Лекарите във ВМА спасиха жена с рядък тумор

Пациентката вече е изписана и се възстановява
6 юни 2018 19:17,
14
Лекарите във ВМА спасиха жена с рядък тумор
Снимка: ВМА

Лекарите във Военномедицинска академия спасиха жена с рядък тумор.

Специалистите от Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия на ВМА извършиха изключително сложната интервенция на 43-годишната пациентка.

Жената била с тумор на надбъбрека, с туморен тромб в долна празна вена и метастази в черния дроб.

Поредната изключително сложна оперативна интервенция бе извършена от екипа на проф. Никола Владов на пациентка с тумор на надбъбрека, с туморен тромб в долна празна вена и метастази в черния дроб.

След тотално изключване на черния дроб от кръвообращението за около 40 минути, екипът на проф. Никола Владов отстрани част от долна празна вена и я замести заместена със синтетична протеза, съобщи пресцентърът на ВМА.

Наличието на метастази в черния дроб наложило отстраняването на дясната половина на органа.

"Това е един сложен процес, който изисква добре сработен екип, добър анестезиологичен екип и добра логистична подкрепа. На база над 10-годишния си опит в чернодробните трансплантации, ВМА и Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия се специализира в операции на тази специфична зона, което изисква добра база за извършване на тежка хирургия, добра подготовка не само на чернодробните специалисти, но и на уролози, ендокринни хирурзи и други", коментира проф. Никола Владов.

Пациентката вече е изписана и се възстановява нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Браво на екипа.Най добрите специалисти от ВМА адмираций.Бързо ъзстановяване на пациентката и далги години живот!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 и 5А ти откъде знаеш че няма да получиш инфаркт, инсулт тази вечер или че утре други ден няма да те блъсне кола?Тука по важното е че лекарите са решили че има шанс за спасение и са направили това което им е по силите в случая. Останалото е божа работа. Докато един отписан от лекарите пациент се бори за живота си, доста здрави хора си заминават по други причини без въобще да са болни..
9
1
 
3
 
! Отговори
д преди 5 години
ама каква 10 годишна практика за трансплантации. В франция се правят трансплантации на черен дроб в кварталната клиника. не е събитие. кога българския народ ще разбере, че не му трябват органи в гроба. хиляди млади хора и деца умират защото са чакали с години за бъбрек, за черен дроб, за сърце.
8
0
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
BRAVO, NA TAKIVA DOSTOINI LEKARI.
7
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
BRAVO, NA TAKIVA DOSTOINI LEKARI.
6
1
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Искал си нещо да кажеш,но не се разбира точно какво.А за метастазите всеки от нас си е виновен че не е отишъл навреме да го,,почукат и кръцнат".
5
5
 
0
 
! Отговори
трнас и планиран, Ъ преди 5 години
До Трансплантираней, я по-полека. вчера присадили, днеска ашладисали и лозата пак не тръгва и вехне и вехне.след седмица, после след месец и като мине адаптацията- тогава да приказваме. за сега един доктор и неговите авери са били днес на работа и зашили черен дроб от който половината бил отстранен защото метастазирал... . . . . ?
4
4
 
1
 
! Отговори
един лекуван преди 5 години
до номер 1батка, или какундо, спасен човешки живот е когато спасиш живота на човек, а когато тук почукали, там кръцнали и забележи изобщо неговорят за химио- хорманлно или радииотерапевтично лечение, при което всеки доктор знае че метастази с ножици и найлонови тръбички аме не и не и не не се лекува!
3
0
 
11
 
! Отговори
Трансплантиран преди 5 години
Аз като човек който живее с присаден черен дроб казвам едно голямо БРАВО на целия екип. Ето за такива полезни на човечеството неща трябва са се харчат парите по света, а не за безмислен политика и оръжия..
2
0
 
23
 
! Отговори
Благодарен!!! преди 5 години
Уникален доктор Владов! Прекрасен екип! Правят чудеса.Те ми спасиха живота.Желая им да са живи и здрави и все така успешни.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина,винаги е хубаво да разбереш,че е спасен един човешки живот