Откриха машините за криптовалутата, а крадците?

Извършителите са ги скрили в местността Мусомишки ливади
28 май 2018 17:00,
22
Откриха машините за криптовалутата, а крадците?
Снимка: Архив, Булфото

Открити са откраднатите машини за криптовалута от Гоце Делчев.

Крадците са ги скрили високо в местността Мусомишки ливади.

Още по темата

По-рано маскирани са откраднали 46 машини за криптовалута на стойност около 200 хил. евро.

На местопрестъплението е имало видеонаблюдение и се виждат двамата маскирани мъже, извършили кражбата.

Криминалистите на място са открили изоставен бус, като с него най-вероятно е извършена кражбата. Извършителите се издирват, съобщи bTV.

Това е поредният инцидент с кражба на машини за копаене на биткойни. През февруари крупен обир стана и в Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
днес преди 5 години
В предната ''статия'' пише машини за 20К евро, тук за 200К. Нещо много лъжете май а?https://dnes.bg/notifikacii/2018/05/28/otkradnaha-46-mashini-za-kriptovaluta-v-goce-delchev.377661
18
11
 
2
 
! Отговори
Litecoin преди 5 години
И за всички с минусите.Светът се развива от предприемчиви хора склонни на риск.Вие си драскайте и продьлжавайте да живеете с години назад,като смятате,че кило домати и шише ракия е това което ми стига
17
0
 
13
 
! Отговори
Миньор не от Перник преди 5 години
Яз си мисла, че ако всички хора на земята спрат каквато и да било работа и си вземат машини за криптопари, ще настъпи мир и благоденствие.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крадците да ги търсят при застрахователите.
15
3
 
8
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
Бит кон ке струва цело имане.
14
9
 
3
 
! Отговори
Litecoin преди 5 години
Леле,като ги чета повечето коментари и се плаша.Те името на Биткоин не могат да напишат правилно,ама пишат ли пишат за него.Ми пускайте писма с пощенски гьльби и не се интересувайте от прогреса
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бързо ги разкриват тези кражби, за разлика от други, на бедните хора, на които къде животни, къде дърва, къде пенсия им крадат...
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криптовалутата е един код, а тези машини са компютри които денонощно генерират въпросните гигантски кодове.
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом *** масово бръмчи на тези ЖЕТОНИ (да, това не е валута, актив или каквото и да е смислено) смятайите каква тояга е това.П.П. най-якото е като гледам мухльовците които напазаруваха 1 жетон за по 15-20К $.Щастлици!!Да им се ненагледаш. Главите им са като шамандури.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AndreshkoКриптовалутата е нещо като вуртуално злато, затова се казва копат ''миньора копае злато'' но да се обяснава на жендър като тебе какво е интернет маркетинг, валутен индекс на криптовалите и онлайн банкиране и шопинг е безполезно.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава смешна държава.А в благоевградско май всичко бръмчи на койни.Едни кОпат а други им крадат машините.Нема такъв смешен народ.
8
1
 
7
 
! Отговори
до:7 преди 5 години
Не точно :)Те "работят" нещо във виртуалното пространство, например изчисляват, записват, оптимизират процеси в комуникация, възнаграждения, труд и др. и за тези си дейности им се "плаща" в криптовалута, основно биткойн или етер.
7
4
 
4
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 3 До колкото те разбрах,те "печатат" виртуалната криповалута обръщат я после примерно в евро по интернет и така я материализират?
6
1
 
7
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Andreshko: До преди известно време биткойните бяха само виртуални, но поради големия брой измами се въведаха нещо като "сертификати", които ти ги издават брокерите на биткойни, и които вече можеш да си ги носиш и в джоба. А иначе сега ако се опиташ да изчисляваш биткойни с персоналния си компютър няма да си покриеш и сметката за тока.
5
6
 
20
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Хахаха, бедна и сиромашка България копае криптовалути, та ушите и плющат. Много ми интересно като са намерили крадените "машини за криптовалута", сега дали ще поискат от "собствениците" документи за собственост, произход на парите, с които са закупили техниката, а също и обяснение с каква точно дейност се занимават и какви данъци плащат?:) Или просто ще им върнат "копачките" и ще им пожелаят приятен ден :)
4
1
 
7
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Andreshko: 2008 година анонимен тарикат, изпозлващ като псевдоним японско име, въвежда биткойните и за няколко дена на обикновен персонален компютър си навъртя няколко милиона биткойна, след което се покри. Трикът при биткойните е, че за регистрацията на всеки нов биткойн са небоходими все повече и повече изчисления. Поради което от няколко години се създават специални компютри, които струват стотици хиляди долари, и могат да правят само и единствено изчисления за нови биткойни.
3
5
 
5
 
! Отговори
до:1 преди 5 години
Това са работници, на които им се плаща в криптовалута и техните шефове (собственици) после си я слагат в джоба, вече превалутирана...без осигуровки, без заплати, без оплаквания и 24/7 бачкане!!! Дълго е за обяснение, но помисли кое създава истинските пари, абсолютно същото е с виртуалните, просто средата и дейностите са другото (виртуалното) пространство....
2
0
 
28
 
! Отговори
?!?! преди 5 години
До AndreshkoВиртуална е, да. Както и средното образование на авторката.
1
18
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Нещо не разбирам. Има някой,който може да обясни? Аз мисля,че криптовалутата е виртуална,а какво правят тези машини? Материализират ли я? Може ли да си нося в джоба криптовалута?