Обратно в СССР: Санкциите могат да забавят технологично Русия

Жалко е, че руската мозъчна сила не се използва, смята консултант
31 май 2018 20:12, Екип на Bloomberg
122

Санкциите на Запада срещу Русия могат да доведат до технологичното й изоставане, а ако това стане, тя ще се върне на нивото на СССР, когато трябва да се състезаваш с всички.

Това предупреди Александър Галицки, консултант в областта на космическите технологии и киберпрестъпността, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Сега в света не можеш да създадеш нещо без международно сътрудничество. Дори айфонът се произвежда в няколко страни. Като технологична компания изпускаш, ако не си част от световните вериги за създаване на стойност. Изолацията на Русия оказва много лошо влияние върху руската икономика и бъдещето на Русия", смята Галицки.

Той допълни, че това е политически въпрос и умните политици трябва да седнат на масата и да намерят решението му.

"Изпитвам съжаление, защото зная, че много мозъчна сила в Русия стои неизползвана. Тя може да се използва в много от кампаниите, в които инвестираме", каза още консултантът.

Той смята, че Русия изостане технологично, ще й се наложи да изгради всичко отново. "Ще се върне на нивото на СССР, това бе времето, когато трябваше да се конкурираш с всичко", смята Галицки.

Той все пак смята, че ако Русия има необходимия инструментариум, тя може да го стори.

"1998 година Amazon стартира просто като компания, която продава книги, но когато започна да използва правилните инструменти, компанията се превръща във водеща... Възможно е някой да го повтори това и в Русия – при необходимия инструментариум или при разтърсване на определен вертикал – иновативна технология или решаване на световен проблем", каза още експертът, но допълни, че без международно сътрудничество това ще е невъзможно.

Галицки силно вярва в потенциала на Източна Европа. Според него тук има образование и много други неща, които са дали възможността да се намира добър талант, който все още не се е превърнал в истински диамант.

"Трябва да покажем културата и условията, за да покажем, че е нужно сътрудничество с големите компании и така да ги развием до следващо ниво. Избрахме България и София по специална причина. София е разположена на интересно място на Балканите, което дава възможност да доведем много компании от съседните страни", поясни Галицки.

Той смята, че телепортацията е все още мечта. В някаква посока е възможно да се случи, но не скоро. Компютрите обаче ще са навсякъде, невъзможно е да ги няма.

"Без тях не може да прогнозираш правилната посока за стигане до Марс. За да изчислиш всичко правилно и да защитиш хората, трябва да имаш компютър", категоричен е консултантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
8
 
! Отговори
По-по-най преди 5 години
"...могат да забавят технологично Русия" ХАХАХАСещам се за вица: Руска топ-технология с 5 букви, що е то???- СКРАП! :))))))
90
3
 
15
 
! Отговори
сърп преди 5 години
Руските технологии са безаналогови! Всичко е механично и иска чук за направата.
89
3
 
13
 
! Отговори
Защо ни занимавате преди 5 години
Всеки ден с таз ***... досадни сте
88
6
 
2
 
! Отговори
н преди 5 години
До Bay Hoy да това е най вярното тук. най изостаналата държава в ЕС , произвеждаща ителарати, коментира виши технологии за който не са и сънували. Самото във въоръжението Русия е да САЩ а в някой и пред САЩ. Е как без техологии. Та там са най новите. Но на *** с две гъмки и с партиина повеля какво да обясяваш няма де те разбере.
87
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 8===oКолкото за дипломитеИ аз познавам програмисти от Русия - с двойно БГ и РФ гражданство. Седя в България, изучи се в Софийския Университет Програмиране и стоя тук докато навърши 30 години(след тази възраст не ги гонят да служат в РФ)След това се върна в Русия, независимо че имаше Безвизов Български паспорт и ЕС беше отворен за него а и имаше собствен Апартамент и Кола в СофияРускиня залюби с Младеж от Търново. ГООЛЯМА Любов. След 5 години се скараха. Сега тя е авио инженер в Москва...
86
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 8===oДа имаше едно БМД-1 с екипажа дето се беше заблудило и навлязло през ноща на Украинска територия (при руски учения до границата) - Раздухаха случая още 2014 година мисля беше. Журналистите зададоха само един въпрос имаше ли боеприпаси в БМД ... Случая като по магия изчезна от медийното пространство а Наборниците ги върнаха в Русия по живо по здрави два дена по-късно.Има убити и пленени ДОБРОВОЛЦИ от ЛНР и ДНР - които са БИВШИ ВОЕННИ от РФ - това го има - но те са БИВШИ ВОЕННИ от РФ!!!
85
3
 
