Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история

Съпредседателят на Алтернатива за Германия със скандално изказване
Обновена: 2 юни 2018 21:49 | 2 юни 2018 21:49,
142
Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история
Снимка: архив Reuters

Съпредседателят на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Александър Гауланд заяви, че Адолф Хитлер и нацистите са били само "курешка" в 1000 години славна германска история, съобщи радио Дойче веле, цитирано от Франс прес.

"Хитлер и националсоциалистите са просто курешка в 1000 години успешна история на Германия", заяви Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на партията си.

"Да, признаваме отговорността си за 12-те години нацистка диктатура. Имаме славна история и тя, драги приятели, е продължила по-дълго от тези 12 проклети години", каза той на среща на младежката организация на АзГ в Зеебах, провинция Тюрингия.

Генералният секретар на Християндемократичния съюз на канцлерката Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер бързо реагира в Тwitter, пише БТА.

"50 милиона военни жертви, Холокостът и тоталната война са само "курешка" за АзГ и Гауланд. Ето каква е тази партия зад благовъзпитаната си маска", написа тя.

"Алтернатива за Германия" е главната опозиционна сила в парламента с над 90 депутати от 709.

Партията възникна през 2013 г. с платформа за противопоставяне на еврото, но с бежанската криза от 2015 г. се превърна в антиимигрантска, антиислямска и анти-Меркелова партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер освобождава Германия от Международните банкови картели.Когато Хитлер става канцлер на Германия, германският народ няма работа, няма пари и гладува. Един варел пълен със сто милиарда марки не може да купи дори един хляб по това време. Много германци живеят в бараки, тъй като безброй домове и ферми са били иззети от банките на Ротшилд/Рокфелер. Драматичното обезценяване на марката започва скоро след приватизирането на Райхсбанк, или оставянето и в ръцете на частни инвеститори.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МошеМоше нали знаеш, че името ти произлиза от думата мoшеник.
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без Германия - няма ЕС.Ще се кланяме пак я на турци я на руснаци...
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер създава процъфтяваща икономика с нулева безработица.В Германия безработицата изчезва само за две години и тя отново стъпва на крака.Борисов кога ще направи това в България?
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възродил е Германия ама е почнал голяма война и когато е завършила в Европа е нямало бели мъже.Оп емиграцията от Африка плюс чувството на вина в оцелелите и ето ти изчезващо местно население.Когато правителството реши да съсредоточи много пари в развитие на наука и техника-стават чудеса.Например Айнщайн е бил отхвърлен от германците защото е еврейн.Някак странно е да се гонят доказани учени а да се търси свръхчовекът при разни *** в колиби в Хималаите.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците строили огромни дървени статуи на генерала и президент на Германия - Хинденбург, слагали го по чаши, стени, плакати, навсякъде. Но той не им се уловил на ума. После идва Хитлер, който удовлетворява желанията и стремежите им. Намерили са точния човек.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер погуби Германия, скоро Намибия ще осъди немците за базумствата на курешката Хитлер. Германия може да напише друга история и тя не е тази на Меркел и Хитлер, а на Маркс и Енгелс.
7
1
 
11
 
! Отговори
Dj преди 5 години
Курешка???
6
6
 
20
 
! Отговори
Учете история преди 5 години
До Първата Световна Война в Европа бялата раса е била 99.9999999% от населението. С цел заграбване на колониите и ресурсите се сбиват новите сили със старите колонизатори. Само в битката при Вердьон загива цвета на нациите на Франция и Германия по онова време. После англосаксите финансират Хитлер и неговата партия като му подаряват Чехия, с цел да има голяма война, а те да правят суперпечалби.В резултат от "умната политика" на Хитлер, сега бялата раса в Европа е 40% и постоянно намалява.
5
17
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Не Хитлер, а германците сами се възродиха. Възродиха се и след края на ВСВ.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците имат нужда от кайзер. Ще им дадем един от нашите князе Сакскобурги. Те ни услужиха навремето.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адолф Хитлер възроди от пепелта цяла Германия, а сега се надпреварват да го плюят и хулят и да го правят от черен по черен. Тези *** в Германия съвсем се самозабравиха. Защо тези *** използват технологиите създадени от нацистите някой трябва да ги попита.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, лъжа ли е? Наистина не разбирам поликоректното говорене. Това е просто диктат над свободата на мнението. Нито са възхвалявали Хитлер, нито са казали, че годините на неговото управление са добри. Просто са казали, че Германия (освен Хитлер) има и друга история, което е обективен факт. Какъв е проблемът?
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно.Аз също не харесвам Хитлер.Ако се беше съсредоточил в развитието на бялата раса вместо с избиването и сега всички щяхме да живеем в един по-добър свят.Белите винаги са били малцинство в световен мащаб и ето през ВСВ загиват почти 60 милиона.Нито една африканска или азиатска държава никога не е губила толкова много хора за период от 4-5 години.След тва и Сталин се е отчел с няколко десетки милиона руснаци...Ми то не останаха бели.Какъв бял расизъм?Бял геноцид.