Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7!

Москва била доволна от работата във формат Г-20
93
Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7!
Снимка: архив, Ройтерс

Русия не възнамерява да се връща в Г-7, заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

Той подчерта, че страната "никога не е искала да се връща" в елитния клуб, от който бе изключена през 2014 г. след анексирането на Крим и избухването на конфликта с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Русия е доволна от работата във формат Г-20, отбеляза Лавров. Той обясни, че в тази по-голяма група "ултиматумите не вършат работа и имате нужда да постигате споразумения".

"Мисля, че (Г-20) e най-обещаващият формат за бъдещето", допълни руският външен министър.

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7. Канада, Великобритания, Германия и Франция се обявиха против, като само Италия подкрепи идеята на Тръмп.

Отношенията между Русия и Запада са в най-ниската си точка след края на Студената война заради конфликтите в Сирия и Украйна, предполагаемата руска намеса в изборите в Съединените щати и отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
АМАН от ПСевдо Евреi преди 5 години
НЕ Е ясно защо ЛАвров още е на власт в МОсква след като ПРОСПА НАглите диверсии срещу Либия ,Сирия и УКрайна.Посолствата и консулствата на МИД МОсква са тъпкани от презобени с западни наркотици негодници..
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
76 Може би защото е създадена 1945 във Вашингтон ... примерно. Защото Съветският съюз не вписал в доста от клоновете заради една студена война. Пак само примерно говоря... А като гледам ти за друго си мислеше. :D САЩ не могат да си позволят дълг от 100+% Никой не може в дългосрочен план и пак нещо примерно ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ си печатат пари. Въпроса е какво се случва с долара когато печаташ постоянно, всяка година по 1-2% от средната класа заминават в бедната класа. и3то не знаеш що е инфлация ...
64
3
 
3
 
! Отговори
az преди 5 години
А според теб защо "Световната Банка замерва в долари", а не в рубли ? САЩ могат да си позволят дълг от 100+ % - просто си печатат нови долари (както и правят) и въпроса е решен. Русия колкото и да и се иска долари не печата, а колкото повече рубли печата, толкова повече затъва е плащането на дълга си.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
74 Може би защото Световната Банка замерва в долари ... на всяка държава се смята в нейната валута, а световната банка пуска в долари. Виж сега има и друго защо не кажеш колко е дългът на Русия в проценти? Това ще е еинтересно. :) Те поне не се нуждаят от годишен дълг от 100% за да функционират. :)
62
3
 
2
 
! Отговори
az преди 5 години
"недостижимото на САЩ" е това че външния дълг на Русия се измерва в долари :) кога ли външния дълг на САЩ ще почне да се измерва в рубли ....
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 Кое им е недостижимото на САЩ? Икономика? с дълг към бвп 106%? Какво значи това? Не могат да функционират, едногодишното БВП е равно на дългът че и по-малко. За капак как се пресмята БВП? Дългът се смята като приход, което значи че ако България изтегли днес 20 000 000 000 000$ дълг(по-малко от сегашния дълг на САЩ) ще ги ударим на завоя. Заради това на всеки 10г тръгва по една световна криза от САЩ, бизликите 2-3г отново ще повтори и по страшна от тази от 2008.
60
5
 
4
 
! Отговори
az преди 5 години
Кисело е гроздето, а другарю Лавров :)
59
2
 
15
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
интереса клати феса. Евросъюза не искат русия в Г-7 а сащ ги искат , Евросъюза искат северен поток който не го иска САЩ а на русия не и пука.
58
5
 
21
 
! Отговори
А сега де?! преди 5 години
В Г-7 са държави с нарастващ дълг и спадащо производство. Нито Китай, нито Индия, нито Индонезия са в него, а след още 10-15 години и трите ще си поделят първите места по икономическо развитие в света. Тогава какво го интересува някой "елитния клуб на *** великите сили"?
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато вие се смяхте на Русия, че не можела да развива технологии, същата тази стана първа в света в космическата промишленост, третата в света, в която се произвежда собствена микроелектроника, световен хегемон в областта на цивилните ядрени технологии и реактивните двигатели и сега си го казаха чисто и просто: "Какво ни дреме за нерешителните проекти на България за един АЕЦ, когато в цял свят има 32 проекта за строеж на АЕЦ в чужди държави и от тях Росатом строи 28?"
56
18
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Защо да се връщат в Г7 след като там бяха приети само заради страха от хилядите цистерни пълни с гориво(тъй наречени ракети) на които на върха са сложени бомби и когато бяха там повечето време се чувстваха ненужни когато са се разисквали икономически въпроси за производство, търговия и др. бяха писали че Руският представител излизал от заседанията понеже тези въпроси не го засягали, така че по добре на по предно място на село(Г20) отколкото на последно в града(Г7).
55
4
 
12
 
! Отговори
до ЛЮБЛЮ путина преди 5 години
Ей, ...... не пиши като си дрогиран ! Едно е да имаш най голям бюджет, друго е да направиш нещо с него ! Бюджет ! Имат астрономически дълг и луд президент !
54
2
 
34
 
! Отговори
Да ти се-ра на САЩ преди 5 години
Редят се на опашка за среща с Путин и са се *** от страх та измислят намеса в изборите, Скрипал и подобни кретенизми , на които и децата не вярват
53
27
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 5 години
Русия е извън Г-100 по икономическа мощ, какви Г-7 сънува тоя.
52
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е...има хора които все още вярват в НЕмощта на Русия. Нешата се променят пред очите ни но ние сме си заврели главите в г.ъзовете. Само празни приказки за ***, джуджета и т.н. Толкова се кефим на Тези които ни доят, че сме за посмешище. Румънците са вече 2 пъти по добре от нас, но ние все още гледаме с възхита как някой ни подхвърля трохи и после ни бие шутове отзад. Толкова е жалко, че боли....Идилията е пълна.
51
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само една руска ракета може да унищожи 4 американски щата. Една руска подводница унищожава САЩ. За какви военни бюджети за какви флотове за какви пет лева става дума? Никой не може да говори на Русия от позицията на силата.
50
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лавров е дипломат номер едно и знае за какво говори Путин е президент номер едно за това Меркел,Макрон,Нарендра Моди,Тиквун Борисов,Радев всички са на поклон при него
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛЮБЛЮ путинаСамо България напред!
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛЮБЛЮ путинаСАЩ са недостижими на този етап, но нещата се менят. Никой не може да спечели срещу целия свят, дори САЩ. Карат се с Русия, отделно с Канада, Мексико, Европа, Китай.
47
2
 
28
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
Видяхте ли с какво пренебрежение се отнесе ТРЪМП към Г 7. МЯСТОТО НА РУСИЯ Е ПРИ КИТАЙ , ПРИ Г 20 , ПРИ ЛИДЕРИТЕ , КОЙТО ВЗАИМНО СЕ УВАЖАВАТ