Пасажерка заплаши с убийство пътниците в самолет

Това наложило аварийното кацане на самолета от Мелбърн
8 юни 2018 07:19,
3
Пасажерка заплаши с убийство пътниците в самолет
Снимка: pixabay.com

Самолет, летящ от австралийския град Мелбърн до австралийския град Пърт, трябваше да се приземи аварийно заради заплашително поведение на пътничка, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Самолетът на авикомпания Върджин Острелия кацнал в Аделайда. Причината била пасажерка, която започнала да вика, че иска да излезе от самолета и заплашила да убие останалите пътници, ако искането й не бъде удовлетворено.

След приземяването на самолета в него се качили петима полицаи, които ескортирали жената. Самолетът продължил пътя си за Пърт.

Инцидентът последва осъждането на 12 години затвор на шриланкиец, който казал, че ще взриви бомба в самолета на малайзийските авиолинии от Мелбърн до Куала Лумпур през май. Мъжът беше озаптен от екипажа и пътници.

След като самолетът се върна в Мелбърн, мъжът бе обискиран и у него не бе открито взривно устройство. Той обаче бе първият осъден според новия закон, предвиждащ строги наказания за опит за похищение или заплашване на сигурността на самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Заплашила с убийство пътниците? С какво ги е заплашила? С пистолет, нож, с бомба или дамо с думи?
2
0
 
3
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Грешка на писанията.., аз се сетих за първото отвличане на самолет в бг, с нож. Тръгнали за ГДР, но стигнали до Бургас.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде го измислихте това "Аделайда"? На английски звучи като "адълейд", но на български е Аделаида. Това "й" вече и журналята го бъркат.