Ужасът от първо лице: Мятай парите! Ще ти отрежем пръстите!

Жертва на ало измамници разказа за ада, през който е минала
Обновена: 3 юни 2018 17:50 | 3 юни 2018 17:42, Камелия Цветанова
49
Ужасът  от първо лице: Мятай парите! Ще ти отрежем пръстите!
Снимка: Булфото, архив

На 29 май на гарата в Горна Оряховица е проведена спецакция по залавянето на ало измамници. Разплитането на случая тръгва от възрастна жена, която хвърля 1000 лева през прозореца си.

Още по темата
Късният следобед на 28 май 65-годишната жена попада в схема на телефонна измама.

"Сетих се, че са измамници и затворих. После пак ми звъняха и казаха, че не са измамници, а от полицията”, разказва Илинка Боромсузова пред Нова тв.

Мъжът отсреща се представя за бившия главен секретар на МВР и настоящ шеф на Агенция "Митници” Георги Костов. Прилагат схемата, че съдейства за разкриване на телефонна измама и искат от жената пари, за да хванат престъпник. Тя им отказва, а мъжът на телефона я заплашва.

"Заем къде са парите, мръсницо, сега ще дойдем, ще ви отрежем пръстите, ще ви хвърлим от балкона надолу и ще ви изнасилим”, заявил измамникът.

Уплашена, жената хвърля от балкона всичките си спестявания – 1000 лв.

Ден по-късно полицаи от Пловдив и Горна Оряховица влизат в следите на измамниците. Залавят 48-годишния Атанас по прякор Трепача от гара Горна Оряховица.

Мъжът е известен на полицията.

Счита се, че е един от мозъците на телефонните измами у нас.

Има подозрения, че е участвал е и в най-крупната измама в Гърция, на стойност половин милион евро.

Оказва се, че настоящата измама е извършена от Букурещ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ела ги режи бе тарикат
22
3
 
47
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
Всички тия измамници са свързани с полицията.Леките пари ги взима полициата от тия, които преди това са ги взели от другаде.Поради сложната и тежка система полицията си набавя леки пари. ИМА СИ СЛУЖЕБЕН ЧАДЪР.ВГЕДАЙТЕ СЕ В ПОЛИЦАИТЕ, КАК ЖИВЕЯТ, КАК ХАРЧАТ, КАК СА ИМ СЕМЕИСТВАТА.И НАЙ ВАЖНОТО КАКВА Е ТЕЖЕСТА НА ТРУДА ИМ..
21
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми се обажда една дай 380лв. Ние сме топлофикация.- ,Добре , но нямам топла вода, нямам отоплителни тела, нямам и тръби. Така и казвам.А тя . - Ние знаем, но така са ми казали да се обаждам ?!?!
20
4
 
19
 
! Отговори
az преди 5 години
По-добре кажете за лалугерите. Преместиха ли ги?
19
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът е известен на полицията.Това значи че прави изпами под полицейски чадър.
18
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът е известен на полицията.Счита се, че е един от мозъците на телефонните измами у нас------------------------------------------------Винаги съм се чудил какво означават термини като "известен на полицията"???Като е известен, защо не е там където му е мястото???Докато полицията действа като фейсбук група, която познавала тоя и оня, вместо като орган който залавя престъпници, така ще е
17
1
 
51
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Ако искате поне да намалеят тези измами трябва да ги накажете с хубави присъди хванатите сега ,Другите ще мислят дали да продължат. Но трябва желание от институциите.
16
1
 
39
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Директно - КОГО ТЪРСИТЕ? На този кратичък въпрос мошенниците обикновенно почват нещо да осукват или ти цитират телефонния номер, но отново - КОГО ТЪРСИТЕ ги отказва от диалог!!!
15
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-просто е, като директно ги попитате "Кого търсите?" - те си продължават по сценария и не отговарят, пак ги попитайте "Кого търсите?" След 3-4 пъти като ги попиташ ....казват "тебе" и на въпроса "Кой съм аз?" - затварят. Важното е да не казвате нищо друго, освен директното "Кого търсите?".
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз горещо съветвам децата да сложат СОТ на възрастните си родители. Не е скъпо, дават паник бутони и слагат където трябва камери. Най малкото това дава сигурност на възрастните хора че някой ги пази. От опит знам че помага срещу мнгасара. Даже доста често сотаджиите идват заради фалшиво задействане на системата, но така е по добре
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може жената да е била редовен колега-коментатор под статиите в Днес.бг и затова. Наистина звучи страшно от тази гледна точка:)
12
1
 
22
 
! Отговори
Сутиен преди 5 години
При бай Тошо нямаше телефони, а дублекси и опашки пред уличните апарати. Много българи участват за пребирането на парите...(може да попитате някои таксиметрови шофьори)
11
10
 
25
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
ЕС е прекрасно място за живот - даже малките деца носят смартфони и са облечени от моловете. Във всеки дом има компютър или лаптоп, задължително кабелна, по хипермаркетите хората бутат пълни колички, във всеки двор по две коли макар и втора ръка, във всяка стая телевизор, на всеки етаж хладилник, на всеки празник границите се задръстват западни коли а пенсионерите всеки ден меткат хилядарки през балконите.
10
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков намяше тоалетна хартия и банани а демокрацията ни донесе тоалетна хартия и банани.
9
5
 
18
 
! Отговори
В ЕС сме толерантни преди 5 години
до 1"Докато ало измамниците не почнат да се скопяват тая работа няма да спре!" Ало другарю нидейте тъй ,че Бойко ще плаче за Мю./мюн с тежкото детсво стигнал до телефони измами .Най добре да купим по едни свещи ,вазелин и презарватив второто и третото са по желание (има хора обичат да ги боли ,други не , ниекато част от ЕС неможем да дискриминираме и подтискаме орентациите и фетишите). Преди 28 години вие си избрахте европейското бъдеще ,както каза бати ви Макрон "СВИКВАЙТЕ"
8
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков нямаше такива работиПри Бойко Борисов има, защото герберастите са жендъри и гнусове
7
12
 
19
 
! Отговори
Шмайзер преди 5 години
Тези елементарни схеми, говорят, че българите над 60г. нямат елементарни познания по право,житейски опит, не се интересуват от случващото се, не гледат новини, не сърфират в Интернет... липса на рутина
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До историкаТи добре ли си.
5
0
 
36
 
! Отговори
Чакай малко преди 5 години
Тоест те щом си ги познават значи си работят с тях..... А добро утро.....
4
0
 
32
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
Дайте ги на Тръмп...12 разгневени заседатели ще ги питат само едно:-виновни или невиновни! После съдията ще смята до 33 години и нагоре...