Високопоставен представител на Пхенян отива в Ню Йорк

Бившият шеф на разузнаването на КНДР подготвя срещата на върха
29 май 2018 09:00, Елка Василева
4
Високопоставен представител на Пхенян отива в Ню Йорк
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Високопоставен представител на севернокорейския режим ще отпътува за Ню Йорк през Пекин, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейската национална информационна агенция Йонхап.

Предполага се, че Ким Йон Чхол, бивш началник на севернокорейското разузнаване, който сега отговаря за отношенията с Юга, ще проведе разговори за подготвяне на среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп.

Ким Йон Чхол пристигна днес в китайската столица със севернокорейски пътнически самолет. Той има билет за полет на китайска авиокомпания от Пекин до Ню Йорк утре.

Първоначално е било предвидено Ким Йон Чхол да отпътува днес за Вашингтон. През деня обаче той ще има разговори на летището на Пекин с представители на китайските власти, каза източник на Йонхап, пожелал да запази анонимност.

Ким Йон Чхол е основен участник в преговорите между Северна и Южна Корея. Визитата му в САЩ може да е ключова за подготовката на евентуалната историческа среща на върха между Пхенян и Вашингтон.

Предвидено бе Тръмп и Ким Чен Ун да се срещнат на 12 юни в Сингапур.

Президентът на САЩ отмени срещата, но впоследствие изпрати сигнали, че тя все пак може да се състои.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
0
 
! Отговори
АМАН преди 5 години
АМАН ОТ ТЕЗИ ЦИРКОВЕ ..... ИЗОБЩО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oтвратителен цвят коса има Тръмпака. Да не казвам на какво ми прилича! Гнус просто!
2
1
 
3
 
! Отговори
. преди 5 години
Сега като види шаренийкта в Щатите и може и да не се върне, а и като изпее какво е замислил Ким ще живее като лорд до края на живота си.
1
1
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Почти съм сигурен , че северно корейците не отидоха на срещата с американските чиновници не от лоши намерения , а поради липса на валута а командировки .Още повече срещата е била на ниво чиновници.