Кой ще плаща сметката на Ким в Сингапур?

И той, и Тръмп ще отседнат в хотели от много висок клас
8 юни 2018 13:30, Елка Василева
33
Кой ще плаща сметката на Ким в Сингапур?
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Разходите за участието на Северна Корея в историческата среща на върха със САЩ вероятно ще бъдат покрити от Сингапур или Южна Корея, съобщи Франс прес.

Като домакин Сингапур поема сметката за организирането на тези исторически преговори между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп в луксозен хотел на остров Сентоса.

Двамата политици навярно ще отседнат в хотели от доста висок клас и е много вероятно Северна Корея, срещу която има много наложени санкции, да не плати и стотинка, пише БТА.

"Пхенян е свикнал други да плащат за всичките дипломатически ангажименти на изолирания режим", обясни за АФП Сон Йон И от школата по право и дипломация "Флечър" към американския университет "Тафтс".

Миналия уикенд сингапурският министър на отбраната Нге Ън Хън заяви, че страната му е готова да поеме част от севернокорейските разходи, за да допринесе за историческата среща.

Сметката вероятно ще излезе солена, понеже севернокорейската делегация няма да се настани къде да е, отбелязва АФП. Петзвездният хотел "Фулъртън" например, чиято внушителна сграда в колониален стил е разположена на морския бряг, предлага за 6000 долара на нощ президентския си апартамент, който може да допадне на Ким, чийто вкус към лукса не е тайна за никого.

Младият лидер може да отседне и за 6700 долара в президентския апартамент на "Сейнт Реджис", известен с частната си колекция от над 70 произведения на изкуството, включително с творби на Пикасо и Миро.

По-интересният въпрос е как той и антуражът му ще стигнат до Сингапур. Според авиационни експерти неговият самолет Ил-62 няма техническата възможност да долети до Сингапур. Затова може да се наложи да го закара някой друг или да наеме самолет.

Ако иска да не остане по-назад от "Еър форс уан" на американския президент и наеме "Боинг 747-200", това ще му струва по над 17 000 долара на час.

Говорител на Мун Дже Ин каза, че южнокорейският президент няма намерение да посяга към чековата книжка за севернокорейците. Въпреки това всички погледи са насочени към Сеул, който отпусна 2,7 милиона долара да приеме внушителната делегация на Северна Корея на Зимните олимпийски игри в Пьончан, изиграли централна роля в сегашното разведряване на полуострова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо-сериозно Моля ,..Само руски и китайски гугутки ли трябва да има на полуострова.
29
0
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
Редно е САЩ д а платят. Младия лидер излезе мъж и ликвидира ядрения си полигон.Преди години КНДР бе ограбена с нарко пси мероприятия вкл внушили им да разработват ядрени оръжия.САЩ живеят нашироко заради разрешение от // Сами да печатат колкото им трябват книжни пари../заради Голямата депресия/
28
0
 
2
 
! Отговори
Новичок преди 5 години
Бас държа,че безкруполните краваре и ингилизи ще го бастисат.За това правиха тренировката със Скрипал.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хаТогава не е имало Южна Корея. В края на ВСВ "демократичните" пешки на ФАЩ в южната част организират масови кланета, мисля над 50000 души са екзекутирани, което провокира северната страна да атакува, и за нула време превземат целия полуостров, тогава ФАЩ се намесва, защото не иска да остави Корея под съветски и китайски контрол, срива всичко до земята с бомбардировки и предприема инвазия, която отблъсква северняците, тогава и Китай се намесва, с което и войната "приключва".
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно Тръмпелът да си тръгне разочарован от непреклонния Ким.
25
7
 
0
 
! Отговори
BG преди 5 години
Българските *** са смутени ! Кой ще плати сметката ? Нищо чудно, Ким да се вирне с Air Force One. Със сигурност ще му хареса !
24
8
 
10
 
! Отговори
ха преди 5 години
Важна е пропагандата и промиването на мозъци. Така през комуизма говореха за нас. Затова всеки чужденец като идваше тук се оглеждаше като невиждал и възкикваше - ама то тук всичко си е нормално.Така че не мислете СК те там си живеят по-добре от в България! Имат си и армия, която да ги пази! Доколкото си спомням последната война със САЩ, САЩ са бегали яко към Южна корея. Така че ама въобще не го мислете Ким!
23
11
 
7
 
! Отговори
тн преди 5 години
ей това е комунизма! полети,разходки, ядене , пиене , спане а друг плаща!!
22
6
 
1
 
! Отговори
Don't worry бе преди 5 години
путин щял да му плати борчовете
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким е пич.
20
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Тази статия е толкова БЪКАНА с най-меко казано ПРОПУСКИ1. 6000$ за президенския апартамент са капка в морето от реални разходи2. Ил-62 има далечина на полета 10000км не може да стигне до Сингапур?3. Етажът на който е президенския апартамент и етажите под и над него(ако има такива) се освобождават. Там ще спят охраната и антуража така и така от гледна точка на сигурност са опразнени.4. Транспортът на бронирната лимузина на Ким и авто антуража колко ли струва?Ехх журналисти в търсене на ШОУ
19
0
 
12
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Вие него не го мислете !!!
18
16
 
10
 
! Отговори
USA преди 5 години
И последния съюзник на Раша отиде при САЩ. Мачкай Тръмп! MAGA 2020
17
1
 
16
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Ще спи където си иска и ще плаща колкото иска...
16
3
 
17
 
! Отговори
сега преди 5 години
Чакай те сега кой пускат такива фейк нюз,все едно Ким не може да си плати хотела,това е поредната дезинформация...
15
9
 
9
 
! Отговори
Spectre преди 5 години
Червените бабички, вместо да мятат пари през балконите, да ги съберат в чували по партийна линия да ги изпратят на другарят Ким.
14
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Чудя се как сте се загрижили за сметката на Ким Чен Ун кой ще я плати СК навярно имат по голям паричен бюджет от нас.АЗ предлагам да съберат парите журналистите от ДНЕСБГ и оцобеноЕлчето и да я платят.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ако беше отишъл в СК щеше да спи безплатно обаче видиш ли капиталиста цепи и стотинката кой щял да плати.
12
1
 
4
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Класическият хотел "Фулъртън" не се намира на никакъв морски бряг, а е разположен в залива Марина Бей, което е централния бизнес-дистрикт на града.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платете я вие богатите капиталисти дето молите Ким за среща, Ким какъв зор има да ходи в Сингапур да ви пълни джобовете.