва или да си много *** или много, много ***.
41
9
 
6
 
! Отговори
La Punta Mara преди 7 месеца
Фейк
40
29
 
11
 
! Отговори
Сърбоман преди 7 месеца
Българите дори турците не могат да ги търпят! Говорил съм с турци и казват че няма такова лошо племе - мрънка и мрази всичко. Българите произхождат от АЛТАЙ - родина на братовчедите им хуни и монголци! Характерно за тези народи е омразата и разрухата! Когато татарина Аспарух минава дунава избива де що славянин, трак или византиец види! Ако българина имаше власт щеше да избие половината свят, а накрая и себе си! И той не знае защо! Роднините Монголци също не са знаели защо, но са го правили!
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малиецът тръгна да го спасява докато си висеше само миличкото..Главите са ви инсцинирани с въздух под налягане,пръцковци.
38
6
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 7 месеца
До блока не е саниран

Кралят на Испания Хуан Карлос присъстваше на финала, за да подкрепи Реал. Това е разбираемо. В Киев отначало се почудиха кого подкрепя нашта Тиквъ, но тъй като Тереза липсваше, някакъв зевзек предположи, че еднокнижния представлява Англия.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво Мамуду,имаш сърце човече ,и да го натеглиш на тази дето си е изтървала детето,търсейки паламарки във фейса.Ако не ти даде ела в *** да го надялкаш на хейтърите си,ама пак не можеш им запуши гърлата