Откриха 23 нелегални мигранти, скрити в тайник на ТИР

Те били в тясно помещение под тавана на товарния отсек
3 юни 2018 13:40, Василия Пейчева
13
Откриха 23 нелегални мигранти, скрити в тайник на ТИР
Снимка: Архив, Reuters

Групата от 23-ма нелегални имигранти от Пакистан и Афганистан, която бе задържана вчера в рамките на специализиирана полицейска операция на българо-гръцката граница, е била укрита в професионално изграден тайник в ТИР. Това заяви на брифинг на граничния ни пункт с южната ни съседка "Капитан Петко войвода" директорът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков.

Този камион с наши регистрация и шофьор бе спрян на пътя Ивайловград - Любимец в рамките на акцията, като при инспекцията бяха открити признаци, че в камиона може да има укрити хора, посочи той. Товарният автомобил е отведен за щателна проверка на ГКПП Капитан Петко войвода, където в превозното средство след пролъчване с ренгенова апаратура и физическа проверка са установени 23 лица.

Категорично бе установено, че те са преминали през "зелената граница" пеша от Гърция у нас, допълни Кичиков.
По негови думи имигрантите, които са само мъже, са били натоварени в камиона в зоната за отговорност на граничния полицейски участък Ивайловград. При извършените беседи с нелегалните е станало ясно, че всички те са си платили, за да стигнат до Франция. Те твърдели, че на турска територия преди да преминат също нелегално в Гърция, са имали водач. Някои споделили, че са платили по 1600 евро на каналджия.

Превеждането през нашата граница е било организирано. Мигрантите са качени на транспорта близо до браздата и настанени в изключително тясно помещение под тавана на товарния отсек, посочи още главен комисар Кичиков. Отворът е може би към 50 сантиметра, можете сами да си представите в какво състояние са били транспортирани хората, добави той. Иначе каросерията била празна.

Специализирана операция на българско-гръцката граница бе започната след анализ на ситуацията в Гърция, подчерта директорът на "Гранична полиция". По думите му тя се провежда със сили и средства на "Гранична полиция" и включва засилени проверки на превозните средства, които минават през граничната зона. Граничните служители били достатъчно добре обучени, за да реагират адекватно при съмнения.

Образувано е досъдебно производство за нелагално преминаване на границата, съобщи изпълняващият функцията районен прокурор на Свиленград Мария Кирилова. Тя допълни, че шофьорът на камиона, който е от Хасково, е задържан за 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение и срокът за задържане да бъде удължен на 72 часа.

Засега той не давал обяснения. Има задържано и второ лице, което е действало като помагач на предполагаемия трафикант, информира още Кирилова.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
“Откриха 23 нелегални мигранти, скрити в тайник на ТИР...групата е от Афганистан и Пакистан...”
=============

Чудесно! Все едно са открили 23 късчета самородно злато, но дори още по-хубаво! Защото това са 23-ма високо образовани специалисти - адвокати, лекари и ядрени инженери! Сега правителството на Бойко има ужасно отговорната задача да се пребори да не бъде допуснато да ни бъдат отнети от някоя друга европейска държава! Хаштаг_те_са_наши! Хаштаг_сърчице! #refugees_welcome, #keep_’em_here
11
0
 
13
 
! Отговори
ами преди 9 месеца
Пълзят ли пълзят гъсениците.....
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ъ
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
все ги гледааш бедни и гладни, по лагерите бунтове вдигат за храна, от къде тези хиляди долари и евро за каналджии ? да си бяха платили самолетните билети и да си ходят при меркел и макрон,там си ги искат. сега ще ги разсеят из БГ. а до колкото знам, нелегалното преминаване на граница и без документи е НЕЗАКОННО ! НЕЗАКОННО! НЕЗАКОННО!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано "беседването" да е включвало обилни шамари и бичуване като в "Робинята Изаура".
7
0
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 месеца
Макрон да праща самолет и да си ги пребира.Това ще е една хуманна постъпка към невинните имигранти.
6
1
 
10
 
! Отговори
обратно преди 9 месеца
айде ся обратно на мишките, да се върнат да си оправят скапаната държава
5
6
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 месеца
Сега да им върнат парите на хората.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак домашни любимци на комунисти
3
0
 
19
 
! Отговори
,.,., преди 9 месеца
....всички те са си платили, за да стигнат до Франция...
____Щом са си платили за там,няма какво да ги задържаме у нас.Или безплатно обратно в Турция ,а там Ердоган да си ги праща по родните места в Афганистан,Пакистан-тан война няма.В България никаква работа нямат да висят.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-сетне основният философски въпрос "колко дявола могат да се съберат на върха на една игла" изглежда е решен.
1
0
 
16
 
! Отговори
чарли преди 9 месеца
..."категорично е установено,че те са преминали през "зелената граница"пеша...."
23 човека преминават през границата и никой не ги спира.Тези са ги хванали ,а колко бандити не са хванати ?