Макрон предупреждава Тръмп: Никой не е вечен!

Останалите 6 от Г-7 са с по-голям пазар от САЩ
7 юни 2018 22:38,
61
Макрон предупреждава Тръмп: Никой не е вечен!
Снимки: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон отбеляза, че никой лидер не е вечен, което намеква за по-конфронтационно отношение към президента на САЩ Доналд Тръмп на започващата утре среща на върха на Г-7 в Канада, предаде Ройтерс.

На журналистически въпрос дали проблемът с Тръмп е, че "не го е грижа дали ще бъде изолиран", Макрон отвърна: "Казвате, че президентът на САЩ хич не го е грижа. Може и така да е, но никой не е вечен. Шестте
страни от Г-7 без САЩ взети заедно са по-голям пазар от американския."

Още по темата

"Няма да има световна хегемония, ако знаем как да се организираме. А ние не искаме да има", каза френският президент на съвместна пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо в Отава, пише БТА.

Досега Макрон се държеше по-сговорчиво с Тръмп, когото нарича свой приятел. Днес обаче той заяви намерение да е в единен фронт с другите лидери от Г-7, макар и да посочи, че е важно да се запази учтивост, отбелязва Ройтерс.

"Може би американският президент не го е грижа, че ще бъде изолиран днес, но ние нямаме нищо против да останем шест страни, ако се наложи. Защото тези шест страни представляват ценности, представляват икономически пазар и най-вече представляват реална сила на международно ниво днес", заяви френският президент.

Макрон съобщи, че ще събере утре лидерите на Германия, Великобритания и Италия и представителите на ЕС преди началото на срещата на върха на Г-7 с цел укрепване на съюза пред Тръмп, предаде Франс прес.

Той припомни разногласията с американския президент за промените в климата, иранското ядрено споразумение и въведените мита върху вноса на стомана и алуминий от европейски страни в САЩ. Макрон увери пред френски журналисти, че тези спорове са възможност за пресъздаване на Европа.

В подготвителната среща преди началото на форума на Г-7 ще участват германският канцлер Ангела Меркел, британският министър-председател Тереза Мей, новият италиански премиер Джузепе Конте и председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, уточни френският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
La France преди 5 години
Vive la France!
37
0
 
3
 
! Отговори
La France преди 5 години
Без Франция нямаше да има САЩ. Франция е най-великата и най-значимата страна от времето на Рим насам, а САЩ ги има на картата само благодарение на Велика и Вечна Франция. ЕС е основан от Франция, германците нямат цивилизационната тежест на французите. Vive la France!
36
3
 
1
 
! Отговори
USA преди 5 години
САЩ са най-великата и най-могъщата страна съществувала някога - по-могъща от Римската Империя в своя пик! Франция да благодари на САЩ, че ги спаси в две световни войни, иначе сега щяха да говорят немски. Жaбари залухави! Вечно в наведена позиция. Слугувайте на немците в ЕСССР/Четвъртия Райх и не коментирайте Суперсилата.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France, долу кпаваристан.
34
2
 
4
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция е най-великата и най-значимата страна от времето на Рим насам. Къде сте тръгнали да ги сравнявате с някакви кравари на 2 века. Америка - бивша британска колония, освободена от Франция! Ако не беше Франция, САЩ нямаше да съществуват. Франция е на трето място по брой на ядрени глави, има петата най-силна армия, петата най-силна икономика, единствената страна освен САЩ с ядрен самолетоносач, има космическа програма, основателка на ЕС, създателка на модерния сват! Да живее вечна Франция!
33
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Тръмп и Макрон си имат един господар-Ротшилд и тея лафове са само котешки каваци(премятания).Кого лъже бабое.ецът че е независим????
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** !Никой не е вечен, бабишкерата му също.Официално сметката за козметични услуги на Брижит надвишва 26.000 евро за изминалата година
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнаха да си мерят пазарите...........Скоро и ракетите.Човеците са такова просто племе че не е за вярване как са оцелели до сега.Но явно грешката ще бъде поправена в обозримо бъдеще.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самая магучая няма ли я на срещата на Г7?
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше предупредил и банкянския, че няма да е вечен!
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп и Ким Чен Ун да обяват война на френската и немската джамахирия.
27
1
 
4
 
! Отговори
искам да попитам преди 5 години
До Анонимен 24Каква е позицията на България на политическата сцена?............
26
1
 
4
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 5 години
До Анонимен 35Макрон, какво можете да направи ЕС без украйна? нали.....
25
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон, какво можете да направи ЕС без САЩ? Едно нищо, нито можете да се защитите, нито можете да водите някаква самостоятелна политика. Стигнахте до там пропаднали държави като Русия и Иран да ви предлагат да преминете под тяхна защита ако се откажете от опеката на Америка. Ами откажете се от САЩ и надявайте yшанките и фереджетата.
24
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е важно какво говорят Трамп и Макрон и на двамата не им обрьщатат внимание особенно на Трамп най нежеланият президент на Сащ след Бараката Обамата. Важното е какво говори Путин все повече световни лидери се прислушват в думите му и сьветите
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел , Макрон ,индиеца не му помня името , Тиквун Тивунов всичките на червеното килимче при Путин а бай Дончо лети в облаците още
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тръзмп върна 670 милирда, от офшорни компании за една година, само Майкрософт дадоха чрез данъци 13,5 милиарда, Сиско Системс - 67 милиарда"Ти наистина цифрите ги нямаш за нищо........ някакъв линк да го подкрепиш?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
додо/гошко, не бъди толкова тъъпо маминото.
20
6
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
... каза френският президент на съвместна пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо в Отава, пише БТА.=====Няма такава комбинация, както тези двамата копелeта на Соросоидния Илюминатски Ционизъм! Само Меркел и Юнкер им липсват и може да се надпреварват да плюят по Тръмп в група!
19
6
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 26 анонимкоТръмп единствено е върнал теб там откъдето си излязъл. В целият свят се създават работни места не от президенти а от напечатани и раздадени пари от централните банки. Спре ли кранчето и пирамидата рухва (най-голямата такава е в кравария). Затова и не спират, а продължават да печатат.