Приятелска среща ли бе посещението на Борисов в Украйна?

Обсъдиха политическите и икономическите отношения, но...
Обновена: 1 юни 2018 09:16 | 31 май 2018 15:15, Екип на Bloomberg
48
Приятелска среща ли бе посещението на Борисов в Украйна?
Снимка: Pixabay

Срещата между българския министър-председател и президента на Украйна, Петро Порошенко, беше приятелска среща. Това каза Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, пред Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Балтаджи добави, че по време на срещата министър-председателите на България и Украйна, както и президентът на Украйна, са разменили мнения по целия двустранен ред – политическите и икономически отношения между двете държави, както и са обсъдени конкретни проекти. Като най-важен от тях посланикът на Украйна в България отбеляза изграждането на транспортния коридор между Одеса и Варна през Румъния.

С това ние ще постигнем много. Пътят на украинските туристи към България ще се улесни и ще се създадат допълнителни добри отношения за бизнеса.

Значително увеличение се наблюдава при броя на украинските туристи в България – над 10 на 100. Над 300 хил. украинци са посетили страната ни през миналата година.

България е една от интересните и обичани държави от украинските туристи. Броят на туристите се увеличава и то не само през лятото. Държавите ни са много близки като език, религия, култура и литература и това няма как да не мотивира туристите да посещават страната.

Балтаджи коментира и Минските споразумения, като посочи, че от те се изпълняват от страна на Украйна, но не и от Русия.

Минските споразумения са ключови и ние нямаме алтернатива. Що се касае за Украйна – ние от самото начало сме привързани и ги спазваме, което не може да се каже за Русия.

Той определи Русия като „държава агресор“ и призова международната общност да засили натиска върху нея.

Руската военна намеса е откровена, тя е явна. Имаме десетки, стотици, хиляди доказателства, че Русия продължава военните действия на територията на Донбас.

Балтаджи определи строежа на моста от Русия към Крим като опит на Русия да легитимира незаконната окупация на Крим . 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ=Мафия преди 5 години
Тиквата е изключително неинтелигентен човек, назначен от някаква незнайна върхушка у нас с цел пълен достъп за източване на ресурсите на страната. Докато Тиквата рита топка или се прави на тенисист, други крадат от държавни заеми, еврофондове и всичко друго. Тиквата после не може да бъде съден, защото ще бъде обявен за невменяем.По въпроса - Тиквата беше в Украйна за да гледа финала на Шампионската Лига.
35
1
 
15
 
! Отговори
La France преди 5 години
Така става когато приемаш от курабийките на Нюланд. На америкишите никога не бива да се вярва напълно защото те гледат само своя интерес.
34
4
 
13
 
! Отговори
с пушка в ръка преди 5 години
След като Халтавджиев е толкова навит да се бие срещу Русия, защо не тръгне с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!
33
2
 
18
 
! Отговори
Васил преди 5 години
1. От кога Украйна е държава?2. Крим никога не е бил украински!
32
2
 
19
 
! Отговори
референдум преди 5 години
Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!
31
7
 
0
 
! Отговори
з преди 5 години
До Анонимен32Има кой да я защитава. Ти седи тука.
30
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неминуемо Украйна ще си върне Крим.
29
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се защити териториалната цялост на братска Украйна срещу руският империализъм.
28
1
 
15
 
! Отговори
защо? преди 5 години
Защо няма санкции срещу фашистката хунта в Куев? Отговорна за хилядите избити от нея украинци! Да припомним, че на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От "Свобода", "Десен сектор" и "Национален корпус" - убийците на Пороченко!
27
1
 
16
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Крим ще бъде върнат на вече бившата Украйна, когато Израел върне всички окупирани територии на палестинците.
26
10
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Дърт комунистС какво да са щедри завалиите? С 7800рубли заплата ли?С лади и москвичи ли?Дреме му на българина за Русия. като стане зле положението, хваща пътя за САЩ като малкото курнелийче.
25
2
 
8
 
! Отговори
ТАЗИ преди 5 години
МУТРА БАЛТИЯТА ДА НЕ МИ СЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРИН--НАПРАВО СИ Е РОМЛЯНЧЕ--ТЪПАНАРЧЕ--УКРАЙНА--ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА И НЕ Е ИМАЛО---ХОХЪЛ И ЧОВЕК----
24
10
 
1
 
! Отговори
пропаганда преди 5 години
До Анонимен25петербургски платен *** пише от името на българския народ.
23
1
 
25
 
! Отговори
Натовски историк преди 5 години
Скорошни разкопки установиха, че древното племе Укри, е второто най-старо племе в света. Само макетата го бият с точно два месеца по древност. Макетата успяват да колонизират Марс, докато Укрите се насочват към Меркурий. Така е създадена Слънчевата система.
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ никога няма да застане срещу руснаците и няма как да обича украинците, ако продължават да се кланят на сегашните си фашистки управници!
21
5
 
24
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Русия е благородна и изключително щедра към приятелите си и безкомпромисна срещу тези тръгнали срещу Нея! Укрите ще плачат заради късогледството си!!
20
5
 
27
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Укрите сбъркаха като тръгнаха срещу Мечката!! Никой не е видел добро, тръгнал срещу Русия!! Сега ще си понесат последствията като нас - бавен и мъчителен разпад на държавата и геноцид над народа!!
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски- окончателно и завинаги!Свикна ли Балтаджи???
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости, Боко ходи да си гледа мач. Шампионската лига.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтриването на напомнянето че държавното псевдообразувание Открадна трябва да върне правата на българското ни малцинство там нагледно показва колко е българска настоящата ни медия. Малцинството ни е обезправено там от хунтата. Истината не се трие. И да я триете и да не я триете все е тая. Само се разкривате що за стока сте.