Кои са основните ползи от кората на динята?

Сладка, освежаваща, студена – подходяща в горещите летни дни
25
Кои са основните ползи от кората на динята?
Снимка: pixabay

Динята е любим плод на мнозина. Сладка, освежаваща, студена – невероятно подходяща в горещите летни дни. Бързаме да изрежем сърцевината ѝ, но какво правим с корите? Изхвърляме ги, разбира се. Свикнали сме да смятаме, че те са храна за прасетата.

Е, прасетата всъщност са истински щастливци, когато похапват от изхвърлената кора на динята, защото тя има невероятно много ползи за здравето.

Следващият път, когато ядете сладка и сочна диня, не забравяйте да си гризнете и от кората ѝ. Защо?

Защото кората на динята е източник на много хранителни вещества, много повече, отколкото в сладката ѝ сърцевина. Изхвърляйки корите, тези полезни елементи отиват в коша за боклук.

Кората на динята доказано съдържа антиоксиданти, витамини С, А, В6, калий, цинк, ликопен, аминокиселини, флавоноиди, фенолни съединения. Освен това е с много ниско съдържание на калории и захари.

Кои са основните ползи от кората на динята?

Грижа за кожата

Високите нива на ликопен и антиоксиданти в кората на динята я правят много полезна за кожата. Те намаляват вредните ефекти от свободните радикали, състаряващи кожата и предизвикващи поява на бръчки и петна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
24
 
! Отговори
Стършел преди 5 години
Защо не напишете нещо за корите от картофите или бананите?