Унгария погна организации, помагащи на мигранти

Кабинетът на Орбан иска те да бъдат санкционирани
29 май 2018 20:32, Красимир Ангелов
36
Унгария погна организации, помагащи на мигранти
Снимка: Reuters

Правителството на Унгария ще внесе в парламента нова версия на закона против Сорос, в която се санкционират организации, обвинени в подкрепа или финансиране на незаконна имиграция, предаде Ройтерс.

Законът е част от кампанията на десния премиер Виктор Орбан срещу родения в Унгария американски финансист Джордж Сорос, известен с подкрепата за либерални каузи.

Още по темата
Държавният секретар Чаба Дьомьотьор съобщи на пресконференция, че текстът на новия закон ще бъде оповестен по-късно днес и че правителството иска парламентът да го приеме възможно най-скоро.

Орбан, който е на власт от 2010 г., увеличи контрола си над медиите и от години изразява враждебност към имигрантите. Това настрои срещу него Европейския съюз.

Сорос бе заклеймен в кампанията на Орбан за изборите през април, в които премиерът убедително спечели трети мандат. Антиимигрантските му позиции са популярни сред избирателите в селските райони на страната, отбелязва БТА.

Орбан обвинява Сорос и финансираните от него неправителствени организации в заговор да подкопаят унгарската култура, като залеят страната с мигранти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
46
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Орбан - ЕВРОПЕЕЦ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО!
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата организация помогаща на мигрантите е ЕС, докато има ЕС ще има и мигранти времето на европейските лигльовци изтича.
5
3
 
40
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Орбан кефи.Времето на либералните лигльвци изтича и това се вижда във абс. всички държави по света.
4
1
 
24
 
! Отговори
29284 преди 5 години
Орбан не е против мигрантите, а е ЗА регламент и организация, която да се извършва в родните им страни в мигрантски бюра и взаимодействие между местните власти и посолствата. Предварително да са проверени лицата и семействата им, причините за изселването - политически или иконоически. Предваритлено да се знаекъде ще бъде приет и със съответните ангажименти от властите на приемащата страна. За да се избегне неловкоста на френското правителство и нелегалния малиец, спасил дете, висящо от 4 етаж.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е то икономически мусулмански емигрант?Ясно като бял ден че ще зажаднее да избие всички друговерци, ако не той, то потомството му.Алах Акбар!
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Viva Орбан!!! Истински политик,истински унгарец,истински европеец.
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А у нас ,кога?!Кога,ще се разкарат всички ***,паратизиращи над Българите...