Северна Корея разрушила площадка за ракетни изпитания

Данните са от сателитни снимки, с които разполага САЩ
7 юни 2018 07:50, Анисия Иванова
6
Северна Корея разрушила площадка за ракетни изпитания
Снимка: Reuters

Американски убесайт съобщи, че според сателитни снимки Северна Корея е разрушила някои съоръжения, използвани за изпитания на балистични ракети, след като обяви, че прекратява ядрените опити и изстрелването на ракети, предаде Асошиейтед прес.

Според експерта по Северна Корея Джоузеф Бърмюдес площадка за пробно изстрелване на ракети е била разрушена миналия месец близо до град Кусон, в северозападната част на страната. АП уточнява, че става въпрос за съоръжение за тестване на началната фаза от изстрелването.

Анализ на експерта е публикуван на сайта "38 Норт" (38 North), който следи развитието на оръжейните програми на Пхенян.

През април севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви, че страната му преустановява изпитанията на балистични ракети и ядрените опити, проправяйки път за преговори със САЩ.

През май Северна Корея разруши тунели и сгради на свой обект за ядрени опити в присъствието на журналисти, припомня АП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Мирише ми на корейски Горбачов, а това е по страшно от американски ядрен удар.Погледнете България потънала в развалини и мизерия.Мислите ли,че ядрен удар би ни нанесъл по големи поражения.?
4
0
 
1
 
! Отговори
До трола Боби преди 5 години
Време е за преглед при специалист.
3
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 3"Това означава че глада е по силен от ядрена бомба."Това означава че това са тестови установки за стари технологии към които Кимчо вече никога няма да се връща. Нищо не му струва да направи ПР удар като ДОКАЗАНО и то от неговите ОПОНЕНТИ СКорея е унищожила полигони за ракети и част от сградите на ядрения полигон.Трябва да разберете Кимчо НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЯДРЕНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ(10-20 бомби) - НЯМА ДА ГО УВЕЛИЧИ ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ДА.САЩ ако иска МИР ще се изнесе от ЮКорея(ЦЕЛТА)
2
2
 
4
 
! Отговори
4 преди 5 години
Това означава че глада е по силен от ядрена бомба.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-Добре сам да го направи, отколкото ВВС на САЩ :))) Какъв избор има . Бедни и гладни патткани тръгнали да се перят на най-могъщата държава.