4 грешки в ежедневието, от които пълнеем

Недоспиването нарушава метаболизма, но има и...
30 май 2018 10:00, Михаела Лазарова
4
4 грешки в ежедневието, от които пълнеем
Снимка: pixabay

Установяването на покачване на теглото, винаги води до чувство на неудовлетвореност. Липсата на физическа активност е сред най-често срещаните причини за напълняване, но има и други фактори като например слънчевата светлина.

Вярвате или не, учени смятат, че хората, които са изложени на ярка светлина в сутрешните часове, имат по-нисък индекс на телесна маса от тези, които се радват по-малко на слънчевите лъчи. Доказано е, че дори 20-30 минути естествена светлина влияе върху индекса на телесната маса.

Но кои други 4 грешки в ежедневието може да повлияят върху нашето здраве и красота?

Късно хапване

Всички знаем за правилото да не се храним след 18:00. Въпреки че е трудно за спазване, все пак е добре последното хранене за деня да не е по-късно от 20:00 часа. Някои хора хапват нещо малко непосредствено преди лягане, което несъмнено води до покачване на теглото.

Също така късните хранения крият риск от повишаване нивата на холестерола, инсулина, както и до негативни последствия върху хормоналните маркери. Не забравяйте, че ако вашият калориен прием е много по-голям от това, което изгаряте, това ще доведе до напълняване.

Пиете кафе в късния следобед

Обичате кафето и пиете от него през целия ден, дори в късния следобед? Дори и да не ви се отразява на качеството на съня, според специалисти има връзка между консумацията на напитката, количеството ѝ и наддаването на излишни килограми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
20
 
! Отговори
3M преди 5 години
- Не пия, не пуша, по жени (мъже) не ходя!- Ще живееш дълго, но ЗАЩО?
2
0
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Всичко това е вярно, *** след години ще те е яд, че си търпял толкова много лишения.
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо, алкохолът е една голяма грешка в храненото. От него полза никаква, а той реално разбърква целия режим на живот - спане, метаболизъм, изхвърля водата, мъртви калории, освен че мезиш докато го пиеш, после има следалкохолен глад.... Който успее да го изхвърли изцяло от менюто си или да го сведе до 3 бири или 3 чаши вино месечно, ще усети разликата.....