Приятелска среща ли бе посещението на Борисов в Украйна?

Обсъдиха политическите и икономическите отношения, но...
Обновена: 1 юни 2018 09:16 | 31 май 2018 15:15, Екип на Bloomberg
48
Приятелска среща ли бе посещението на Борисов в Украйна?
Снимка: Pixabay

Срещата между българския министър-председател и президента на Украйна, Петро Порошенко, беше приятелска среща. Това каза Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, пред Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Балтаджи добави, че по време на срещата министър-председателите на България и Украйна, както и президентът на Украйна, са разменили мнения по целия двустранен ред – политическите и икономически отношения между двете държави, както и са обсъдени конкретни проекти. Като най-важен от тях посланикът на Украйна в България отбеляза изграждането на транспортния коридор между Одеса и Варна през Румъния.

С това ние ще постигнем много. Пътят на украинските туристи към България ще се улесни и ще се създадат допълнителни добри отношения за бизнеса.

Значително увеличение се наблюдава при броя на украинските туристи в България – над 10 на 100. Над 300 хил. украинци са посетили страната ни през миналата година.

България е една от интересните и обичани държави от украинските туристи. Броят на туристите се увеличава и то не само през лятото. Държавите ни са много близки като език, религия, култура и литература и това няма как да не мотивира туристите да посещават страната.

Балтаджи коментира и Минските споразумения, като посочи, че от те се изпълняват от страна на Украйна, но не и от Русия.

Минските споразумения са ключови и ние нямаме алтернатива. Що се касае за Украйна – ние от самото начало сме привързани и ги спазваме, което не може да се каже за Русия.

Той определи Русия като „държава агресор“ и призова международната общност да засили натиска върху нея.

Руската военна намеса е откровена, тя е явна. Имаме десетки, стотици, хиляди доказателства, че Русия продължава военните действия на територията на Донбас.

Балтаджи определи строежа на моста от Русия към Крим като опит на Русия да легитимира незаконната окупация на Крим . 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадно ми е за украинците как ги прецакаха и излъгаха, а това са бели хора-православни славяни. САЩ запалиха Майдана и предизвикаха Русия, а сега 3 години по-късно са оставили укрите на съдбата. Строи се Северен и Южен Поток, чрез който газта за Украйна ще бъде спряна. Питаха Германия за това и тя им каза: не ни критикувайте, не ни занимавайте, оправяйте се, сори! Това е истинската евро-солидарност! Украйна най-добре да се върне в руский мир, че от Запада нищо добро не я чака. Да ни питат нас!
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Балтаджи коментира и Минските споразумения, като посочи, че от те се изпълняват от страна на Украйна, но не и от Русия."А Балтаджа знае ли дали Русия е страна по това споразумение? В 13-те точки от Минското споразумение няма думата "Русия", но има доста задължения за Украйна, вкл. и конституционни промени.Кои точки Е изпълнила Украйна и кои НЕ Е изпълнила Русия, защото да си говорим, че едните спазват , а другите не е лесно. Дай точка по точка какво е направено!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото НСО гледа мача покрай Боко, освен това и други видни личности и важни персони.Платихме на около 100 човека билети във ВИП зоната на стадиона.
13
6
 
42
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
Н. превъзходителство посланик Балтажи се е объркал, и то много. Първо, езиците ни са близки, а не много близки. Впрочем, не съществува украински език, както не съществува австрийски или македонски език. Минските споразумения не се изпълняват основно от Украйна. Умишлено в Киев отказват да приемат закон, уреждащ статута на Донбас. Русия НЕ Е СТРАНА по Минските споразумения и няма какво да изпълнява по тях. Русия не е държава-агресор, тя не воюва с Украйна. Украинската армия предаде без бой Крим.
12
2
 
33
 
! Отговори
СТИГА ЕКСКУРЗИИ преди 5 години
ТОЙ ХОДИ САМО ЗАРАДИ МАЧА, НО НЕ БЕШЕ САМО ТОЙ. В ЕКСКУРЗИЯТА УЧАСТВАХПА 50 ХАЙЛАЗИ, КОИТО С НАШИТЕ ПАРИ ХОДИХА НА МАЧ.
11
9
 
34
 
! Отговори
Т преди 5 години
Балдажи той не украинец а от западна укр фашист сега сиди тук и получава пари разбирасе ще плюе русия
10
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Урките нито говорят нито пишат на руски. ТЕХНИЯТ ЕЗИК Е 4А.ЛГАРСКИ. Така 4е урките нямат нищо общо с българският език. Като народ са близки с руснаците но управниците им са фашисти. Наи лошото е 4е мислят КРИМ за тяхна собственост но забравят 4е КРИМ никога не е бил украински а Руски. Това 4е украинеца Никита Хруш4ов го присвои в на4алото на 60-те години на 20-ти век е друга бира.
9
9
 
26
 
! Отговори
Чистете Киев преди 5 години
Свалянето на визите з а братята ни от УКрайна е голям Успех за Европа..Важно е блокиране на конфронтацията с Москва. НАгли наркомани на власт в Киев нанесоха щети з а трилион долара на Украйнския народ като съсипаха огромни добре организирани икономически връзки вкл кооперирани производства.Гонете наркомани и престъпници от Киев
8
8
 
9
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 5 години
Срещу Братска Украйна и Русия се провеждат нагло престъпни остро диверсионни мероприятия от 1914 година. Диверсантите отровиха десетки милиони Украйнци и руснаци с цел остра конфронтация ползват телевизии с обемно проникващо пси препрограмиране ..Пробваха на власт нарко манизирани депутати с импланти и микрочипове..препоръчваме спиране на всякакви конфронтации между Киев и Москва.С нападението над Источна Украйна с масови убииства на цивилни и военни се появи риск от ядрен холокост.
7
7
 
46
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Руската военна намеса е откровена, тя е явна. Имаме десетки, стотици, хиляди доказателства, че Русия продължава военните действия на територията на Донбас" - къде са? Извадете поне едно.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 тъпанарр
5
2
 
11
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
2 какво се е променило последните 4 години там че да се връща
4
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко отиде в Киев на мач! Другото беше за прикритие. Уж си говорили с Потрошенков и щеше да казва нещо на Путин, но на него тия не му минават! И накрая хвана нощния полет с цялата посрамена чета!
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наш Боце е фен на Реал,та посещението в Киев е съвсем ,, приятелско"
2
4
 
43
 
! Отговори
ц е н з у р а по въп преди 5 години
Разгледан ли е въпросът за връщането на майчиния език на българите ни там? Понеже се премълчава а това е основният проблем в момента. Също връщането на окончанията на българските им фамилни имена.
1
10
 
35
 
! Отговори
българин преди 5 години
Украинците на са добре дошли в България !! Ако искат да ходят и на майната си !!