"Пет звезди" празнува в Рим влизането си във властта

Един стар свят си отива, каза Бепе Грило
3 юни 2018 11:21,
7
"Пет звезди" празнува в Рим влизането си във властта
Снимка: БТА

Хиляди привърженици на антисистемното Движение пет звезди отпразнуваха снощи в Рим влизането му в състава на управляващата коалиция на Италия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Никой не очакваше подобно нещо от мен", заяви пред множеството бившият комик Бепе Грило, който създаде Движение пет звезди през 2009 г. Днес то е най-голямата самостоятелна политическа партия в парламента и е в състава на управляващата коалиция заедно с крайнодясната партия Лига.

Новият лидер на Движение пет звезди Луиджи Ди Майо пък е вицепремиер в новото правителство и министър на труда и икономическото развитие.

"Днес държавата сме ние", заяви пред множеството Ди Майо.

Пред ликуващите симпатизанти Паола Таверна, заместник-председател на Сената, каза, че все още не може да повярва какъв път е извървяла за 10 години. "Преди 10 години бях една жена от народа, която се вслушваше в Бепе и съм горда с това. Още тогава той ни разказваше за това, което ние сега преживяваме", заяви Таверна пред хилядите привърженици на Движение пет звезди.

Пред тях Бепе Грило каза, че сега в Италия един стар свят си отива и идва един нов свят. Луиджи Ди Майо пък припомни, че симпатизантите на движението са тези, които ще кажат дали неговите лидери са свършили добра работа.
Очакванията от кабинета са големи - намаляване на данъците, връщане на стопилите се спестявания, промяна в пенсионната реформа, месечен доход за най-бедните.

Една от участничките в митинга снощи предупреди, че новото правителство трябва да се страхува от хората, които сега го подкрепят и които то представлява. "Днес министрите са аплодирани, но утре те може и да бъдат освиркани", казва 32-годишната работничка Кристина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пет звезди са пълни с внедрени агенти на досегашните им партии. Справка - Кузевците в Атака през първите им два мандата в парламента. Вече Сидеров ги изрита, ала пъкленото им дело е факт, сринаха общественото доверие в Атака.
4
0
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Техният шанс е, че нямат Варели Симоката, който просто си иска Бойко Борисов. И са пет, а не три патриота;)))
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сигурно 3Такива "малко луди" за които гласуват такива като теб "доста глупави" ще ви докарат до кофите за *** да станат постоянният ви дом.Само гледай.
2
1
 
10
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Италия да напусне ЕС!!!Ха дано!!!
1
1
 
20
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Само такива малко луди ще оправят Европа !!!!