Гастарбайтерите налели у нас през март ?107 млн.

Преките инвестиции пък намаляват със 125,4 млн. евро
7 юни 2018 10:15,
55
Гастарбайтерите налели у нас през март ?107 млн.
Снимка: Reuters

Само за март българите, които работят и живеят зад граница, са изпратили на семействата си тук малко над 107,6 млн. евро. За сравнение, през третия месец na 2017 г. постъпленията са били 106,2 млн. евро. Това показва справка на Investor.bg в данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от Българската народна банка (БНБ).

Общо за първите три месеца от 2018 г. сънародниците ни зад граница са изпратили в родината си 287 млн. евро, което е с 3,9 млн. евро повече, отколкото за същия период на миналата година.

В същото време преките чуждестранни инвестиции в страната по предварителни данни намаляват със 125,4 млн. евро за март 2018 г. при намаление с 80,1 млн. евро за март 2017 г.

За периода януари–март 2018 г. капиталовложенията в страната са в размер на 179,1 млн. евро (при 273,1 млн. евро по същото време на миналата година).

Макар и данните да са предварителни и впоследствие често да биват ревизирани в положителна посока, тенденцията остава тревожна и показателна за състоянието на българската икономика и доколко страната ни е привлекателна дестинация за инвестиции.

Подробностите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
Те гъзарбайтерите "наливат" за себе си и близките си, които после ги дават на ало-измамници. Държавата не печели почти нищо от това.
45
1
 
1
 
! Отговори
Teodor преди 5 години
От толкова "наливане" след няколко години няма да има пари за пенсии. Наливат ама в здравните и пенсионни системи на други страни
44
0
 
1
 
! Отговори
Пет преди 5 години
До Истината...кой си ти стар *** дето ревеш че по младите избягали в чужбина да работят?ами къде ще работят в Бг и какво ще взимат?Комунистите държаха народа при затворени граници.излизаха само най доверените навън за да лъжат че от българите по добри и работливи няма! А те съсипаха държавата и като дойде Кризата пак техните деца и внуци държат маф.иотските фирми .Къде са отидат обикновенните хора от народа.да оставят родители и деца да умират от глад ли?! Наглост само!
43
0
 
4
 
! Отговори
БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ преди 5 години
В същото време преките чуждестранни инвестиции в страната по предварителни данни намаляват със 125,4 млн. евро за март 2018 г. при намаление с 80,1 млн. евро за март 2017 г.....................Това е важната новина. Това означава, че инвеститорите са си взели милионите и са заминали да ги влагат на друго място. Основната причине е голямата корупция при управляващите.
42
0
 
7
 
! Отговори
мижи да те лъже преди 5 години
До АнонименЗа партизанските деца имаше елитни езикови училища и с двойки преминаваха в по- горен клас. Имаше и висша Партийна школа дето се учеха как да упражняват отпор.Нали всички деца бяхме бъдещите строители и ако не ние, то нашите деца и внуци щяха да живеят днес, а сега ни говорят същото от ГЕРБ......
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради демократите завзели властта след 1989- та година, над два милиона избягаха от България, останалите в родината си България спряха да създават деца. България е в демографска и икономическа катастрофа, заради избягалите губим милиарди, губим и население и нищо не печелим. Това са фактите.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Истината 40Има много "ако" в сметката ти.
39
5
 
1
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Проста задачкаАко два милиона работещи в България създават 60 млрд. БВП, колко БВП щяха да създадат четири милиона работещи в България?
38
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Два милиона и половина избягали от България, като за всеки сме похарчени доста пари за образованието му. Всеки работещ в България допринася с няколко хиляди лева месечно за България, а като работи в чужбина, допринася за забогатяване на тази чужбина. Затова е тъжно как се хвалят с сто милиона, когато губим милиарди.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Истината 33Можеш ли да ни обясниш как ги губим тези "два милиарда евро всеки месец"? Аз вярвам на това което реално е влязло в България, а не на твоите празни прпиказки.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нямат ли наяждане тези дърти комунисти2 НЯМА ЛИ ДА ИЗМРАТ НАЙ-СЕТНЕ!"Не са само те, ами си отгледаха поколение нови комунисти/капиталисти. Обучиха си децата да са същите мошеници и им завещаха милионите и властта. Само революция ще измете ***.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са гастербайтерите, че иначе народа ще си умре в бедност.
34
1
 
8
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До АнонименНЕМОТИЯТА НИ ГОНИ ОТ РОДИНАТА. оСТАНАХА САМО СТАРЦИТЕ ДА ***!
33
1
 
6
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До ДъртийНямат ли наяждане тези дърти комунисти2
32
7
 
2
 
! Отговори
Истината преди 5 години
От това, че тези са избягали от България, ние губим поне два милиарда евро всеки месец, но те били наляли 107 милиона! Огромни загуби има за България от изтичането на работната сила в чужбина.
31
2
 
2
 
! Отговори
на никому нищо! преди 5 години
До вече не пращамПревърнаха ни в храненици! Докога?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно тиквопитекът е щастлифт от тази новина, все пак му пълнят хазната и другия път пак ще може да плаща на роумингите, за да печели избори
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари са чиста печалба за България. За тяхното придобиване държавата не е направила никакви разходи. От друга страна те се вливат в българската икономика от което печелят всички, чийто бизнес се захранва с тези пари. Държавата също получава своите данъци от оборота на тези средства в нейната икономика.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А личната ми статистика е, че колегите вече не пращат пари на семействата си, а си взеха семействата при тях. Все още има живи родители, на които и една надница им стига да преживяват. А дали БГ е тоалетна, ами зависи какво преобладава там - ако са ***, какво да е...
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% процентовия мат'рял пише ли пише...КОМЕНТАР 21 ВИ ГО КАЗВА В ПРАВ ТЕКСТ - ама *** не може да чете - и още по-малко отбира!