Санчес може и да не изкара до изборите

Няма да има министри от "Подемос", а те му дадоха силно рамо
Обновена: 3 юни 2018 16:46 | 3 юни 2018 16:33, Камелия Цветанова
15
Санчес може и да не изкара до изборите
Снимка: Reuters, архив

Новият премиер на Испания Педро Санчес, който бе издигнат на власт от необичаен съюз от съперничещи си партии, няма да включи представители на крайнолявата партия "Подемос" в кабинета си, каза негова сътрудничка, цитирана от Ройтерс и БТА.

Още по темата
Санчес дойде неочаквано на власт в резултат от корупционен скандал, който свали правителството на консерватора Мариано Рахой. Неговата Социалистическа партия обаче държи едва 84 места от 350 в парламента и не е ясно колко време би съществувало правителството му.

"Подемос", която помогна на Санчес да свали от власт Рахой, заяви, че иска да участва в правителството.

Партията иска щедра социална политика и по-строги регулации и данъци за банките.

На въпрос дали в новото правителство ще има министри от "Подемос" сътрудничката на Санчес Маргарита Роблес заяви за радио Кадена Копе: "Не, не. Позицията на Педро Санчес е ясна. Това ще е правителство на Социалистическата партия, правителство на малцинството".

Друг сътрудник на Санчес, Хосе Луис Абалос, заяви за телевизия "Ла Секста", че съставът на новия кабинет ще бъде обявен до средата на следващата седмица и че е възможно в него да има независими кандидати, които не са членове на Социалистическата партия.

Той подчерта, че всички партии, които свалиха Рахой, са против предсрочни избори, но призна, че правителството може да се сблъска с твърда опозиция в парламента и да се стигне до предсрочен вот.

Сред местните медии дори левоцентристкият "Паис" се съмнява, че правителството на Санчес ще изкара до средата на 2020 г., когато приключва мандатът на сегашния парламент, отбелязва Ройтерс.

"Никое правителство, което не разполага с подкрепата на урните, няма необходимата легитимност да осъществи съживяването, икономическата модернизация и политическите промени, от които се нуждае Испания. Правителството, което ще състави Педро Санчес, може да е единствено кратковременно и преходно", пише вестникът в редакционна статия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИскамЧЕРВЕНИ ПРОШЛЯЦИ НАВСЯКЪДЕ ДЕСНИТЕ ВИ РАЗПОРИХА КРАДЛИВИТЕ СОЦ МАФИЙКИ ОХОХОХООХО
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименохохохохохо ще има пак паднали социалета хоохохо
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Санчес може и да не изкара до изборите"---Много им се ще на тия брюкселски зелки, ей!Ама не знаят българската приказка за лисицата и коча: дето вървяла след него, гледала как му се клатят м*ете, клатят се и аха да паднат, ама не падат. :)Та, така ...
8
3
 
9
 
! Отговори
Искам преди 5 години
Искам алчните десни в ъгъла, където им е мястото. Гърция, Италия, Испания, Австрия се управляват от хора, които са анти на послушниците. Европа има нужда от промяна иначе затъва.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ НЕ ИСКА ЧЕРВЕНИ ПРОШЛЯЦИ
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италия ги сменя, Испания ги сменя. Франция недоволстват.БОЙКО БОРИСОВ Е ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАХОЙ Е ПРЕСТЪПНИК НО В МИНАЛОТО ЧУВАХ КОЛКО Е ЗАКЪСАЛА ИСПАНИЯ А ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ИСПАНИЯ БАВНО ВЪРВЕШЕ НАГОРЕ!ПРЕСТЪПНИК НО МАЙ БЕШЕ ДОБЪР ПРЕМИЕР!!!И ЗА БОНУС ПРАВИЛНО ГИ НАМЛАТИ В КАПУТАЛУНИЯ И ИМ УБИ МЕРАЦИТЕ :D
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AndreshkoКитай тихо и кротко завладява света !! Докато Тръмп се зъби, САЩ си отиват !! ЕС е минало !! Все още ли има наивници, които да вярват в противното ??
3
5
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
ЕС върви към разпад с много бързи темпове. Гърция още се люшка,след нея Италия е на същото дередже и накрая сега и Испания...Едва ли ще стигнат силите на Германия и Франция,за да ги стабилизират,след като в Германия нахлуват китайците. Вероятно китайците сега ще "помогнат" на икономиките на Италия и Испания. Китай извършва икономическа експанзия в Европа.
2
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какво ни интересува испания да си гледаме нашата кьща
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санчо Панчез.