Гимнастичките завоюваха бронз на европейското в многобоя

Най-силното им изпълнение беше петте обръча
2 юни 2018 21:30,
14

България спечели бронзовите медали в отборното класиране и в многобоя при ансамблите на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, който водеше в класирането след първия ден на надпреварата вчера, днес допусна грешка (излизане на уред и гимнастичка извън терена) в съчетанието си на три топки и две въжета и получи оценка от 18.650 точки.

България събра 41.750 точки в многобоя при ансамблите, след като вчера получиха 23.100 за композицията с пет обръча. Титлата в многобоя при ансамблите завоюва Русия с 43.625 точки, а на второ място е Италия с 42.900 точки.

В отборното класиране, което е съставено от представянето на девойки индивидуално и ансамбъл жени, България се нареди на трето място със 140.600 точки. При девойките участваха Татяна Воложанина, Ана Келман и Елизабет Йовчева.

Отборно шампион стана Русия със 151.425 точки, а на второ място е Украйна със 141.000 точки. Татяна Воложанина се класира за финалите и на четирите уреда при девойките. Ансамбълът на България също ще играе и на двата финала в неделния ден.

Европейското първенство завършва утре с многобоя при жените с участието на Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да бъда лош-но какво от това ? Особено на големия ЕКРАН на животеца у нас ?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момичетата се изключителни! Извънредна трудност, публиката ги обожава! За незнаещите, които коментират - многобоят включва ансамбъла и представителки на юношите. Определено момичето с немско звучащо име, не е за такова състезание и дръпна отбора назад.Няма такъв ансамбъл и няма да има скоро! Те са съвършени! Независимо от това, че една от топките излетя, съчетанието и е с трудност над 12! Поклон на всички за това!Браво!
9
3
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо не се пренасочват парите от спортове без никакви успехи, където се наливат много средства като футбола и волейбола ни, към спортове с много успехи като гимнастиката ни?
8
2
 
6
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 5 години
Е, кво толку, те и на Олимпиадата бяха "златните" бронзови момичета и се уредиха с доживотни пенсии. Живи и здрави да са.
7
1
 
6
 
! Отговори
Нешко Робев преди 5 години
Хм...Бронз . При мен печелехме само злато !!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря ви момичета. Какви хубави моменти ни давате винаги.
5
2
 
11
 
! Отговори
Радост преди 5 години
Кралици. БЛАГОДАРЯ ВИ. Вия сте първото нещо което споменавам когато се хваля с България. Гордея се с вас.
4
4
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
ПРЕКРАСНИ!И както винаги ощетени! Браво момичета вие сте едни от малкото събития ,които ни карат да се гордеем че сме БЪЛГАРИ! Живи и здрави да сте и винаги с големите усмивки все напред!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за изцепката на поредната чалга-кифла кога пак ще пишете, че изпадам в абстиненция?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браомноо добре!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво момичета!!!