6
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Във Украйна ИМА руски военни и то НАБОРНИЦИ.Имаше случаи на пленени руски войници в Донбас. Двама от тях даже ги обявиха за предатели - защото са позволили да ги заловят живи.Колкото за дипломите - в Лондон познавам само руснаци програмисти. Никой не го бръсне за дипломите им. Знам за руски доктори ,които практикуват там и са минали само квалификационни изпити (в Англия не са толкова придирчиви за лекарите - не им стигат). Просто хората са избягали от русия и не смятат да се връщат обратно
84
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 8===o"не искат да ходят в казарма и да си рискуват живота в Сирия или Украйна"В Украйна НЯМА РЕДОВНИ РУСКИ ВОЕННИ - Разберете редовни части (Кашици както ги наричат в армията) с необходимата ЛОГИСТИКА от САТЕЛИТ НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕШАко наистина имаше РУСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА щеше да стане както в ГРУЗИЯ няколко дни бойни действия и след това УКРАЙНА ЩЕШЕ ДА СЕДНЕ НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ ТИХО И МИРНОВ Сирия са само ДОБРОВОЛЦИ и то ПРОФЕСИОНАЛИСТИ (45% от Руската Армия вече е ПРОФЕСИОНАЛНА)
83
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 8===oУмнико това което казваш не е вярноЗащо много хора особено тези с пари предпочитат да учат на западЗащото запада не ПРИЗНАВА НИКАКВИ ДИПЛОМИ ОСВЕН СОБСТВЕНИТЕ СИ ТАКИВА(+ Япония и Австралия)(Даже на новите членки на ЕС като България дипломите все още не се признават)Пример моя позната учи МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ в МОСКВА институт ЛОМОНОСОВ 5 години, По план трябва да се върне в БГ и да изкара платено в Софийския 2год магистър по МО и още 2 год в Англия пак Магистър по МОЗА ДИПЛОМА
82
4
 
12
 
! Отговори
8===o преди 5 години
русия все още има някакво що годе прилично средно и висше образование ,ама проблемите са ,като тук - затаряващи учители без перспектива някой да ги замени.Имиграцията е по-масова и от нашата - Лондон и Берлин са пълни със студенти или току що завършили младежи от русия ,които - изненада - не искат да ходят в казарма и да си рискуват живота в Сирия или Украйна.Положението е толкова зле ,че през 2015 РАН спря да изнася данни за напусналите русия.Потенциалът на русия бавно гасне...
81
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Сър Пичук"Една осма от сушата на Земята не произвежда НИЩО!"Това че ти не си запознат не означава че това е вярно. Ето ти нещо малко фабричен елмаз без него няма режещи инструменти за стругове и прочие режещи инструменти но това е КЛАСИЧЕСКОТО ползване а СЪВРЕМЕННОТО е в екраните на телефоните. Част от "сандвича" тъчскриин се прави от фабричен елмаз очевадно защо.
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е, че руската мозъчна сила не се използва, смята консултантА можеше да се използва, например за приготвяне на здравословен радиоактивен чай или за мазане на вратите на дръжките с БОВ срещу вредоносни бактерии.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сър Пичук Не сме видели руска стока защото има мита , и защото банките не отпускат кредити на тези които правят бизнес с Русия и Иран.. И данъчната преследва хора които правят бизнес с Русия и по-добре е да немаш ядове да не правиш бизнес с Русия.
78
4
 
16
 
! Отговори
Сър Пичук преди 5 години
Този здраво се е насмукал с Боярышник!"1998 година Amazon стартира просто като компания, която продава книги, но когато започна да използва правилните инструменти, компанията се превръща във водеща... Възможно е някой да го повтори това и в Русия"КОГА в Русия е имало условия за бизнес и кога там се е произвеждало НЕЩО различно от оръжия и водка? Вие кога за последно сте видели руска стока в някой магазин??? Една осма от сушата на Земята не произвежда НИЩО!
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих определил технологично Запада и Русия така .. Запада и САЩ са в облака , А Русия е на Земята и Космоса в реалността.
76
18
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Хора РФ е втората страна в света по бройки която приема емигранти след САЩ. За да станеш гражданин на РФ трябва да имаш СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ минимум.Тенденцията на руския пазар последните 3-4 години се търси ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЮРИСТИ и ИНЖЕНЕРИ - Защита на интелектуална собственост и разработка на технологии.Да рашките не правят АЙфони или АЙплатих - Рашките правят промишлени роботи, 3Д принтери и прочие промишлена електроника и роботика.
75
7
 
17
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 5 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, лъжливите ФТ, Гардиън, Дойче велле, Блумберг и Вашингтон пост, ЕС, НАТО и баба Ангела, станахме русофили и заобичахме Радев, Путин и Русия! И гледаме само Россия 24!
74
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е по-напред от Запада технологично .. Запада израстна *** поколение , а джендърите физика и инженерни науки не учат.. Особено Физика , в добър западен университет можеш да влезнеш с ниска оценка , студентите по физика са без мотивация.. калпави..
73
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пасе връща технологично към времето на СССР.Слава Богу-тоя път БЕЗ НАС. Да им пожелаем попътен вятър, за да имат за малките музикални форми, които ги очакват. ААА-като подарът им даваме един вагон *** и рубладжии.Начело със Зелените чорапи.
72
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия технологично е по-напред на запада.. Този какво говори за АйФони Тонколони , Облаци Амазон.. това ли са великите технологии на запада..