Гастарбайтерите налели у нас през март ?107 млн.

Преките инвестиции пък намаляват със 125,4 млн. евро
7 юни 2018 10:15,
55
Гастарбайтерите налели у нас през март ?107 млн.
Снимка: Reuters

Само за март българите, които работят и живеят зад граница, са изпратили на семействата си тук малко над 107,6 млн. евро. За сравнение, през третия месец na 2017 г. постъпленията са били 106,2 млн. евро. Това показва справка на Investor.bg в данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от Българската народна банка (БНБ).

Общо за първите три месеца от 2018 г. сънародниците ни зад граница са изпратили в родината си 287 млн. евро, което е с 3,9 млн. евро повече, отколкото за същия период на миналата година.

В същото време преките чуждестранни инвестиции в страната по предварителни данни намаляват със 125,4 млн. евро за март 2018 г. при намаление с 80,1 млн. евро за март 2017 г.

За периода януари–март 2018 г. капиталовложенията в страната са в размер на 179,1 млн. евро (при 273,1 млн. евро по същото време на миналата година).

Макар и данните да са предварителни и впоследствие често да биват ревизирани в положителна посока, тенденцията остава тревожна и показателна за състоянието на българската икономика и доколко страната ни е привлекателна дестинация за инвестиции.

Подробностите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
7
 
! Отговори
Герб са виновни преди 5 години
Ако средния превод е 100 евро са 1 млн души, дори грешката да е 50 процента, са 500 хил!!!!!' работещи българи в чужбина! Какво ме греят тия 214 млн лева. Като ако бяха тук при средна заплата 1000 са загуба от оборот 500млн. Да не говорим за нои и зк! След 10 г роднините им ще са наполовина живи т.е. И парите, това е национална трагедия
25
10
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
От тебе влиза една простоия само. Имигранта е най големия вредител и *** на България!
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пуска бюлетинката за Тиквата та да прецака богатите и после бяга на запад като бит!Ето това е истината.Да си запалиш къщата за да изгори на Вуте плевнята.Това е "филосОфията" на *** балканско племИ.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ....И кое трябва да се набием в главата.. и с великански букви да пишеш, нищо не казваш... злето, т.е.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18НАПРОТИВ, тоалетна е!!и такава я направихте вие тъпите, злобни и завистливи ПРОВИНЦИАЛИСТИ!!БАСТА!!!
21
1
 
29
 
! Отговори
... преди 5 години
Виждам, че мноого малко хора разбират нещата тука! *** к о да се напрай! Толкоз време демокрация толкова време прогресивно затъпяване! Та нека го кажем така драги мой! НЕМА КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ С 150-200лв. ПЕНСИЯ! ДОБРЕ, ЧЕ Е Я СИНЪТ Я ДЪЩЕРЯТА ДА ПРАЩАТ ПАРИ ОТ ЧУЖБИНА, ЩОТО ИНАК ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ А И РАБОТЕЩИТЕ ЩЕ УМРАТ Я ОТ ГЛАД Я ОТ СТУД Я ОТ ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА Я ОТ НЕЩО ДРУГО! ДОКАТО НЕ СИ ГО НАБИЕТЕ ТОВА В Т.ПИТЕ ГЛАВИ НЕМА ДА ИМА НАПРЕДЪК!!!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преки чуждестранни инвестиции и входящите парични трансфери от чужбина извършени от физически лица, нямат нищо общо, освен че са елементи от платежния баланс на страната. Инвестицията създава бизнес, тоест икономика, а тези трансфери създават единствено кухо потребление.
19
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КоЛко мигранти има бе 2-3 млн човеКа пада се по 30-40 евро на човек какво са налели пенсията като си купи една шепа хапчета и западняка си извлича парите обратно с ДДС.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателю родината не е тоалетна ..
17
12
 
6
 
! Отговори
Spectre преди 5 години
Парите на емигрантите изцяло отиват в малките населени места, където възрастните са пенсионери, а младите не искат да работят, точно защото получават наготово тези пари. Така че тези пари са инвестиция в мързел.
16
5
 
21
 
! Отговори
ХанкоБрат преди 5 години
Нефтохим Бургас, АЕЦ Козлодуй, 3-те теца от комплекса Марица + Гастарбайтерите издържат държавата! Много интересно ще се случи когато Европа затвори стратегическите ни обекти, спрът еврофондовете и гастарбайтерите престанат да наливат пари!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България са влезли 107 милиони евра ! Не чушки !От всяко похарчено евро крадците наречени ,, държава " , усвояват 40 стотинки. ДДС !НЕ НАЛИВАТ , Аааааа ???? Всички страдат и наливат !
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** до 9 Предателя най-мрази своя народ и родина.. Вижте как нарича родината Вулгаромуторландия.. Думите ми са напълно точни предатели сте и изменници..
13
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наливат - грънци. Държавни детски градини, държавни училища, държавни университети и на дърти години решават да ходят да мият чинии, за да хранят децата си и бабите, които се възползват от държавните услуги, които ОСТАНАЛИТЕ ТУК плащаме.Големите водоналивници.... Ако бяха толкова можещи, щяха да останат. Но не могат. Дезертьори не се хвалят, че са избягали.
12
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви е гонил .. Да сте останали тука да се борите , да вземете властта и промените нищо.. Най-лесно е да подвиеш опашка и да избягаш като мендил.. Заради вас губим 50 милиарда , а тези които остават и тези които се върнат болни от робския труд на запад ще се пенсионират на 90г..
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Гастарбайтерите налели у нас през март ?107 млн ""..................ще 'наливат' до време ... после какво ще ядете не знам.важното е че председателството върви добре
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сигурно е за хвалба! Народа е изгонен в чужбина за да помага на близките си в страната и управляващите трябва да се гордеят с това!
9
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние губим от Тези предатели и Изменници 50 милиарда .. Къде са 50 милиарда къде 107 милиона,.
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ няма да разбера , но :Тези страдалци , тези българи избягаха от НЕГО и униженията МУ ,а ТОЗИ се хвали.......намалих безработицата ???!!! НАМАЛИ БЪЛГАРИЯ !
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!!!!!!!!!!!!!Храни мой човек, данните са показателни! В момента в България влизат повече пари от такива каъо мен от колкото от инвестиции договорени и привлечени от цялата мафия на ГРОБ