Нов бъг във Facebook засегна 14 млн. потребители

Компютърен дефект превърнал някои лични съобщения в публични
8 юни 2018 08:00,
15
Нов бъг във Facebook засегна 14 млн. потребители
Снимка: Архив, Reuters

Социалната мрежа Фейсбук съобщи, че погрешка е направила обществено достояние личните съобщения на 14 милиона потребители в продължение на четири дни през май, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Случилото се дължи на компютърен дефект, който бил открит неотдавна и който превръщал автоматично в публични съобщенията на някои хора, разказа Ерин Игън, отговаряща за въпросите на неприкосновеността на личния живот към Фейсбук.

Тази грешка става в момент, в който социалната мрежа работи по нов начин на споделяне на някои елементи от профила на потребителите, като например снимки.

Грешката е засегнала мрежата в периода 18-27 май. Техническият дефект бил отстранен още на 22 май, но на компанията били нужни още пет дни, за да превърне отново в лични всички направени обществено достояние съобщения.

"Решихме проблема и започнахме от вчера да предупреждаваме засегнатите хора и да ги караме да проверяват съобщенията, които са постнали през този период", казва Игън.

14-те милиона засегнати потребители ще видят при влизането си в социалната мрежа известие, което ще ги прикани да посетят отделна страница, на която ще могат да прегледат постовете, засегнати от дефекта.

Проблемът се случва в момент, в който Фейсбук се оказа забъркан в няколко афери с лични данни. Групата е силно критикувана заради това, че е допуснала лични данни на десетки милиони потребители, без тяхното знание, да се озоват в ръцете на аналитичната компания Кембридж Аналитика.

Тази седмица Фейсбук отново стана обект на критики, след като потвърди, че китайският производител на смартфони Хуавей, смятан за близък до властта в Китай и забранен от доставчиците на американската армия, фигурира сред производителите, на които е разрешено да използват личните данни на потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно мие тоя умник дъщеря си в магазините ли прати да обикаля да ми намира конкуренция умен си ми брат умен аз знам по добре от теб *** и това няма да е дълго а злобата тие голяма
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда ако стане по умен да лакомее по малко щее добре *** то злоба и завист за него е нон стоп а кое е добро или лошо караи важното е да се яде а да се работи що бадева дават
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недеи зависта е гадно нещо ко слънчаса от бира
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браовчеде оня в системата му изпращам поздрави и дано да е по умен умника мил че нее напоследък
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото до подслушването успех казвам истини които не ме обича може и тука да гледа пращам им поздрави на всички до един
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя феис нее редовен фалшиви профили жени с мъжки профил плашеики хората лични данни на луната що ли за държава живеем
8
0
 
4
 
! Отговори
ех, този фейсбук преди 5 години
Упссс... Разведохме сума ти народ, ама сори!
7
0
 
6
 
! Отговори
Sevdalina Kezova преди 5 години
Каква е файдата от сурат тифтеръ ? Преди беше яко Вече си личе балона .... още малко му давам също като myspace.Загива
6
1
 
1
 
! Отговори
Sevdalina Kezova преди 5 години
Ne moga da spodelqm, ne moga da pi6a komentari pro opit Facebook spira.
5
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Малеее, колко ли лични драми са възникнали през тези пет дни?!? :)))
4
1
 
4
 
! Отговори
АятМен преди 5 години
Че ме подслушват го разбрах отдавна.Пращат ми покани за приятелство с хора които само визуално се познавам.Нито им имам номера на телефона нито общи приятели и хоп довечера хора които може би познавате.А какво останало за всичко друго.Ама сега работя по една идея ,да сложа кантарче на гърнето с връзка с НАП та да знаят и колко и кога съм ***,че не може така да не знят.
3
1
 
6
 
! Отговори
ДО 3 преди 5 години
Точно зад тях са ЦРУ и КГБ, който праща криптирани съобщения значи има какво да крие там следят всичко, който е направи крипта той може и да го декриптира много ти здраве защитен бил, ***.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ползвам съм криптирани облаци и месинджъри , като мега , ползвах wire ама го направиха платено.. Който иска да си го инсталира може и през блаузър , Ако не , не контактувам с него .. Боли ме шмайзера за тези които им е кеф да ги подслушва ЦРУ
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разкарайте го тоя ***... откажете се, докато е време. Не вийдате ли, че се е компрометирало това нещо отдавна.